Op naar Zion National Park (via Valley of Fire State Park)

Door Paul Ranzijn - 03-08-2019 02:45

Dag 11. Las Vegas - Zion (wo 31 juli 2019)

De avondjes in Las Vegas hadden er aardig ingehakt. Zeker bij Noah en Lynn, wat natuurlijk ook logisch is. We lieten ze daarom vandaag wederom langer doorslapen. Paul en Fung Yee gingen ondertussen de camper een beetje opruimen (wat ook geen kwaad kon, zo’n klein woonoppervlak wordt al snel een rommeltje…..overal rondslingerende kleding).

De koelkast was ook zo goed als leeg, dus er moest weer ingeslagen worden bij de Walmart (yeah!). Maar niet voordat we de camper langs het “Welcome to Las Vegas Sign” hadden gestuurd. Het was er veel te druk om te stoppen (er schijnt altijd een rij met toeristen te staan). Dus dan maar even de GoPro laten draaien terwijl we zachtjes voorbij reden. Haha, en dan hebben wij wat te zeggen over die rij toeristen 😊

Op een of andere manier is het onmogelijk om snel door de Walmart heen te lopen. We moesten voor 4 dagen avondeten inslaan. We wisten het uiteindelijk te presteren om bijna 2 uur binnen te zijn(!) Absoluut zonde van de tijd, maar ok, de koelkast puilde weer uit en we konden nu echt Las Vegas achter ons laten.

We zouden vanavond gaan slapen op de camping Zion Canyon Campground, onze uitvalsbasis om Zion National Park te kunnen verkennen. Maar we besloten om een kleine omweg te nemen. De omweg liep via het Valley of Fire State Park.

Valley of Fire State Park, dat vrij onbekend is bij het grote publiek, doet qua schoonheid zeker niet onder voor de grote, drukbezochte nationale parken. De naam is afgeleid van de vuurrode rotsformaties, die in het ochtend- of avondlicht in brand lijken te staan. Erosie heeft voor mooie vormen in het zandsteen gezorgd. Helaas voor ons was de eenrichtingsweg vanaf Visitor Center afgesloten. Volgens de parkranger was deze weg er hondsberoerd aan toe en na jaren van ellende eindelijk toe aan een beetje nieuw asfalt. Natuurlijk precies tijdens onze vakantie….. 😉 Uiteindelijk bleef er genoeg te genieten over:

  • Beehives
  • Scenic Loop Road, met stops bij  Atlatl Rock en Arch Rock
  • Balanced Rock bij Visitor Center

We waren even vergeten dat we van staat veranderden. We reden namelijk vanuit Nevada naar Utah en dat was +1 uur tijdsverschil. Dus uiteindelijk parkeerden we onze camper rond half 8 lokale tijd op onze prachtige ‘drive-through’ plek. Snel de boel aansluiten om het avondeten te kunnen bereiden (Kip-Hawaï), want de zon ging al bijna onder. Voor zonsondergang gingen Paul, Noah en Lynn nog even op verkenningstocht over de camping. We kwamen al snel uit bij de Virgin River, die langs de camping stroomt.

Morgen stond er een volledige dag in Zion National Park op het programma. Tijdens de vorige vakantie van Paul en Fung Yee was Zion meer een soort van noodzakelijke stop geweest destijds. We waren erg benieuwd naar wat het park nu echt te bieden heeft, want het schijnt een hoop moois te zijn!

Reacties

Frans en Lucie 03-08-2019 23:10 {{button-59290}}

Dat het inderdaad de moeite waard was hebben jullie kunnen vaststellen (en wij via filmpje /foto's ook).
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan