zondag 16 september in Ouray (Colorado)

Door Jaap en Karin van Roshum - 17-09-2018 06:03

Vanmorgen toen we opstonden eerst de verwarming even aangedaan. De ochtenden, avonden en nachten zijn in dit gebied weer koud.. Vandaag voor het eerst wat bewolking gehad met een zeer aangename tempertuur. In de zon was het te warm, dus zo nu en dan een wolk voor de zon kwam heel goed uit. Vanmorgen een  mooie, toepasselijke preek gehoord die begon met de vraag: waar kom je vandaan en waar ga je naar toe? Nou, die vraag hebben wij hier in Amerika al menigmaal moeten beantwoorden, want dat is het eerste wat men vraagt. Uiteraard zat hier een veel diepere betekenis achter. Heerlijk buiten aan de koffie en ook de (gebruikelijke zondagse) soep hebben wij buiten genuttigd. Na het eten is Jaap even op bed gaan liggen en ik heb het me buiten gemakkelijk gemaakt in onze gehuurde stoeltjes. Rond 15.30 uur was het tijd voor een wandeling maar na 10 meter raakten we alweer aan de praat met een dame die zat te haken en vervolgens kwamen er steeds meer mensen. (zie foto)(Hoorden allemaal bij elkaar. Jaap raakte in gesprek gewikkeld met de mannen en ja, toen moest ik ook maar aan de babbel met de dames. Uiteraard wilden ze weten of we (klein)- kinderen hadden en hoeveel. Alsje vertelt dat je elf kleinkinderen hebt, zijn ze vaak toch wel verbaasd. En ook wat de leeftijd dan is. Nou, ik kon vertellen datg de jongste vandaag één jaar was geworden en de oudste deze week 19 hoopt te worden. Ook waren ze  nogal geinteresseerd in de nederlandse taal en ik probeerde hen het een en ander bij te brengen. Maar ja, hoe spreek je een woord uit waarin de letter *R* voor komt. Want deze kennen ze niet goed uitspreken. Ze probeerden het wel, maar met veel gelach. In plaats van hun tong te laten rollen, deden ze het met hun lippen en werd het dus: bbbbbbrrrrrrr. Ook wilden ze leren tellen van 1 - 5 en dat ging beter, behalve het woord: drie, want de zachte *d* is ook al lastig. Maar het was toch weer een leuke ontmoeting en Jaap wist helemaal niet te stoppen. De mannen waren in van alles geinteresseerd, b.v. hoe de gezondheidszorg geregeld was, de politiek enz. Er kwam geen eind aan. Maar Jaap houdt wel van een (engels) praatje. Verder de dag rustig doorgebracht. We leven hier weer in "berenland" en er schijnt vannacht een beer over de camping gelopen te hebben.  Of wij er nog één zullen zien? Blijf er in ieder geval vannacht niet voor wakker.

Harteljke groeten

Jaap en Karin

 

Reacties

Willemien en Henk 17-09-2018 11:00 {{button-55651}}

Goede morgen Karin en Jaap,

Wij worden weer goed op de hoogte gehouden van jullie belevenissen. Ook de prachtige foto's geven een goede indruk van de omgeving waar jullie verblijven.

Wij hebben het gevoel dat jullie het "beregezellig" hebben met de mensen die jullie onderweg aanspreken.
Gezin, gezondheid en politiek zijn interessante onderwerpen. Een brutale vraag. Hoe denken zij over jullie kerkelijke achtergronden. Geloven zij eveneens in onze "Wereldverlosser Jezus Christus"?

Wij hadden het afgelopen weekend de opening van het winterwerk. Veel landelijke kerken hadden "de Kerkproeverij". Wij hadden zaterdag de startdag met fietsen, creatief bezig zijn, bloemschikken etc. Aansluitend de barbecue en 's avonds een Sing-in en de volleybalwedstrijd.

Zondag waren de openingsdiensten. Tussen de diensten door ontmoeting met koffie thee en gebak. Tevens was er de gelegenheid voor gasten om geïnformeerd te worden over het kerkelijke werk (0.a. de Alfa-cursus). Daarnaast was er de gelegenheid om de kerkelijke ruimten te bezichtigen.

Wij wensen jullie vanuit een zonnig Driedorp ( 20 tot 23 graden) nog veel vakantie plezier.

Willemien en Henk.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan