Manning Park en Hope

Door Hans en Marian - 07-06-2018 04:57

Manning Park en Hope

Dinsdagochtend rustig aan gedaan. We reden rond 10.30 uur weg van Skaha Lake. Via Highway 3 naar Princeton. Al direct een wolf in het veld gezien. Een wolf hadden we nog niet eerder gezien, dus best wel bijzonder. Helaas de fotocamera niet in de aanslag en geen foto. 

De rit van zo’n anderhalf uur door Manning Park was mooi en vol afwisseling met klimmen, dalen en draaien door de bergen met besneeuwde toppen. Dit alles onder een blauwe lucht en zo’n 18 graden.

Aangekomen bij camping Sunshine Valley Resort een wandeling gemaakt naar het museum over het interneringskamp voor Japanners tijdens de 2e Wereldoorlog. Dit kamp was gesitueerd op de plek waar wij op de camping stonden. Interessant om te zien en te horen dat men destijds paranoia was met betrekking tot de van oorsprong Japanse bevolking. 

In de avond heerlijk buiten gezeten en bijna routinematig een fik gemaakt in de vuurring. Iedere dag gaan we voldaan om zo’n 22.00 uur naar bed. Toch moe van alle indrukken en het reizen. 

De volgende ochtend, woensdag 6 juni, uitgeslapen en om 10.30 uur vertrokken naar Hope. Een rit van een half uur! In Hope het stadje bezocht en alle winkeltjes voor de laatste souvenirs. Bij het parkeren van de camper aangesproken door Bruce, een man van zo’n 60 jaar van oorsprong Schotse afkomst. Een half uur aan de praat over van alles en nog wat. Gewoon gezellig en hij gaf ons nog een tip voor een goed, eenvoudig restaurant voor de lunch. Dat advies hebben we opgevolgd en heerlijke soep met een tonijnsalade gegeten bij Sharon’s. Eenvoudig, goed restaurant waar de lokale bevolking ook eet. 

Vroeg in de middag naar de camping in Hope, dichtbij de Othello Tunnels. Een gedateerde camping met een enorm vriendelijk ontvangst door de bejaarde eigenaresse Laurette. We mochten zelf een plek uitkiezen en dat was geen lastige opdracht met slechts een paar vrije plekken. 

Uiteraard de Othello Tunnels bezocht op een half uur lopen vanaf deze camping. Mooi en interessant om te zien hoe men in 1913 een spoorweg heeft aangelegd door tunnels in deze bergen te hakken. Een prestatie die men destijds eigenlijk voor onmogelijk hield. Het spoor is nu weg en dus een toeristische attractie die zeer de moeite van het bezoeken waard is. In ieder geval een mooie wandeling vanaf de camping.

Terug op de camping een bundel hout gekocht bij de eigenaresse. We gunnen haar de extra inkomsten en onszelf een laatste vuur van deze vakantie.

Morgen door naar Vancouver waar we op een camping onze spullen in gaan pakken en de camper gaan opruimen. 

Groet, Hans en Marian.

Reacties

Petra 07-06-2018 05:22 {{button-51696}}

Wat jammer dat het einde in zicht is. Nog veel plezier en een goede terugreis,

Bert&Francis 07-06-2018 05:57 {{button-51697}}

Goh wat vliegt die tijd. Geweldige indrukken zeg. Dat is maar goed ook want jullie moeten er een jaartje op teren. Nog een paar laatste goede/mooie en indrukwekkende dagen toegewenst

Peet en Maggi 07-06-2018 08:49 {{button-51706}}

Zoals iedere ochtend met mn kopje koffie jullie verhaal weer met veel plezier gelezen. Wat jammer hè, de weken zijn omgevlogen.
Ik wens jullie nog een paar leuke gezellige dagen toe in Canada en natuurlijk een goede terugreis.
Liefs van ons...

Babette 07-06-2018 11:44 {{button-51715}}

Zo dat gaat echt snel ja! Geniet nog lekker van de laatste dag! En alvast een goede vlucht naar huis!

Arjen 07-06-2018 13:32 {{button-51721}}

Heel leuk om jullie verslagen te lezen. Ik vraag me wel af hoeveel jullie betaald krijgen voor iedere extra toerist die jullie naar canada laten gaan door jullie mooie verhalen en beschrijvingen. Om maar te zwijgen over de commissie voor een emigrant! Klinkt allemaal heerlijk. Nog veel plezier zolang het nog duurt en een goed reis.

annekesebel 07-06-2018 15:32 {{button-51724}}

Hoi Hans en Marian.
Nou jullie hebben weer een prachtige vakantie gehad. Nog een fijne dag.

Lieke en Peter 07-06-2018 16:54 {{button-51727}}

Altijd lekker eten in een restaurant waar de lokale bevolking eet, ook onze ervaring.
Wat een mooie tocht hebben jullie gemaakt en heerlijk om de verslagen te lezen.
Jammer dat de koek op is. Een goede terug reis.

Bedankt voor de mooie verhalen van jullie prachtige vakantie.
Groetjes

Nel Kriek 07-06-2018 22:48 {{button-51736}}

Wat zit de vakantie er bijna op wat is dat snel gegaan
Maar veel gezien en veel genoten daar gaat het allemaal om
Geniet nog een paar dagen van jullie geweldige vakantie💙
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan