Tofino

Door Hans en Marian - 25-05-2018 06:22

Tofino

De rit naar Tofino was bochtig en de weg erg smal. Deze weg is enorm slecht onderhouden en vol gaten. Een Canadese buurman op de camping vertelde dat de slechte toestand van deze weg komt doordat de provincie en de landelijke overheid niet tot overeenstemming komen wie de kosten draagt voor onderhoud aan deze weg. In ieder geval maakte dit onze rit naar Tofino extra spannend en daardoor avontuurlijk. Twee uur rijden met de camper en afwisselend gas geven en op tijd remmen voor de volgende, onoverzichtelijke haakse bocht. 

De camping Crystal Cove, nabij Tofino, is zeer goed bevallen. Goed georganiseerde camping en prachtig in een soort van tuin, resort aangelegd.Ruime plekken met een fire-ring. Dus.2 avonden een klein kampvuur bij de camper en lekker warm bij het houtvuur.

Mooie wandelingen gemaakt in de directe omgeving van de camping. Zo hebben we de botanische tuin van Tofino bezocht. Dit was wel een bijzondere ervaring omdat het niet aan de verwachting van een botanische tuin voldeed maar vooral veel uitdagende elementen bevat. Wij hebben er nog een extra uitdaging aan toegevoegd door te verdwalen en het oerbos in te lopen. Hier kwamen we pas zo’n 25 minuten achter. Dus 25 minuten hetzelfde pad terug gevolgd. Klimmen over bomen en glibberen over de paden. Gelukkig geen beren of slangen onderweg ontmoet.

Vanaf de camping ook 2x naar Tofino gewandeld. Dat is 3,5 km heen en (uiteraard) 3,5 km terug. We hebben de afgelopen dagen voldoende beweging gehad. Tofino is vooral een hippie-bedoeling maar ook zeer vriendelijk voor niet hippies. Het viel ons op dat oud en jong en de verschillende culturen hier prima samen gaan. 

Op weg.naar onze volgende bestemming. 

 

 

 

Reacties

Babette 25-05-2018 08:16 {{button-51287}}

Haha! Wat leuk! Jullie zijn echt actief! Geen walvissen spotten in Tofino?

Peet en Maggi 25-05-2018 09:21 {{button-51289}}

Goeie morgen voor jullie . Wat een prachtig en spannend verhaal, hebben jullie een kompas op zak ? Helaas zijn de laatste foto’s niet goed doorgekomen, ik zie alleen zwarte vakken. Groetjes en weer veel plezier...xx

annekesebel 25-05-2018 10:29 {{button-51291}}

Nou joh klinkt allemaal goed en spannend,
Morgen voor jullie weer verder, veel plezier.

Nel.Kriek 25-05-2018 10:51 {{button-51292}}

Goedemorgen het is hier ook mooi weer maar wij zien niet wat jullie allemaal zien
Wij genieten van jullie verhalen super

Peter en Lieke Lempens. 25-05-2018 21:32 {{button-51300}}

Wat leuk om te lezen. Wij zijn daar ook geweest en heerlijk in gegeten e gaven vis gegeten.
Vanuit Torfino met een bootje naar een regenwoud geweest.
Een super ervaring.
Geniet van al het mooi wat jullie nog gaan zien.

Groetjes Peter en Lieke.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan