Dag 6: Yosemite en de afgesloten Tioga Road

Door Jeroen, Francine & Faye - 18-02-2018 19:06

De dag begon om 4.30 voor Jeroen en niet veel later voor mij aangezien Faye echt niet meer wilde slapen... rustig aan beetje wakker worden dan maar, zonder WiFi want die was alleen bij de wc te vinden. De wc en douche waren overigens prima. Nadat we hadden besloten hoe en wat we wilde doen en waar we naar toe wilden rijden, pakte we onze spullen in, gingen douchen, verstuurde ik nog even het nieuw verhaal en gingen we op pad. Vol goede moed! 

De eerste kilometers gingen voorspoedig. Lekker rustig op de weg en we kwamen al snel in de bergen en het bebosde gebied. Wat een uitzicht! Ik denk na een half uur rijden kwamen we bij de officiële ingang van Yosemite National Park. Een nationale pas gekocht zodat we in de andere parken niks meer hoefde te betalen en reden onze weg verder. We gingen even stoppen voor onze kleine dame die het zitten wel een beetje zat werd. Dus bij het tankstation waar er weinig auto’s waren even eruit en genieten van het zonnetje. Lekker even broodje eten met een glas icetea. Heb je dat ook wel eens dat je ergens veel zin in hebt en als je dan de eerste slok/hap neemt deze ernstig tegenvalt?? Nou dat was bij mijn eerste slok letterlijk koude thee 😖 brrrr. Faye blijft in eerste instantie veel eng/spannend vinden en heeft even tijd nodig om iets nieuws te accepteren. Zo ook een grote boomstam, maar ook de sneeuw die er in de schaduw lag. Op de boomstam ging ik zitten om samen met Faye een leuke foto te maken. Helaas ze had er geen zin in. Toen ik opstond bleef mijn broek plakken... 😳 yup nu had ik hars aan mijn broek. Uiteindelijk in de vriezer gedaan maar toch in de prullenbak beland aangezien ik het echt niet makkelijk af kreeg en ik nu een goede reden heb om ergens een nieuwe broek te scoren 😆 Na een klein half uurtje reden we verder. 

Al vrij vlot zagen we dat natuurgeweld het park in het verleden heeft aangetast... toch eens opzoeken (als ik weer WiFi heb) wanneer er een brand is geweest 🤔 

De mooie rotspartijen, in combinatie met de natuur wat zich in alle gradaties aandient is toch echt wel heel erg mooi! De slingerweggetjes met de afgronden zo naast je is toch niet altijd even lekker en rustig op je stoel zitten... maar Jeroen doet het goed! Zo nu en dat stopte we om even van een uitzicht te genieten. 

Bij de waterval gingen we er even uit en hadden we Faye in de draagzak gedaan. Ze vond het op een gegeven moment best leuk :) lekker op papa zijn rug slaan maar ook lekker knuffelen 😍 

Toen we in de buurt van Yosemite Village kwamen was het er erg druk. We wilde er nog wel even naar toe maar er was echt geen parkeerplaats te vinden. Ook omdat we nog een stuk moesten rijden besloten we maar verder te gaan... we kregen ergens toegang om doorheen te rijden terwijl de rest lekker in de file moest staan. 

Weer terug bij het begin gekomen namen we nu de andere weg zodat we onze weg richting Mono Lake konden voortzetten via Tioga Road. Althans... dat was de planning..... die weg was dicht... en nu maar bedenken hoe we dan toch morgen in Las Vegas uit zouden kunnen komen terwijl er maar 1 weg die kant op was of we moesten de andere kant helemaal omrijden... alles bekeken en het laatste werd het dan toch. 

Even een klein beetje achtergrond. Ik ben niet een hele erge planner, soms wel soms niet. De tripjes met mijn vriendin Marjolein plant zij meestal helemaal... ik leer daar wel veel van voor mijn eigen vakanties maar ik kan het toch niet zo goed als zij die voorbereiding altijd doet! Ik heb via Tioga.nl de routes bekeken en heb een lijstje gemaakt met de dingen die we zouden kunnen bekijken. Verder hebben we naast de camper huren, vliegtickets boeken en hotel in San Francisco regelen niks voorbereid, sterker nog, ik weet stiekem niet eens altijd wat we waar gaan bekijken 🙈 Maar voor mij is zo’n trip dan juist leuk omdat het dan altijd leuker is dan je had verwacht, want je hebt eigenlijk nog niet echt een verwachting. Omdat we daartussen niks geregeld hebben doen we alles dus op de bonnefooi! Heel leuk als het goed gaat, iets minder als er iets tegen zit... maar uiterst flexibel! En dat laat dag 6 dan ook direct zien! ‘Weggetje’ dicht? Dan maar andere route... hihi

Dus niet over Tioga Road naar Mono Lake en dan naar Las Vegas, maar via Fresno naar Vegas. Dus eerst maar eens een stukje rijden en zorgen dat we weer bereik hebben zodat we kunnen bellen met een camping of er nog plek is. 

Onderweg spot Jeroen nog een beer die tegen een boom aan staat, helaas heb ik die gemist. 

Doordat de wegen nogal kronkelig zijn kreeg Faye het daar een beetje moeilijk mee... na een cracker te hebben gegeten en wat water gedronken, vond ze dat ze dat er maar uit moest gooien. Dus alles schoonmaken, Faye verschonen, even knuffelen en op weer verder! Maar een kwartiertje later kwam de 2e lading eruit... dus nog een keer schoon maken, Faye verschonen en even iets langer wachten met de weg door gaan. 

Toen we weer bereik hadden gingen we een camping bellen. Het was al na 18 uur en dan merk je dat op de grote campings al niemand meer achter de telefoon hebben zitten. Gelukkig bij Fresno in de buurt was er nog 1 met 1 plekje over. Dus snel weer de weg op en karren maar! 

Daar aangekomen snel nog even een pasta maken om wat te eten. Ik heb ooit in een film ‘It takes two’ gezien dat kinderen een broodje ‘Sloppie Joe’ erg lekker vinden. Gehakt met tomatensaus. Toen ik in de Walmart een blikje hier van zag staan heb ik die meteen meegenomen. Dus ik had hoge verwachtingen 🤣 Toen ik met moeite het blik open kreeg en tot ontdekking kwam dat er geen gehakt in zat (die moest je zelf toevoegen en dat hadden we natuurlijk niet) en ik de smaak proefde viel het echt enorm tegen 😵 maar wat naar binnen gewerkt omdat we toch wat moeten eten maar het 2e blik gaat zo de prullenbak in 😂 

Tot nu toe hier alleen een wasmachine gespot, die na de kotspartijen van Faye wel precies goed uitkomt, maar wc en douche? Geen idee... morgen maar eens kijken en de kleren wassen... 

De bedden van Faye en ons omgewisseld in de hoop dat zij beter slaapt en wij ook... 

 

 

Ice tea 

Broek hars

Reacties

Marcella 11-03-2018 14:17 {{button-50344}}

Hoi Francine,

Wt gaaf jullie blog te lezen. Klinkt tot nu toe las een mooie reis! Wij gaan over twee weken voor het eerst naar amerika en gaan ook naar de westkust. Ook wij zijn geen enorm gestructureerde planners dus door jullie blog te lezen kunnen wij ons voor een aantal dingen behoeden ;)

Een vraagje; hoe zochten jullie last-minute campings op? Hadden jullie hier een bepaalde site voor/ een gids met campings oid? En hoe zat het met telefoon bereik om campings te bellen?

Alvast bedankt! Groetjes Marcella

Francine voor Marcella 11-03-2018 14:41 {{button-50345}}

Hoi Marcella

Wij hadden 2 apps, Cruise America (daar hadden we ook de camper gehuurd, via Tiogatours) en KOA. Met wifi en data abonnement hebben we elke keer gekeken wat er open was en niet (is bij de meeste campings in de app te zien, niet altijd dus stonden ook wel eens voor een dicht hek). Er staat ook af en toe telefoonnummer bij dus kan je van te voren bellen. Bereik was meestal buiten de parken goed, als je afgelegen rijdt (in de parken of door een vallei) dan heb je geen bereik, dus dan moet je even wachten. Wij hadden een bundel voor buiten EU afgesloten zodat we op plekken waar geen wifi was toch camping konden zoeken en daarmee kan je ook bellen.

In het laatste verhaal staan nog een paar kleine tips ;)
Heel veel plezier op reis, het zal er waarschijnlijk een worden om nooit meer te vergeten!!
Mocht je nog meer vragen hebben, laat het weten!

Groetjes Francine
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan