Vrijdag 29 juni

Door René & Jacqueline - 30-06-2018 22:43

Dag 13 vrijdag 29 juni.

 

Het zonnetje schijnt al op de Teton’s als we de gordijnen van de camper openen. We nemen lekker de tijd voor een ontbijtje. (Eitje/ jus’d Orange e.d.)

Via een prachtige route verlaten we de Grand Teton. De met sneeuw bedekte toppen blijven nog lang in de achteruitkijkspiegels( goed scrabble woord) te zien. Het landschap wordt langzaam iets vlakker en de bergen weer rood. 

Met elk half uur verandert het landschap. Dan weer ruige bergen, dan weer glooiende heuvels en opeens rijden we weer door een ravijn (canyon). 

Het is lekker rustig op de weg dus op tijd zijn we bij het stadje Lander. We doen daar nog even boodschappen bij Safeway. Ook gooien de daar de tank nog even vol. We rijden van Lander naar de Sink Canyon. Het landschap is glooiend. Wij denken al.... waar is die canyon. Maar na 4 kilometer zien we plotseling het landschap veranderen en opeens zitten we tussen hoge bergwanden. Dus in de canyon. We vinden een schitterend plaatsje op de Popo Agie Campground. De camper staat naast de rivier Popo Agie, een flinke snelstromend rivier. 

Deze rivier verdwijnt zomaar in de bergwand in het niets...... weg is de rivier. (The Sink). 

Na zo’n 500 meter komt ie weer te voorschijn uit de bergwand.(The Rise) 

Nu zijn er aardig wat mysteries over de Sink en Rise... 

Het water tussen de Sink en de Rise doet 2 uur over de 500 meter ..???

Er komt meer water uit de Rise dan dat in de Sink verdwijnt .....??? 

Wij maken een hike van zo’n 3 km met een klim van 100 meter. We krijgen een prachtig uitzicht over de canyon en zien de camper langs de rivier staan. 

Na het eten, wat we heerlijk buiten aan tafel doen, nog heerlijk nagenieten met een borreltje (alweer) en een muziekje wat we via boxen aan de zijkant van de camper kunnen beluisteren. 

De zon daalt achter de bergen en de schaduw valt in de canyon. Het wordt ook weer kouder omdat we nog steeds op een hoogte van zo’n 2200 meter staan.

Dus we kruipen lekker onder het dekbedje.

Welterusten

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan