Van Yucca Valley naar de camping in Dunlap en een dag in het Sequoia N.P.

Door Joke - 23-10-2017 08:58

Hallo volgers,

Gisteren, zaterdag 21 oktober hadden we een flinke rit voor de boeg en bovendien mocht Yucca Valley RV Park niet de naam camping hebben. Nauwelijks een staanplaats, in de stad en vlak aan een doorgaande weg. Alleen het sanitair en de vriendelijke beheerder waren oké. Dus dan maar vroeg op pad voor een lange rit van ongeveer 520 km. Het is (en blijft) voorlopig perfect weer. Ook gisteren hadden we een wolkenloze hemel en was het boven de 30 graden. De laatste dagen langs de kust gaan de temperaturen nog omhoog. Over de rit valt weinig enerverends te vertellen. De eerste 100 km door de bergen, direct boven Yucca Valley, daarna 150 km door de Johnson Valley; oer saaie, eindeloos rechte wegen met op het laatst zelfs geen gras en struiken, maar alleen zand. Toch 'wonen' in deze omgeving mensen, want overal staan los in dat landschap nog bewoonde en verlaten 'onderkomens', soms met, maar vaak ook zonder water of electriciteit. Bij Bakersfield begon de 'bewoonde wereld' weer. Langs de weg veel fruitboomgaarden (citrusvruchten, pruimen, nectarines en perziken), en wijnranken. Ook zagen we er veel zeer grote veefokbedrijven, waarbij al het vee op stal stond met droogvoer. We hebben flink doorgereden, omdat we de voorziene camping in Dunlap, vlak bij de toegang van het Sequoia N.P., niet konden reserveren, wilden we op tijd een plekje claimen (zo gaat dat dan). Op het eind van de rit liep de weg al flink omhoog, richting het Sequoia park en weer waren er al om 15.15 uur. Er was geen beheerder aanwezig. Wel waren de vrije plaatsen bekend. Je doet vervolgens het gevraagde bedrag in een enveloppe in een brievenbus en claimt een plek. Het was een wat verwaarloosde camping met water en electra-aansluitingen, maar zonder sanitaire voorzieningen, maar die hebben wel gelukkig weer zelf en de ligging was perfect, de plaatsen groot en de omgeving prachtig (zie foto's ). Gauw nog even tegenover de camping getankt, want in het park is geen brandstof verkrijgbaar. Als je cash betaald is de prijs $ 0,05 goedkoper per gallon dan wanneer je met je creditkaart betaald. Lekker nog een uurtje in de zon,  want het was ondanks de hoogte nog zo'n 25 graden. Vannacht was het, ook door die hoogte, overigens maar zo'n 4 a 5 graden en behoorlijk fris.

Vandaag, zondag 22 oktober, zijn we al vroeg naar het Sequoia N.P. vertrokken. Alleen de noordelijke ingang kan met onze camper van 24 foot worden gereden. De weg via de zuidelijk ingang is door de smallere en  bochtiger wegen alleen toegankelijk voor voertuigen van minder dan 22 foot. Dus helaas geen rondtour maar retour tot - en vanaf halverwege weer terug. Het was een prachtige dag, blauwe lucht, geen wind en een lage luchtvochtigheidsgraad. Dat betekende mooie vergezichten en zo'n 23 a 24 graden, zelfs op bijna 2.500 meter hoogte. De weg liep onmiddellijk weer omhoog. De entree lag toch nog op 19 miles afstand en het Visitors Centrum op ongeveer 25 miles. Daar is ook een splitsing, waarbij je eerst nog naar het Kings Canyon N.P. kunt om een wandeling tussen de sequoia's te maken naar de General Grant Tree. Dat hebben we dus gedaan. Daarna naar het echte Sequoia N.P. om het Giant Forest Museum, Beetle Rock en de General Sherman Tree te bezoeken. Ook dat was nog een flinke rit, maar zelfs de rit ernaartoe is een feest in een dergelijke omgeving en met dergelijke weersomstandigheden. Kijk de foto's en je snapt wat we bedoelen.Om 16.45 uur waren we op onze volgende fijne en schone KOA-camping met sanitaire voorzieningen in Visalia. Na opnieur zo'n prachtige dag hebben wel ook nog een uurtje in de zon kunnen zitten.

Lieve groetjes,

Joke en Roel

 

Reacties

Ingmar & Janneke 23-10-2017 12:51 {{button-50219}}

Supermooie foto's weer en geen wolkje aan de lucht zo te horen. Hoeveel national parks hebben jullie al gehad? Fijn dat jullie zulk mooi weer hebben, hier is het een wisselvallig gebeuren.

Geniet ze!

Ingmar & Janneke (&Jip)

Ko en Riny 23-10-2017 14:25 {{button-50220}}

Wat een verschil in temperatuur toen jullie door het sneeuwgebied gingen
en de omgeving waar jullie nu verblijven.
Dit is wel de goede temperatuur om de rest van de vakantie in door te brengen.
Door de foto;s krijg je wel een goede indruk wat jullie allemaal zien
We wensen jullie nog een fijne week met mooi weer.
groetjes van Ko en Riny

Delilah 24-10-2017 07:45 {{button-50222}}

Zo te horen nog heerlijk weer!! Geniet er nog van.. voor je het weet ben zijn jullie weer in het kikkerlandje.

Liefs van ons

An en Henk 24-10-2017 20:58 {{button-50223}}

Wat een prachtige foto's ,en weer een goed reis verslag .ja de tijd schiet al weer op ,geniet nog van elke dag ,liefs vanons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan