Bezoek Grand Canyon en de rit naar Flagstaff, oh nee naar Williams

Door Joke - 19-10-2017 06:15

Hallo volgers,

We hebben een tweetal hectische dagen achter de rug.

Allereerst gisteren, dinsdag 17 oktober, begon met een deceptie, want het in de camper gebruikte was - en afwaswater liep onder de camper zo weer weg de camping op. Bleek dat deel van de nieuwe sewer (voor het zgn. grey water) weer/nog steeds lek en kennelijk niet goed bevestigd. Direct emailcontact opgenomen met de verhuurder, die vroeg wat onze volgende bestemming was ---> Flagstaff. Zij hadden een adres van een reparatiebedrijf 'in de buurt van' Flagstaff (op 60 km van de door ons gereserveerde camping). Iemand daar was al op de hoogte gebracht dat we vandaag/woensdag zouden langskomen. Dat betekende een hoop omrijkilometers en waarschijnlijk wachten.

Ondanks deze treurigheid hebben we, veel later dan gepland, een taxi genomen naar het Visitors Center van de Grand Canyon. Van daaruit rijden gratis shuttlebussen naar alle uithoeken van het park. Je kunt in- en uitstappen waar je wilt, maar je kunt ook een deel van de rim (aan de bovenrand van de canyon), tot de volgende halte van de bus lopen en daar weer opstappen. Ieder uitstappunt heeft een illustere naam, zoals Hopi Point, Maricopa Point, Hermit's Rest en Yavapai Point, en soms meerdere uitkijkpunten. Het was prachtig weer en we hebben genoten van de prachtige beelden (zie de foto's ). Tijdens een wandeltocht van halte naar halte hebben we nog een elk gezien en op de gevoelige plaat vastgelegd. De elk is een zeer grote hertensoort. Op het eindpunt koffie met een broodje en een goed gesprek met iemand, die concrete plannen heeft om te komen tot enorme energiereductie met zonneenergie en warmteterugwinning. Amerika, beheerst door de olie- en de autoindustrie is niet geïnteresseerd. Hij schatte in dat Europa (Nederland) meer interesse zou kunnen hebben. Een razend interessante kerel. We kregen zijn visitekaartje en (inmiddels) een email met een artikel van zijn hand en een PowerPoint presentatie. Terug op de camping stonden bijna naast ons, drie jongens te klooien met een geïmproviseerde bbq. Ze bleken uit Enkhuizen en Bovenkarspel te komen en waren zeer blij met 'onze' ook gekregen bbq. Niet voor het eerst ontdekten we dat de wereld kleiner is dan we denken.

 Vandaag, woensdag 18 oktober. Hoera, hoera, hoera, Roel zijn feitelijke pensioendatum en direct al een bevestigende email van het ABP. Op tijd op want 'het kreng' moet nu eindelijk goed worden gemaakt. Eerst ontbijten, want daarna moeten beide systemen eerst volgemaakt en met kracht doorgespoeld worden met schoon water, anders gaan ze helemaal niet voor je aan het werk. Een smerige sh...klus en dat is niet te doen op de nuchtere maag. Om 09.15 zijn we met stralend weer vertrokken, terug door het Grand Canyon N.P. richting Flagstaff, want vlak voor die plaats ligt de Sunset Carter Vulcano, een vulkanisch gebied, dat rond 1100 is ontstaan en ook daarna nog vele kleinere erupties heeft gekend. We konden daar een rondje van zo'n 55 km maken en verder op de hoofdweg weer uitkomen. We namen veel te laat de afslag en reden de ronde omgekeerd en dus minstens 60 km te ver!!! 'T was er wel buitenaards mooi (zie de foto's ). De rit naar Bellemont was vreselijk irritant, omdat mevrouw Garmin de weg ook niet leek te weten naar het reparatiebedrijf, met als gevolg opnieuw vele omrijkilometers en veel verloren tijd. Zelfs de lunch is erbij ingeschoten vandaag. Om 14.15 uur werden we daar uiterst netjes behandeld. Het nieuw bevestigde deel van de sewer voor het grey-water bleek aan barrels gedraaid, door de vorige 'vakman'. Het geheel is weer (voor ons nu kostenloos) vervangen. Een receptiemedewerkster heeft voor ons de gereserveerde camping in Flagstaff geannuleerd en uitgelegd waarom en we krijgen het al betaalde bedrag teruggestort. Daarnaast heeft zij een nieuwe camping gereserveerd in de juiste rijrichting. Grote klasse. We mogen alleen vandaag het normale water nog niet gebruiken want de siliconenkit moet nog uitharden. Het toilet is weer bruikbaar, wat een zegen. Om 16.15 uur konden we, weliswaar zeer hongerig, vertrekken naar een KOA-camping in Williams, in de rijrichting van morgen. Vanmiddag werd het overigens steeds bewolkter, maar de temperatuur is ook nu, om 21.00 uur, nog zeer aangenaam. Morgen met een schone lei ehhh toilet en frisse moed en sewer gaan we onze laatste camperweek in. Er is nog een hoop te zien en te beleven.

Lieve groetjes en bedankt voor al jullie reacties,

Joke en Roel.

Reacties

nettie 19-10-2017 12:14 {{button-50211}}

Wat een belevenissen toch weer. Jullie zullen wel blij zijn straks op de eigen w c te kunnen. .en nog steeds mooie foto's en veel beleven. Geniet nog maar even. Gr Nettie 😊

Marcella Bierdrager 19-10-2017 13:56 {{button-50212}}

ohh ... echt balen dat ie nog niet gemaakt is/was 😡😡
😲😲 ... jongens hiervandaan ??? Jeetje ... dat is wel heel toevallig !! 🤣🤣 ... Geweldig !!! .. (weet je hoe ze heten ?? misschien kennen de meiden of Rene ze 😉)
pff .. wat een gedoe en pech allemaal 😩 ...
maar wat een super service zeg .💪👍
Nu weer verder genieten met ... hopelijk ... een gerepareerde afvoer 😉
grtjs Rene en Marcella

Ko en Riny 20-10-2017 11:56 {{button-50216}}

Wat een narigheid allemaal met de afvoer maar met hulp van ROEL en een goede reparateur
is het toch allemaal goed gekomen en kunnen jullie nog een fijne week tegemoed zien.

Lieve Joke We hadden een paar dagen visite , zodoende zijn we Joke haar verjaardag
vergeten. Maar Lieve Joke alsnog van harte gefeliciteerd met je 64e verjaardag.

Het is evengoed een geweldige reis die jullie maken
Het is een plezier om steeds het reisverslag te lezen en we wensen jullie nog een fijne week
en kijken uit naar het volgende verslag en de foto's
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan