Dag 19: Miami Beach

Door Wesselien - 01-10-2017 03:40

Ondanks dat het eigenlijk echt te warm is om dan ook maar 1 stap te verzetten, kun je natuurlijk niet in Miami zijn geweest zonder iets te hebben gezien. Aangezien Miami downtown toch wel een eindje is zit er voor de gemiddelde (luie) toerist niet veel anders op dan de hop on hop off. Ik verwacht er niet veel van (en dat klopt) maar Gerrit vindt het een goede beslissing. Zo zie je nog wat...?! Wat dan!? Het blijft mij tegenvallen hoor. Sorry. Miami is een stad waar blijkbaar de Amerikaanse jetset huizen en boten en restaurants bezit! De gids in de bus: look to the right, there is the restaurant owned by Gloria and Emilio Estevan! So what! Mensen fotograferen er op los, oh en ah! Nou, mij kan het echt niet boeien. Op naar little Havana. Ook helaas pindakaas wat mij betreft! Of ben ik nou echt zo’n nuchtere Hollandse trut. De geschiedenis is boeiend genoeg hoor. De Cubanen die het regime van Castro ontvluchtten hebben het zwaar bevochten en een mooi nieuw bestaan opgebouwd in Amerika, Miami! Wat er nu van over is in little Havana is gewoon toerisme en souvenir winkels. En natuurlijk de echte Cubaanse sigaren. Tja. Echt enerverend is het niet. Zoals je in Turkije langs de leerwinkel wordt geloodst wordt je hier langs de sigaren meneer geloodst. Maar, aan mijn/ons lijf geen polonaise dus vriendelijk knikkend .... doooorrr! De bus van Miami kan niet tippen aan die van Berlijn, Rome en zeker niet aan die van New York. Sorry Miami. De skyline van Miami is lang niet zo interessant meer na die van New York. De haven is uiteraard groots, de cruiseschepen mega. De haven schijnt de tweede ter wereld ter zijn, waar dan ook een aardig aantal van die schepen tegelijk kunnen aanleggen.

Dus Will Smith, you’re awesome maar je moet hier echt jong zijn om de clubs te bezoeken of het een keer gezien te hebben misschien. Ik kan zonder. Geen aanrader of je moet dagen aan het strand willen liggen bakken en in de avond terras of clubbing. 

Morgen laatste dag, wat mij betreft oké. Nog even paar uurtjes strand en in de middag de airboat en gatorshow. Daarna hup: weer lekker naar Holland, ook fijn hoor. Niet negatief bedoeld, het was fantastisch om te zien, zeker de eerste 8 dagen heel veel gezien, ervaren en niet willen missen. De laatste dagen Florida best erg heet. Dan word je wat lamlendig. Dus ik zou, als ik hier naar toe zou willen, een andere tijd kiezen. En ik blijf het erg jammer vinden dat we de Keys niet hebben kunnen zien. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan