Dag 15

Door Familie van der Haar/Spijkerboer - 08-08-2017 06:26

Dag 15 

 

Vanmorgen om 09.30 de bus genomen naar San Francisco. Vanaf daar hadden we een ''Hop on, hop off'' bus tour geboekt, die ons de stad liet zien. We begonnen in het centrum zelf, we zijn eerst door de hele stad heen gereden met de bus. Een drukke maar mooie stad. Er wonen 1.2 miljoen mensen, en elke dag komen er nog eens 400.000 mensen naar de stad om er te werken. Een grote en drukke stad dus. Er valt zoveel te zien door de hele stad heen.. Grote gebouwen, kleine huisjes en grote huizen. Zo verschillend allemaal. En ook op elke hoek van de straat veel daklozen, wat ook wel een beetje naar is om te zien.. In totaal zijn er 7000 daklozen in heel San Francisco.. 

 

Daarna ging de tour verder naar de Golden Gate Bridge. Het was buiten niet heel erg warm, maar toen we daar in de buurt kwamen.. Ineens een stuk kouder, maar vooral, wát een wind!! Iedereen moest de zonnebril vasthouden en de gehoorapparaten werden tegen gehouden.. we hebben heel erg gelachen.. Toen we stil stonden waren we helemaal verwaaid, maar het uitzicht was weer erg mooi. Onze reisleider zei dat we geluk hadden met het weer, normaal is het niet zo helder dat je de brug zo mooi kan zien, maar vandaag wel. We zijn bij de brug over gestapt op een mini tour door Sausalito, een rijke buurt aan de overkant van de Golden Gate Bridge. Hup, weer in de wind over de brug heen en weer even zorgen dat alles op de plek bleef..  Aan de andere kant van de brug leven de mensen er toch wel heel anders, grote mooie huizen op de berg, veel kleine winkeltjes en een prive strand voor de bewoners.. Heel mooi om te zien. 

 

Daarna zijn we weer terug gegaan naar San Francisco. We waren allemaal wel een beetje hongerig dus zijn we uitgestapt bij een hippiebuurt waar je hele lekkere hamburgers kon eten. Echt van die Amerikaanse grote burgers, en ze waren heerlijk!! Allemaal de buiken weer vol, en we konden weer richting het centrum, we wouden allemaal nog wel even wat shoppen, dus we zijn gestopt bij Union Square, de winkelstraat. Daar hebben we even wat geshopt, en toen zijn we weer in de Hop on bus gestapt richting pier 39. Daar hebben we nog wat leuke souvenir's gekocht.. Daarna was het ''alweer'' tijd om te eten (eigenlijk zaten we nog een beetje vol van de hamburger, maar we moeten natuurlijk niet verhongeren) dus zijn we nog even bij de ihop geweest.. Weer heeeerlijk gegeten. We kunnen straks een week teren op al het eten hier, maar nu je hier bent, moet je er extra van genieten.. Morgen zeggen we San Francisco weer gedag en zetten we de reis voort naar Carmel Montery..

Reacties

G & I 08-08-2017 07:52 {{button-47641}}

Weer allemaal leuke dingen gedaan☀️😎🍔🌮🍻🍹🥈🚎🚇🏠⛩📸🎁🛍❤️😘 Geniet van alle mooie dingen😘

Sanny en Pieter 08-08-2017 09:41 {{button-47654}}

Goede morgen jullie hebben het wel naar het zin reizen eten en drinken jullie rollen straks allemaal jullie huis binnen maar dat geeft niets dat doe je maar 1 keer hoe lang reizen jullie nog met de camper hier gaat alles ook goed groetjes uit Kampen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan