San Francisco

Door Theo & Anita - 02-10-2016 07:01

Onze volgende plek op onze trip en 3e grote stad is San Francisco. In het begin van de middag, na wegen met een verschrikkelijk wegdek te hebben getrotseerd, kwamen we aan bij onze camping in Greenbae. Dit plaatsje en de camping ligt ten noorden van SF aan de andere kant van de beroemde brug. Wel ver weg van SF, maar met de veerboot ben je in een half uur bij Pier 1, dus prima te doen. 

Nadat we de camper hadden neergezet, zijn we met de veerboot naar SF en door naar Piet 33 voor een bezoek aan Alcatraz. We hadden vooraf tickets gekocht, want deze attractie is druk bezocht. 
Na een korte overtocht werden we losgelaten op het eiland en hebben we ondermeer de audio-toer door de gevangenis gedaan. Heel interessant, luguber en fascinerend, want je miet weten dat tot in de 60-er jaren hier nog mensen gevangen werden gehouden. En dit waren echt kleine cellen zonder TV of internet!

Hierna geprobeerd de Apple Store te vonden, maar dit werd een drama. Van Theo's iPhone ging de batterij leeg en onze kaart waren wij vergeten. Bleek dat het adres dat er in ons ons hoofd hadden een oud adres te zijn, want er was intussen een geheel nieuwe Store gebouwd in een andere straat. We hebben dus heel wat kilometers (of mijlen) afgelegd, maar na diverse goede en minder goede aanwijzingen toch gevonden.

De tweede dag in SF zijn we met de hop on/hop off bus door de stad gegaan en bij de Golden Gate brug uitgestapt en er deels overheen gelopen. Daarna met deze bus naar Pier 39 en alle winkeltjes bekeken. En daarna de (luie) zeeleeuwen bekeken, maar deze lagen allen te luieren of een enkele zeeleeuw maakte ruzie met een andere. Daarna gingen we terug naar de camper, eten en slapen want morgen gaan we de Pacific Coast Highway af richting Los Angeles.  

Reacties

Mark 02-10-2016 12:45 {{button-43147}}

Super leuk om te lezen!! Heeft papa al de nieuwe iPhone?? Liefs Mark en Kathink
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan