Dag 6 | Disneyland

Door Roel - 31-07-2016 21:17

Anaheim? Dat betekent inderdaad maar één ding: Disneyland! Met de shuttlebus werden we netjes afgezet voor de poorten van het 60-jarige park waar we ons de hele dag amuseerden met Buzz Lightyear, Matterhorn, Autopia, It's a small world after all, cheeseburgers, Fastpassen, water & water & water en ook met veel zonnebrand. Op vele fronten bijna 100 procent gelijkenis met Disneyland Parijs, waar wij ongeveer kind aan huis zijn geweest de afgelopen jaren, maar er waren ook best veel attracties die alleen hier in Californië te vinden zijn.

Het grootste verschil was het kasteel van Doornroosje (of Assepoester, ik hou die twee nooit uit elkaar). Dat is in Parijs wel vier keer groter dan het ieniemienie appartementje dat het hier in Anaheim is. Kennelijk had het formaat van dit eerste kasteel Walt ook een beetje teleurgesteld en bedacht hij dat het in toekomstige Disneylands wel een slagje groter mocht zijn. En wat was het potdorie heet! Geen wolkje aan de hemel en een graadje of 33 volgens de officiële statistieken. De gevoelstemperatuur lag volgens ons op minstens veertig. Dat wordt nog wat, later deze week als we bij Lake Havasu overnachten. Daar is het al weken tussen de 45 en 48 graden Celcius...

Het was een verrukkelijke dag, afgesloten met een spectaculaire vuurwerk- en lichtshow. Moe, kapot en uitgeput keerden we terug naar de 'camping' waar onder het genot van een drankje de dag werd afgesloten.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan