5 augustus 2016: Rock Springs - West Yellowstone

Door Fam. Houtman - 06-08-2016 06:27

Gisteren het eerste deel van de lange rit naar Yellowstone National Park, vandaag het tweede deel. De eerste 100 mijl (160 km) bestaat uit lange stukken rechte weg met aan weerskanten kale prairie. Bijzonder saai dus. Dan zien we in de verte bergen en vanaf Pinedale gaan we steeds meer tussen de bergen rijden. Voor ons, tussen de bergen, lijkt het erg mistig en op een bepaald moment ruiken we een brandlucht. Er blijkt twee weken geleden een behoorlijke bosbrand te zijn geweest ten noorden van het plaatsje Bondurant en we rijden nu nog kilometers lang door de rook die er jog steeds hangt.

Kort na Jackson rijden we het Grand Teton National Park in. Dit park is een stuk kleiner dan Yellowstone en is vooral bekend vanwege de opvallende bergtoppen die het uitzicht domineren. We stoppen een paar keer om van het uitzicht te genieten en even wag e eten, maar verder gaan we dit Nationale Park niet in.

In het noorden grenst Grand Teton NP aan Yellowstone NP. Dit park was het eerste park dat de status National Park kreeg en daarmee het oudste National Park. Feitelijk is heg park een grote ondedgrondse vulkaan. Dit heeft tot gevolg dat er vele thermische bronnen, fumerolen en geisers zijn. De helft van alle geisers ter wereld bevindt zich in Yellowstone. Daarmaast zijn er canyons, watervallen en bijzonder veel wild. Na nog een keer ons pasje te hebben getoond rijden we Yellowstone in. We maken vanmiddag nog geen rondrit door het park, maar kiezen een route richting het hotel. Die voert langs de bekendste geiser in het Park, de Old Faithful. Deze geiser is één van de regelmatigst spuitende geisers. We hebben geluk: we komen om half vier aan en de voorspelling is dat Old Faithful om ongeveer vier uur zal spuiten. Vanwege de veiligheid -het water is 93 graden- moet iedereen op een meter of vijftig afstand van de geiser blijven. Maar ook van die afstand is het indrukwekkend om het kokende water een meter of 20 de lucht in gespoten te zien worden!

Na de eruptie van Old Faithful lopen we nog een klein rondje langs enkele hete bronnen. Dan terug naar de auto, die ergens op de immense parkeerplaats staat. Een uurtje later zijn we in het hotel. Eerst even de was doen in de wasserette van het hotel, daarna eten. Vandaag kiezen we voor de Slippery Otter, gewoon vanwege de naam. Het is prima. Na het eten slenteren we nog wat door West Yellowstone. Een heel toeristisch, maar wel gezellig dorpje.

Reacties

Marijke van der Werf 06-08-2016 09:16 {{button-41601}}

Willen jullie nog wel naar huis komen na al het moois wat jullie aan het zien zijn. Ik zou er gewoon een wereldreis van maken...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan