29 juli 2016: Page - Tusayan

Door Fam. Houtman - 31-07-2016 08:33

Vlakbij Page ligt Horseshoe Bend. Dit is een rots waar de Colorado rivier omheen stroomt en daardoor van bovenaf gezien de vorm van een hoefjzer (horseshoe) heeft. Vanaf de rotsen aan de overkant van de rivier heb je een schitterend utzicht op de Horseshoe Bend. Het is pas half tien als we er zijn maar de temperatuur is dan al meer dan 35 graden. Zoals gebruikelijk in de woestijn is er geen beschutting en dus wordt het een pittige wandeling. Maar de moeite waard.

We rijden vandaag naar de Grand Canyon. Het is een mooie rit met prachtige uitzichten op de Vermillion Cliffs en Painted Desert. In de buurt van de Grand Canyon wordt het landschap weer groener en ook de temperatuur zakt naar een aangename 25 tot 28 graden.

Het eerste uitzicht op de Grand Canyon is onvergetelijk. Je kunt je niet voorstellen hoe groot het is als je het niet zelf hebt gezien. Even wat cijfers: De Grand Canyon is 277 mijl (meer dan 400 km) lang en gemiddeld een kilometer diep. Het is gemakkelijk vanuit de ruimte te zien. We rijden naar Grand Canyon Village en onderweg stoppen we bij verschillende parkeerplaatsen. Vanuit Grand Canyon Village nemen we de gratis pendelbus naar het Visitors Center en daar vandaan naar Yavapai Point. Inmiddels is de lucht betroken en valt er een onweersbui. Het plan om vanavond de Grand Canyon bij zonsondergang te bekijken gaat dus niet door. Dan maar eten in Big E's Steakhouse. Een gezellige eetschuur in wildwest inrichting

Reacties

Marijke van der Werf 31-07-2016 10:10 {{button-41112}}

Hoi allemaal, jongens wat zit ik te genieten van jullie verhalen. Heerlijk ( en ben ook geheel NIET jaloers hier hoor….). Het is alsof we er bij zijn. En wat een hitte…. Jongens ga door met veel plezier maken en ontdekken van al het moois ,dan genieten wij hier heerlijk van mee.

Sjaak 31-07-2016 13:09 {{button-41128}}

Als ik die foto ziet van de Grand Canyon. Het mooiste en indrukwekkendste wat ik ooit gezien heb. Die foto's waar jullie tussen die prachtig uitgesleten rotsen staan zijn ook mooi, je kleurt er leuk bij Petra!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan