First day in Calgary

Door Familie Verheyen - 04-08-2016 16:56

Het laat toekomen op dinsdagavond heeft als voordeel gehad dat we meteen in de Canadese tijd zijn geraakt. In slaap vallen was bovendien geen probleem. Het hotel (Best Western Port 'O Call) is in orde. We slapen met z'n allen op een ruime kamer met voldoende voorzieningen. We maken na het ontbijtbuffet ook uitgebreid gebruik van het waterpark met zwembad, 2 snelle glijbanen, een hotpool. Meteen punten gescoord bij de jongste, die gisteren de zwembeurt aan zijn neus voorbij had zien gaan. In de namiddag - het was ondertussen gestopt met regenen - reden we naar download Calgary. Het was betrekkelijk rustig op de weg. In de stad passeerden we ook het hotel waar wij tijdens onze huwelijksreis hebben overnacht en we herinnerden ons dat het toen ook was fris en nat was. In de stad was het bijzonder rustig, je spot als het ware slechts een handvol toeristen. In het centrum zijn de meeste gebouwen en blokken met elkaar verbonden door overdekte wandelbruggen, de +15 Skywalk. Je blijft dan gegarandeerd droog!

De stadswandeling voerde ons o.a. Naar Stephens Avenue, de Olympic Plaza - hier kregen de medaillewinnaars van de Olympische Winterspelen in Calgary '88 hun medailles overhandigd - en politiememorial, Chinatown met weinig zichtbare Chinese invloeden en Eau Claire. Overal was het eerder rustig. De Devonian Gardens, een overdekt park in een grote gaanderij, waren jammer genoeg gesloten. Slechts vanochtend een afstand kon je enkele glimps opvangen.

Op de terugweg naar het hotel nog even gestopt bij de Safeway voor enkele inkopen en nadien weer een duik in het zwembad.

Onze huurwagen is overigens een GMC, van grootte vergelijkbaar met een Hyundai Santa Fe.

Reacties

Nina 04-08-2016 20:49 {{button-41495}}

Hier vandaag eindelijk een dag zonder regen. Gisteren is er nog een gelukte suïcide geweest op straat in de Olmenlei. Klina was kop van jut in de gva naar aanleiding van een artikel van een misnoegde patiënt op spoedgevallen .
Anderlecht heeft met 2 - 0 verloren van Rostov. De nieuwe voetbaltrainer van de rode duivels is vandaag voorgesteld. Het is de Spanjaard Martinez die vroeger trainer was bij
Everton en degene die Lukaku herontdekt heeft.

Groetjes aan allen,

Vader en nina

kirsten verheyen 05-08-2016 08:41 {{button-41530}}

goedemorgen, hier schijnt momenteel de zon. Moest je zin hebben, kan je misschien een kaartje sturen naar Fleur op volleybalkamp. Dit is van 15 tot 19 augustus.
Fleur Van Den Heuvel
Ulicotenseweg 2
2328 Meerle

Geniet nog van je vakantie

Kiki 05-08-2016 10:46 {{button-41555}}

Klinkt allemaal al heel leuk! Toffe auto trouwens...:-) Hier alles onder controle, niks noemenswaardig. Goed genieten verder daar hé.

Grtjs
kiki
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan