Vancouver - Ladysmith (Vancouver Island)

Door - 24-05-2016 04:32

Om half zeven de ochtend staan we al onder de douche om vervolgens om 7.15 uur - na het dumpen van het afvalwater -  te kunnen wegrijden vanaf de campingplaats bij de Lions Gate Bridge in Vancouver. Een korte rit volgt na de ferryterminal bij Horseshoe Bay voor de overtocht naar Nanaimo op Vancouver Island. Een eiland dat vrijwel net zo groot is als Nederland! 

Bij het loket geef ik aan dat er al een plekje op de boot is gereserveerd. En dat klopt, want onze namen staan keurig netjes in het systeem vermeld. Toch is er kennelijk niet iets goed, want de dame springt uit haar hokje en komt met een rolmeter om de camper op te meten. Ik zeg tegen haar dat de camper 28 feet is, zoals door Canadream is aangegeven. Zij antwoordt dat de camper slechts 25 feet (7.62 meter) is, zodat de ferrykosten lager zullen uitvallen dan in het systeem is vermeld. Ik verbaas me over de integriteit/eerlijkheid van de dame. Dat kom je niet vaak tegen, denk ik nog. Haar mannelijke collega dirigeert onze camper vervolgens van lane 1 naar lane 3 waar ik voor de streep moet wachten.

Om klokslag 8 uur mogen we de ferry inrijden. De boot is qua omvang vrijwel gelijk aan die van alle ferries tussen Nederland en Groot-Brittannië. In vergelijking met een paar dagen eerder is het aanzienlijk minder druk. Het benedendek waar vrachtwagens, bussen en RV's moeten worden geparkeerd, is nog niet voor een kwart vol. De overtocht duurt zeven kwartier. We doden de tijd door op het zonnedek te gaan kijken, maar vanavond is geen sprake. Het is zwaar bewolkt en de koude wind verjaagt ons dan ook weer snel naar het tussendek waar alle activiteiten (restaurant, speelruimte, toiletten e.d.) zijn. Ik zoek een rustig plekje op en lees verder in mijn boek. José gaat de winkels even bekijken. 

Bij aankomst in Nanaimo mogen wij als eerste van de boot af en rijden meteen door naar het centrum van deze havenplaats. Daar doen we nog wat inkopen en drinken een kop cappuccino met een scone. Nanaimo zelf ligt er vrij stil en verlaten bij vanwege Victoria Day. Aangezien het weer iets verbeterd is, een zonnetje laat zich af en toe zien, maken we een korte wandeling langs de jachthaven en door de hoofdstraat (meer is er eigenlijk ook niet) om dan terug te keren naar de camper en onze weg te vervolgen. Onze aanvankelijk plan om naar Tofino te gaan, moeten we laten varen. Vanwege de afstand (2x 200 km) en het gebrek aan goede en betaalbare campings in die regio. Tofino ligt aan de zuidkust aan het einde van de enige toegangsweg ernaar toe. Dat betekent dus dat we weer 200 km terug zouden moeten rijden naar Nanaimo als we naar Victoria gaan.
Hoe jammer we het ook vinden, toch laten we Tofino daarom maar schieten en keren halverwege om nadat we het Mac Millan Provincial Park - lokaal beter bekend als Cathedral Grove - hebben bezocht. Dit park is beroemd vanwege zijn hoge Douglas-sparren die tussen 42 en 85 meter hoog kunnen worden en een diameters van enkele meters hebben. De bomen, zo staat er te lezen op een van de borden, zijn meer dan 800 jaar oud. Een orkaan in 1997 heeft een grote slachting aangericht onder deze bomen, waarvan er vele nu nog op omvallen staan. Op een waarschuwingsbord staat te lezen dat bezoekers het risico lopen dat deze torenhoge bomen kunnen omvallen without warning... En dat we bij sterke wind beter het park snel kunnen verlaten. Het is maar dat we dit weten. 
 
We vervolgen onze weg naar Ladysmith waar een geschikte campground vinden: Rondalyn Resort. De camping is vrijwel leeg. Iedereen is alweer naar huis toe, vertelt een Canadees die morgenochtend met zijn gezin teruggaat naar zijn woonplaats Victoria. Hij is supervriendelijk en vertelt José wat er zo mooi is aan Victoria. Ook helpt hij de camper op plaats te krijgen door mij aanwijzingen te geven en vervolgens twee plankjes te halen om de wagen waterpas te krijgen. Dat moet vanwege het functioneren van de vrieskast in de auto, zo is mij bij aanvang door Canadream verteld. Vervolgens nodig hij ons uit om na het avondeten gezellig aan te schuiven bij het kampvuur dat hij gaat maken. Ook mogen we zijn 35 feet lange campertrailer komen bekijken. Met slideouts (uitschuifbare zijpanelen) is zijn leefruimte inde trailer nog aanzienlijk groter te maken. We zullen, nieuwsgierig als we zijn, het vanavond zeker gaan bekijken.
 
Terwijl ik dit schrijf, heeft José het avondeten klaargemaakt. We eten rijst met kip, champignons, en groente dit keer. Na een lange dag op de weg zal dat ons goed smaken. In Nederland is het op dit moment 3 uur 's nachts. Dat is en blijft toch voor ons een rare gewaarwording dat jullie al aan je nieuwe dag beginnen als wij juist gaan slapen en dat als wij opstaan het bij jullie al het einde van de dag is. Jullie dus een goedemorgen gewenst!

Reacties

Heleen 24-05-2016 08:59 {{button-38754}}

Goednnacht dan voor jullie . ☺️
Inderdaad is voor ons de 24e mei begonnen . Het isnog steeds wisselvallend weer. , maar er zitten wat lichtplekjes in de lucht .
Wat ontzettend aardig dat mensen je gewoon uitnodigen om aan te schuiven .dit gebeurd regelmatig geloof ik . Heeft waarschijnlijk te maken met de zelfde manier van leven wat een ieder doet .Een voorbeeld hoe mensen met elkaar zouden moeten omgaan. Hartelijkheid en respectvol .

Nog een paar dagen zeker voor jullie he ?
Wij hebben vandaag een drukke volle dag , met de laatste shoppings , vloerbedekking jo , visite van Ron en Irene .zij brengen de oude Saab weg naar de garage in OB dus willen nog even aankomen. Daarnaast hoop ik nog langs de Fysio te kunnen , omdat ik gisterenavond een half uur te laat erachter kwam dat ik erheen moest . Jammer , want kan het nog wel even gebruiken .

Morgen waarschijnlijk in ochtend geen tijd meer , misschien later op Schiphol nog ruimte om jullie te beantwoorden .
Morgen zal een beetje meer paralel lopen met jullie tijden .
Maak er vandaag wer een mooie dag van .
H g , x heleen

Hugo P. 24-05-2016 19:58 {{button-38781}}

Hoi, ik lees dat jullie ervaringen met Canada dezelfde zijn als wij die hadden ! Eerlijkheid en vriendelijkheid (nog) volop daar !

gr
Hugo P.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan