Laatste dag New Orleans, op weg naar Mobile

Door Margreet Langen - 03-08-2015 05:19

Laatste dag in New Orleans, op weg naar Mobile

Zaterdag 1 aug
Vandaag nog een lekker warm dagje in New Orleans. Het blijft hier maar heet. Volgens de bevolking is het nooit zo lang zo heet. We moeten het er maar mee doen. We raken al aardig gewend aan de herrie van de Arico ’s nachts, maar gelukkig is er een airco, anders ga je zeker dood door de hitte....
Vanochtend ons eigen heerlijke (vergeleken bij de Amerikaanse ontbijten) eigen gemaakte ontbijtje op de kamer opgegeten. Een beetje rustig aan gedaan, ook wel lekker een keer.
Toen nog een keer downtown New Orleans, eens kijken hoe het bij daglicht eruit ziet. Parkeren was op sommige plaatsen wel erg duur, $38,- per dag. Gelukkig hadden we gisteravond een parkeerplaats ontdekt voor $12,- per dag, dat was een beter bedrag.
De Frenchmarktet was in de buurt van de parkeerplaats. Een enorme markt (overdekt gelukkig) met heel veel kramen met van alles en nog wat. Was erg leuk om even (eigenlijk best lang) overheen te lopen. Tussen de middag bij deze markt gegeten, onder het genot van een stukje goede Jazz.
We hebben nog even een kijkje bij de mooie kathedraal genomen aan Jackson Square.
Het was echt bloedheet inmiddels geworden, dus we zijn maar in het outlet centrum River walk gevlucht. Heerlijk koel daar binnen. Na een paar uurtjes lekker afgekoeld te zijn, maar weer de French Quater in. Blijft een gezellige wijk!
Door de gezellige straten gelopen. Een leuk café, waar weer een goed stukje muziek gespeeld werd. Heerlijk gegeten in een soort binnentuin.
Hierna was het echt druk geworden in de Bourbon street, de uitgangsstraat. Er liepen inmiddels wel een beetje rare mensen op straat. Overdag is het een gewone stad, maar ’s avonds lopen er toch wel wat vreemde gasten rond, moesten bij concluderen.
Na een gezellige dag in New Orleans terug naar ons hotel, Hotel 6.
Morgen op weg naar Mobile, eens kijken of we wat leuke beaches kunnen aandoen....

Zondag 2 aug.
Eerst lekker ontbijtje (eigen) op de kamer. Hierna weer koffers in de auto en op weg naar Mobile, Alabama. Eerst even langs de supermarkt, drinken en lunch halen. Het is nog steeds bloedheet hier, rond de 93 gr Fahrenheit, dat is ongeveer 34 gr Celsius, in de zon nog veel warmer. Het voelt iedere keer, als je uit de airco komt, of je een kachel inloopt, wat een hitte zeg....
De snelweg weer op en over een mega brug verlaten we New Orleans.
We nemen niet de snelle route maar gaan via route 90, de Gulf coast, langs de kust. Erg mooi gebied. Nadat we weer allemaal hele mooie huizen op palen langs de kust zien staan, komen we weer in een totaal ander gebied. De stranden laten zich zien. Erg rustig en leeg, hier en daar ligt iemand. Wij stoppen bij Long Beach, vlak voor Gulfport (grote stad). Een heel strand voor ons alleen. Je kunt de auto zo op de parkeerinham tussen het strand en de weg zetten en stapt het strand op. Erg bijzonder. Hier even wat gegeten en even in het water afgekoeld. Alhoewel, iets maar afgekoeld, want het water is erg warm. Ik heb nog nooit zulk warm zeewater gehad. Heerlijk zeg dat zwemmen in de Golf van Mexico! Tweede tussenstop is bij een soort natuurgebied, waar veel gevist wordt. Hier worden kreeften gevangen, met kippenvet. Het kippenvet stoppen ze in het net en daar vangen ze kreeften mee. Overal stonden picknickbanken met een BBQ. Wij hebben het maar op een lekker broodje tonijn gehouden.
Hierna verder langs de kust op weg naar Dauphin Island. Een eiland wat een heel eind onder Mobile ligt, maar waar een weg naartoe loopt. Erg lange weg door, over het water.
We stoppen aan de ene kant van het eiland, waar een erg mooi strandje is en waar mega veel vissers zijn. Er is een man en die heeft een mega vis gevangen, dat geloof je bijna niet. Zie foto voor de vis. Hij heeft een half uur werk gehad om deze naar binnen te halen gaf hij aan.
Hierna naar de andere kant van het eiland gereden. Geweldige huizen op palen. Met een schitterend uitzicht over de zee. Aan de ene kant stonden de huizen gewoon op het strand, dan woon je toch geweldig zeg....
Hier ook even op het strand gestaan. We zagen veel vissen het water uitkomen, springen. Gaaf om te zien. Best grote vissen.
Hierna een leuk restaurantje opgezocht en heerlijk gegeten.
Na het heerlijke diner het laatste stukje naar Mobile. Inmiddels was het donker geworden. Het wordt hier al donker om 7.30 uur pm (19.30 uur). We slapen weer in een Quinta inn, bekend terrein inmiddels ;-). Morgen naar Tallahassee, Florida. Zitten we weer in ons oude tijdsvak, nl. weer een uur later. Dus dan komen we ipv 7 uren achter Nederland aan, 6 uren. Dan is het ook weer wat later donker.  We zullen eens kijken of we nog wat mooie beaches kunnen spotten morgen, het schijnt dat richting Florida de beaches  steeds mooier worden.
Veel liefs maar weer van ons allemaal XXX

PS Bert, ja ze zijn hier allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. En niet te vergeten heerlijk overdreven, we love it ;-)

Reacties

Mark Scary 03-08-2015 07:28 {{button-33260}}

Blijven mooie ervaringen. Top! En wat een temperatuurtje :-)

Bert en Vera 04-08-2015 05:12 {{button-33349}}

Probeer eens te achterhalen wat Talahessie Lassie betekent. Een liedje uit de jaren 60 ofzo. Ik heb me altijd afgevraagd wie of wat dat was. Hoe lang zijn jullie r nog?

Margreet Langen 04-08-2015 05:38 {{button-33350}}

Bert en vera, we zijn er twee nachten. We zullen het proberen uit te zoeken
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan