11/06 - Laatste dag in Banff en Canmore

Door Christel Van De Wouwer - 12-06-2015 07:34

Vandaag onze laatste dag ...
Jammer, want het is voorbij gevlogen, maar natuurlijk hebben we wel een fantastische reis gehad, heel veel gezien en beleefd en zo goed als continu mooi weer, het zal aanpassen worden terug in België :-)
We ontbijten nog een keertje in het hotel en gaan dan eerst de valiezen ordenen en inpakken, zodat alles al een beetje reisklaar is.
Daarna trekken we de stad in voor nog wat souveniertjes en beslissen we toch nog maar een kleine trolley bij te kopen om alles veilig terug thuis te krijgen :-)
We leveren alles af in onze kamer en trekken dan naar de historical site van Banff, de Cave and Bassin site, een stukje geschiedenis over het ontstaan van de nationale parken ... Het allereerste park is indertijd door de overheid opgericht om de Upper Hot Springs in Banff niet in privé-handen te laten vallen. Men heeft dit stukje natuur afgeschermd en er samen met de omliggende gronden het 'Rocky Mountains Park' van gemaakt.  Dit gebied is dan in latere jaren enorm uitgebreid en dat is het Banff National Park geworden, één van de velen die er nu zijn.
Veel is er niet echt te zien daar, dus we stappen weer in de auto en rijden richting Canmore, een stadje iets verderop, veel minder toeristisch dan Banff, maar eigenlijk een supergezellig stadje.  Heel veel mooie, authentieke winkeltjes en dus niet de toeristische eenheidsworst van Banff.  Hier zijn leuke dingen te vinden, helaas ook allemaal vrij duur en bijna niet te vervoeren :-)
We wandelen er een beetje rond, het is ooir een echt mijnwerkersstadje geweest en dat zie je nog altijd.
Na ons bezoekje aan Canmore keren we terug naar Banff met de bedoeling eens een duikje in de Upper Hot Springs te nemen.  
Onderweg wacht ons nog een verrassing, aan de rand van de weg staat ( vermoeden wij ) een wolf rond te kijken ... we stoppen en nemen een paar vluchtige foto's, maar hij is snel weer tussen de bomen verdwenen, die hadden we nog niet gezien. Raar ook, want we dachten dat die niet meer in het wild leefden, maar deze leek er toch heel erg op ...
We halen in het hotel zwemspullen op en gaan richting Hot Springs. Daar aangekomen blijkt het eigenlijk om een gewoon zwembad(je) te gaan, weliswaar met water van 40 °, maar het zit gewoon overvol, zwemmen zit er al zeker niet in, en het vooruitzicht om tussen tientallen anderen een beetje in dat hete water te gaan dobberen trekt ons niet echt aan, we blazen dus terug de aftocht ...
Ondertussen is al wat later geworden en gaan we nog eens in The Old Spaghetti Factory eten, een klassieker voor ons ondertussen, je vindt ze in verschillende stadjes, en het is er overal superlekker ... dat is ook te merken aan de drukte, het restaurant zit altijd vol. 
Na het eten wandelen we nog even door het centrum en nemen nog een dessertje, een ijsje bij COW's, Canada's best Ice Cream :-)
Met het ijsje in de hand, terug naar ons hotel, en we trekken nog even naar de Vermillion Lakes, net iets buiten het dorp, 3 prachtige, stilstaande plassen, ondertussen gaat de zon al stilaan onder en dat levert toch wel een paar mooie plaatjes op.
We horen alleen de verschillende vogels lustig kwetteren terwijl de zon stilaan achter de bergen verdwijnt, prachtig !
Een hele mooie en rustgevende afsluiter van deze prachtige vakantie.
Morgen naar Calgary en met KLM weer naar Schiphol.
Bye bye Canada, it was beautiful ...

Aan iedereen die onze avonturen gevolgd heeft, heel erg bedankt voor de fijne reacties, hopelijk hebben jullie er even veel plezier aan gehad als wij,
en hebben jullie kunnen meegenieten van de natuurpracht in British Columbia en Alberta, een aanrader !!!
Als het ooit kan, gaan we zeker nog eens terug.
Grtjs
xxx

 

 

 

 

Reacties

Kari en frank 12-06-2015 17:23 {{button-29625}}

Hey Christel en Rudy, jull
ie bedankt dat wij mee mochten genieten de prachtige verhalen en de mooie foto's. We wensen jullie een goede terug reis en tot binnenkort.

Werner 14-06-2015 22:13 {{button-29704}}

met de wolf vlak voor uwe neus, had ge wellicht wat minder praat dan enkele dagen daarvoor, toen ze veilig achter tralies zaten :-).

Inderdaad schoon om mee te volgen, zoals Kari & Frank zeggen ... Merci Christel & Rudi!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan