10/06 - Banff Gondola en Lake Minnewanka

Door Christel Van De Wouwer - 11-06-2015 06:28

Ons laatste hotel is echt wel dik in orde en we gaan deze morgen dan ook ontbijten in het hotel zelf, we doen er een babbel met één van de diensters, een Franse studente die nog maar pas een week in Banff is, en blij is dat ze het ook in het Frans mag zeggen :-)
Als we vertellen dat we vandaag o.a. naar Lake Minnewanka willen gaan, dan weet ze ons te vertellen dat het heel mooi is en heel koud ... we zullen het nog ondervinden misschien :-)
Na het ontbijt stappen we in de auto in de ondergrondse parkeergarage en blijkt dat iemand onze voorruit heeft gepoetst, blijkbaar een service van het hotel voor alle gasten, zo staat het aangegeven op een bord in de parking.
Super natuurlijk, van ons mogen ze ook gelijk de hele auto poetsen, want die is na 3,5 week door allerlei weggetjes en karresporen wel lichtjes vies :-)
Als eerste gaan we vandaag naar Banff Gondola, een kabelbaantje dat ons naar een hoogte van 2.220 meter brengt.  Het is weer een prachtige dag met wat onschuldige witte wolkjes en veel zonneschijn, boven op de top is het uitzicht op de omliggende bergen en meren dan ook weer schitterend.
Je kan er nog een eindje hoger wandelen naar de piek, waar nog altijd een weerstationnetje van meer dan 100 jaar oud staat. Blijkbaar was er in 1903 al een moedige man die regelmatig ( te voet uiteraard :-) ) naar boven klom om de nodige metingen te doen voor de Canadese overheid, bedoeling was dat hij dat gedurende 30 jaar zou blijven doen, en uiteindelijk heeft hij het meer dan 40 jaar blijven volhouden ... respect, want dat is een serieuze klim en hij deed het winter en zomer. Zijn huisje en delen van zijn dagboek zijn boven op de top te bekijken, interessant wel !
Hij heette dan ook niet voor niks Samson :-)
Boven zien we ook nog een hertje, nog eens een luie marmot en ontelbare, bliksemsnelle eekhorentjes die overal de kruimeltjes komen zoeken.
Het uitzicht is weer adembenemend, je wordt het nooit beu.
Na enkele uurtjes dalen we terug af en rijden we verder naar Lake Minnewanka,
weer één van de vele azuurblauwe bergmeren, waar we een boottocht maken.
Die is op zich best wel mooi, maar de boottoch op het magische Maligne Lake van enige tijd geleden is natuurlijk niet meer te evenaren :-)
Maar het is zeker de moeite waard, we zitten als enigen op het buitendek en genieten van het zonnetje en het prachtige landschap.
Lake Minnewanka is blijkbaar wel het enige bergmeer in Canada waar een stuwdam aan gebouwd is om electiricteit op te wekken, volgens de gids op de boot.
Aan de kade snoepen we nog een ijsje, dat we dan maar als een laat middagmaal aanzien, lekker ... :-)
Dan gaat het nog verder naar Two Jack Lake, eigenlijk nog een 'staartje' van Lake Minnewanka, maar eigenlijk nog veel mooier.  We rijden er naartoe over de stuwdam, waar nog een paar berggeitjes aan de kant staan en liggen te grazen. Het zijn leuke, wollige beestjes, maar ze zien er wel een beetje warrig uit, waarschijnlijk nog een soort wintervacht of zo, wel leuke diertjes.
Wd stoppen nog bij Two Jack Lake, en keren dan terug naar ons hotel.
Gezien nog late namiddag gaan we het stadje nog even in, paar winkeltjes kijken, de werelberoemde fudge eens proeven ( echt maar eens proeven, want dat is wel lekker, maar echt loodzwaar )
Een paar leuke dingetjes rijker, keren we dan terug naar het hotel voor een deugddoend doucheke en ons blogje.
Morgen laatste dagjes helaas, we gaan er nog dubbel en dik van genieten ... en nog 1 blogje neerpennen :-)
Klein detail, we hebben nu echt bijna onze hele vakantie supermooi weer gehad, ook morgen verwachten ze nog een heerlijk zonnige dag tot 26°, en vanaf vrijdag wordt het hier grijs, regenachtig en 12°, we hebben veel chance gehad ... we zullen proberen bet zonnetje mee naar België te brengen :-)
 

 

Reacties

ma 11-06-2015 08:52 {{button-29570}}

adembenemend mooi zeg Spijtig dat het bijna is gedaan is dus geniet nog van jullie laatste dagen

Werner 14-06-2015 22:11 {{button-29703}}

ge hebt inderddaad t zonneke mee gebracht, waarvoor heel hartelijk dank (ik lees dit wat later dan jij het geschreven hebt Christel :-))
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan