Zion NP

Door Henk en Gea - 17-05-2013 04:56

16 mei: naar Zion National Park

Rare mensen die Amerikanen, ook wat betreft het reserveren van een camping. Gisteravond belde Henk naar een camping Zion Canyon Campground in het Zion NP om te vragen of er nog een plekje voor ons is voor twee dagen, zo ja? Kunnen we die dan reserveren? Nee er kan niet gereserveerd worden, maar degene die het eerst komt krijgt het eerst een plekje vanaf 12 uur. Wat later op de avond struin ik nog wat op de site van die camping en probeer de knop 'reserveer'. Ik kan wel een reserveringsformulier invullen en versturen en wat schetst onze verbazing, de volgende ochtend zien we dat we een bevestiging hebben van de reservering voor twee nachten. ????

We gaan al vroeg richting Zion NP want waar we stonden was te vergelijken met een parkeerplaats, dus daar wilden we graag weg. Iets na half tien zijn we al in Zion NP. Bij de receptie van de camping krijgen we een plattegrond mee. Er waren de afgelopen nacht gasten op die plek, maar we mogen kijken of het plekje al vrij is en als dat zo is mogen we gaan staan. Inderdaad!! Mooie camping aan de Virgin River.

Zion betekent in het Hebreeuws 'Toevluchtsoord' een toevluchtsoord voor de in de 19e eeuw vervolgde Mormonen. Zij hebben veel van de bergen en rotsformaties een bijbelse naam gegeven. Net als in Yosemite NP is hier ook weer een shuttlebus die de canyon inrijdt en stopt op veel plaatsen, waar verschillende wandelingen beginnen. 's Ochtends verkennen we het dorp Springdale, handig te weten waar er boodschapjes gedaan kunnen worden. 's Middags gaan we met de shuttle naar het eind van de canyon en wandelen daar de 'Riverside walk'. Lopend langs de snel stromende rivier zijn we onder de indruk van de verschillend gekleurde zandsteenrotsen. Van dieprood en oranje, tot wit en beige. Met op de voorgrond het frisgroene bladgroen van de bomen. We zagen veel eekhoorntjes (brutaal, liepen ons steeds voor de voeten) en een groepje 'mule deer' herten, een klein soort eland.

17 mei: we verblijven nog een dag in het Zion National Park. Gisteren was het warm en zijn we buiten blijven zitten totdat we naar bed gingen, vandaag is het een stuk frisser en 's middags wat regenachtig.

's Ochtends zijn we eerst naar het Zion Human History Museum geweest en daarna de 'Emerald Pools Trail' gelopen. Deze rondwandeling bestaat eigenlijk uit drie delen, wij koppelen ze aan elkaar vast zodat we de Lower, Middle en Upper Pools allemaal zien. Als het begint te regenen worden de stenen wat glibberig, dus oppassen geblazen. Als aan het eind van de middag de zon weer doorbreekt proberen we nog wat mooie foto's te maken en hopelijk wordt een wasje toch nog droog.

Reacties

John en Rona 19-05-2013 21:36 {{button-12129}}

Alles goed hier,in jullie huis is het 15,5 graden,dus kun je nagaan hoe het hier is qua temp.
Lezen jullie verslagen en vinden het leuk om te volgen,prachtige foto,s.
Goede reis verder en geniet van alle indrukken.

Gea 20-05-2013 01:10 {{button-12135}}

Ha buurtjes, wij hebben vannacht in Bryce Canyon nachtvorst gehad en vanochtend lichte sneeuwbuien. Dus niet alleen maar mooi weer.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan