Laatste dagen in Amerika

Door Eric en Noortje - 14-06-2010 22:40  Maandag
We staan op tijd op, boodschappen doen, Tom Tom foetsie. Hele camper op de kop, elk kastje, elk laatje, elke kier, geen Tom Tom.
Eric gaat vast rijden, terwijl ik verder zoek. Nogmaals alle laatjes, de dekens uit de dekbedhoes. En oeps, prompt rijden we verkeerd, zomaar 1,5 uur extra, weer rechtsomkeer
.
Op een gegeven moment ga ik op de kop, voor de pilaar  met vakjes, staan tussen de passagier en bestuurder in; en ja, daar is’ie….HOERA.
Doordat we verkeerd gereden zijn, pakt de Tom Tom nu een heel andere route, we rijden nu naar LA via Phoenix. S’middags ligt Eric lekker te slapen, rijd ik al tijden langs een lange weg met aan weerszijden woestijn. Her en der een cactus met armen en van die bosjes die opgedroogd door verlaten stadjes in  cowboy films waaien. Een cd met indianenmuziek op de achtergrond. Bijna of ik in een scène van Pink Floyd zit.
We blijken langs het Joshua tree park te komen, dus we overnachten in een camping in dat park. We staan met nog 2 tenten op de camping. Het is er heet en heel stil. Een prachtige sterrenhemel+ glaasje wijn
Dinsdag 8 juni
Doordat we er gisteren een flinke ruk aangegeven hebben, hoeven we vandaag niet zo ver.S’middags staan we keurig op de camping aan het strand.
S’avonds gaan we bij Lotte en Trac op bezoek, raar idee en erg gezellig.We treffen ze aan in het appartement tussen de verhuisdozen.
Lotte neemt ons mee naar een terras om een bakje koffie te drinken.
Twee deuren verder wordt een film opgenomen, een belachelijk grote lamp, grote schermen, mensen met plakband om aan te geven waar iedereen moet staan, camara´s. Ik vind het interessant, Lotte verblikt of verbloost niet, die heeft dit al veel vaker gezien
Woensdag 9 juni
Lotte  staat s’morgens op de stoep en we vertrekken in haar auto naar het Gettymuseum. Er staat een file van heb ik jou daar, dus Lotte kruist en wacht en staat stil. Het is de eerste keer dat Eric in een auto zit met zijn dochter aan het stuur, ze blijkt een pittige rijstijl te hebben (aldus Eric).Het Gettymuseum zelf is al prachtig, in de heuvels Van L.A.
Op dit moment is er een tentoonstelling van Da Vinci met verschillende beelden en tekeningen, uitermate interessant.

We zijn ook wezen kijken bij het schilderij de lelies van van Gogh. Wat een prachtig werk en als kado hangt er vlakbij ook nog een Monet. Ik hou zo van de structuur van de verf.
Van al dat moois zitten we vol en we gaan lekker terug naar ons plekje aan het strand. S’avonds barbequen we met z’n viertjes, Lotte blijft slapen en we kletsen tot laat.
Donderdag 10 juni
Met Lotte op stap in  L.A., Lotte weet een leuk straatje waar we lekker gaan winkelen. Tussen de middag bestellen we een sandwich, die zo dik is (geheel in stijl van Amerika, alles is groot,veel en ver), dat Eric en ik in lachen uitbarsten.
S´middags zitten we aan Venice beach, een strand vol graffiti, zelfs de palmbomen zitten vol graffiti (het is nog mooi ook) rolschaatsende mensen, weer een heel anders stukje LA.
S´avonds eten we nog even Indiaas om het hoekje bij Lot en brengt ze ons terug naar de Camper.
Een raar afscheid, jammer dat we weg moeten.
Vrijdag 11 juni
Onze laatste dag!
We spitten de camper uit, proberen het netjes te verdelen over de 2 koffers en onze handkoffertjes.Dan de camper terugbrengen, we hebben er zowaar moeite mee. 2,5 week lief en leed in ´ons huisje´.
S´middags zitten we in het vliegtuig, op naar Nederland!

We hebben een helemaal te gekke vakantie gehad, de Amerikanen waren zo vriendelijk (wij hadden een heel ander beeld) en wat een mooi land.
We gaan zeker een keer terug als we kunnen.


 


 


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan