2e,3e,4e en 5e dag

Door Eric en Noortje - 22-05-2010 18:57

Dinsdag:
Het was prachtig weer dinsdag en we zijn in de 'kunst'geweest. We zijn bij het museum voor moderne kunst geweest en dat was prachtig qua architectuur.

Woensdag:

Het einde van ons bezoek aan San Francisco. Eerst s'morgens de auto opgehaald, rijden we toch rond in een enorme witte Chrysler!!

Wel een automaat, waar Eric niet aan gewend is, waardoor hij telkens op de rem stond: auw.

Uiteraard ging er van alles mis, maar uiteindelijk arriveerden we tegen 4 uur in het Hollandhuis.

Tjonge wat een huis, geheel geschikt voor 10 man. Een raam vertikaal over alle verdiepingen en dan met uitzicht hier over de heuvels.

Adembenemend.

En een drukte....

Uitwisseling van verhalen. De anderen (de familie van Eric is 2 weken eerder vertrokken uit Nederland voor een rondreis) hebben natuurlijk al hun rondtrekgedeelte achter de rug, die hebben notabene in een doodgriezelige sneeuwstorm gezeten, zelfs echt gevaarlijk.

Donderdag:
We hebben een spectaculaire dag gehad, samen met Eric en Klaas (zwager Eric) naar het acquarium geweest: grandioos mooie dingen gezien en ook zeer inspirerend.

S’avonds een barbecue voor familie en bruidsmeiden.

Lot riep om 10 uur de familie bij elkaar en we kregen instructies voor de verloving.

Sjonge wat  hebben die Vietnamezen een tradities.

Ze komen met 19 mensen, Eric moet hen verwelkomen bij de deur. Wij staan dan opgesteld in volgorde van leeftijd.

Een ingewikkelde voorstelactie gaat volgen. Daarna kan Niesje Lotte uit de benedenverdieping halen (die daar al die tijd zit) om haar aan de familie te geven en krijgt ze de verlovingsring omgeschoven.

Vervolgens volgt de lunch.

Vrijdag:

Iedereen liep wat gespannen rond, tafels dekken, vechten om het strijkijzer. Enfin om 11 uur stond iedereen helemaal op z’n paasbest klaar. En dan dus het eerste cultuurverschil tussen de Hollanders en de Vietnamezen; ze komen om kwart over 12!

De nodige verwarring bij de voordeur. De nichtjes komen binnen met bladen vol geschenken voor ons. De voorstelceremonie begint.

De vader van Trac (de bruidegom) is erg zenuwachtig en niet geheel tekstvast, Eric evenzo. Eric heeft tekeningen gemaakt van de geboortehuizen van Trac’s oma en Trac’s ouders en bied die aan. Dit breekt het ijs. De tekeningen worden vol trots getoond aan de rest van de familie. Vervolgens een feestelijke lunch.: ladingen loempiatjes, rode  zoete rijst (rood brengt geluk),salade, Hollandse lekkernijen en petit fours.

Om half vier vertrekt de hele familie met veel hoofdgeknik en bedankjes.

En nog geen rust de ene helft van de familie moet naar de ‘weddingrehearsal’ en de andere helft moet opruimen.

Om 5 uur lig ik vergenoegd met Gerdien (zus Eric) en Yvette (schoondochter Eric) in de jacuzi buiten te bubbelen, pfffffffffffft

Eerste stap gehad, op naar morgen, de bruiloft.

 

Helaas kan je niet rechtstreeks reageren op deze weblog, maar ik kijk regelmatig op mijn email: noortje.barendswaard@casema.nl

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan