Van deugd naar ondeugd

Door Family Kee - 30-07-2009 03:38 Hoi!

Even een tijdje stilte van onze kant. Veel gedaan in weinig tijd, en dus ook weinig tijd gehad om het blog een beetje bij te werken.

Zondag vertrokken we vanuit Bryca Canyon naar Zion National Park, middenin Mormonengebied. Aldaar hadden we een camping gereseveerd, die ook beheerd werd door Mormonen. Er waren dan ook een boel vreemde regeltjes. Rond het middaguur hadden we onze tentjes opgezet, en trokken we het park in met de shuttlebus. We maakten eerst een wandeling van ongeveer twee mijl. Het pad voerde door woestijngebied, maar ook door een stukje met watervallen dat daardoor erg tropisch aandeed.
Na deze wandeling stapten we weer in de bus, en stapten we uit bij 'Weeping Rock.' Daar was een korte wandeling die voerde naar een rotswand waar water uit druppelde. Het zag eruit als een groot plafond van steen waar water uit kwam. Dit komt omdat de wand voor een deel bestaat uit zandsteen, dat water opneemt en later weer loslaat. Het water dat nu naar beneden kwam, was al 1200 jaar onderweg naar de aardbodem.
's Avonds aten we wat in een Italiaans restaurant. Mam en Laila troffen het niet, hun Barbeque Chicken Pizza was ronduit smerig. Eenmaal terug op de camping maakte iedereen zich klaar om naar bed te gaan, maar het was veel te heet om in de tent te gaan liggen. Dat werd dus gedwongen opblijven. Er was gelukkig onweer in de verte, en dat zag er prachtig uit.

De volgende dag trokken we verder, op naar Nevada. Nevada staat natuurlijk bekend om Sin City, ofwel Las Vegas. Daar waren we ook naar op weg. We kwamen 's middags aan, dus het festijn van neonlichtjes werd ons nog even bespaard. We hadden in Las Vegas een motel, en dus eindelijk sinds 4 dagen weer en douche! Helaas was er op kamer van de koters een bed te weinig, dus moest er een matje en een slaapzak uit de auto worden gehaald. De eerste nacht sliep Ingher erop, en de tweede nacht Jordin. Omdat het erg heet was besloten we in de namiddag naar een Outlet Center te gaan, in de verwachting dat dat overdekt was, en dus koel door de airconditioning. Helaas was het niet overdekt, en alsnog bloedheet. Laila kocht wel twee paar nieuwe allstars, en was dus blij. We aten wat bij een Japans tentje, eindelijk kip, rijst en groente in plaats van de vette Amerikaanse hap. Na het eten reden we over The Strip, de beroemde straat waar alle grote hotels en casino's aan staan. De lichtjes waren aangegaan en dan kom je werkelijk ogen te kort. Overal wordt op niet bepaald subtiele wijze om je aandacht gevraagd. We lieten The Strip nog even voor wat hij was, en gingen eerst naar Fermond Street. Deze straat wordt overdekt door het langste videoscherm ter wereld, en daar wordt eens per uur een muziekfilm afgespeeld. Wij troffen het met Queen! Deze zomer staat het in deze straat in het teken van 'The summer of 69', er stond een hippiebusje waar een gaaf optreden werd verzorgd. Er werden allerlei jaren '60 liedjes gezongen en er waren twee dames die hoog in de lucht aan ringen rondzwierden. Jordin, pap en Ingher waagden een gokje, met wel een hele dollar. ZIj wisten 70 cent winst te behalen, en het vervolgens weer allemaal te verliezen. Verdraaide fruitmachines!

Op dinsdag ondernamen we een tripje naar de Hoover Dam. Het was helaas erg toeristisch, en erg heet. De dam was echter wel indrukwekkend, wat een bouwwerk! In de avond gingen we over The Strip lopen. Bij het Bellagiohotel zagen we de beroemde fonteinenvoorstelling op muziek van 'The good, the bad and the ugly' en van Sinatra. Bijzonder mooi! Ook zagen we dames met veren op hun hoofd, en twee Elvisimitators. De laatste twee waren echter niet zo overtuigend, de een was zwart en de ander een lilliputter, en ze zeiden ook geen 'Thank you very much!' Al die lichtjes en drukte slurpen wel energie, dus iedereen sliep snel in toen ze eenmaal in bed lagen.

Vandaag zijn we vanuit Las Vegas naar Death Valley gegaan. In Death Valley is het erg heet, bijna 50 graden. We hebben hier dan ook geen wandelingen gemaakt, maar uit het autoraampje gekeken. Nu zitten we in het plaatsje Lone Pine, in een typisch Wilde Westen Motel. Heel erg gaaf!

Morgen gaan we verder naar Seqoia National Park. Ja, dat park met die reusachtige bomen! Daar is het gelukkig heel wat koeler, dus misschien heben we nu toch nog wat aan die lange broek!

Foto1: http://farm4.static.flickr.com/3448/3770843212_4398dccbff.jpg (Zion)
Foto2: http://farm4.static.flickr.com/3419/3770043677_fa99714eb2.jpg (Zion)
Foto3: http://farm3.static.flickr.com/2631/3770844920_e9cdb8ce29.jpg (Hoover dam)
Foto4: http://farm3.static.flickr.com/2670/3770045275_0ce870d074.jpg (New York New York, LV)
Foto5: http://farm4.static.flickr.com/3445/3770046027_e3d9d79008.jpg (Bellagio hotel LV)
Foto6: http://farm3.static.flickr.com/2613/3770046663_82d6d2bee2.jpg (Death Valley)
Foto7: http://farm3.static.flickr.com/2435/3770848156_8e8cdc6892.jpg (Death valley)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan