vrijdag 11 juli 2008

Door Familie Volker - 13-07-2008 05:37  

Vrijdag 11 juli 2008

Het zonnetje schijnt, het vriest waarschijnlijk nog wel, maar de vooruitzichten zijn al stukken beter. We besluiten ons verblijf een nachtje te verlengen. We hebben geluk want ondanks de aanduiding complet is er toch nog een full hook up plek beschikbaar. Dus hebben we weer water, stroom, afvoer. Wat willen we nog meer? Een laptop die werkt, misschien? Eerst het aggregaat maar eens starten om dat uit te zoeken. Hoe werkt zo'n ding en hoe kom je zover. Na drie pogingen valt het kwartje. Het verlengsnoer dat normaal in de contactdoos op de camping wordt geplugd moet nu naast de kabelaansluiting ingeplugd worden. En ja hoor, we hebben stroom op de stopcontacten. En ook de laptop reageert hierop. Het lampje van het opladen brand direct, dus blijkbaar was de accu gewoon leeg. Waarschijnlijk is 'ie dus de laatste keer gewoon aan blijven staan. Of komt dat toch door de hobbels van de gravelroad?

De camper is door de vele regen ook binnen behoorlijk vies geworden dus tijd voor een dweilpauze. En dan is dat karweitje ook weer geklaard. Na nog een paar boterhammetjes met Philadelphia voor de liefhebber (MARC) rijden we naar de kabelbaan die ons naar Mount Whistlers brengt. Een tochtje van 7 minuten en we zijn op ongeveer 2200 meter hoogte. Vervolgens wandelen we naar de top op zo'n 2500 meter hoogte. En dan heb je een uitzicht. 360 graden bergtoppen, meertjes, sneeuw, bossen, Jasper, Icefield Parkway (de mooiste scenic route in Canada zeggen ze), onze camping, een bijna tamme en fotogenieke marmot, een token van Thom en onze familienaam in steentjes.

De vorige keer dat we hier waren was het uizicht net zo adembenemend mooi, toen sneeuwde het zelfs nog iets, maar lag er geen sneeuw meer zoals nu. Het blijft super indrukwekkend.


 

Ondertussen zijn we van dat klimmen wel een beetje hongerig geworden dus in de camper aangekomen is het de hoogste tijd voor een boterhammetje. Daarna rijden we Jasper in, zien voor de verandering nog snel een zwarte beer in het bos langs de kant van de weg, doen een paar boodschappen en gaan vervolgens dit gezellige stadje nog maar eens bekijken. Het is heerlijk weer, dus dat slentert wel lekker. We herkennen allerlei leuke plekjes van de vorige keer en dat is ook wel weer leuk. Thom weet zelfs nog het restaurant waar we daar toen heel lekker gegeten hebben en als Thom en Marc mogen kiezen wat/waar we die avond gaan eten is de keuze snel gemaakt. We gaan opnieuw heerlijk uit eten in Something Else. Een grieks uitziend restaurant maar ook de Canadese keuken is uitgebreid aanwezig. Een New York Steak, spareribs en een zalm gaan er dan ook in als koek. Met een lekker toetje tot besluit hebben we ons dan ook weer goed gehad. Vervolgens slenteren we nog even door Jasper, gooien de tank maar weer eens halfvol (dan slaat de benzinepomp automatisch af omdat de kredietlimiet!!!!! is bereikt. Als we dan toch een minpuntje van deze vakantie moeten benoemen. De PC Hoofd tractors worden benzine slurpers genoemd. Dan raden wij je aan toch eens een camper te proberen. Met 1 op 4 doe je goede zaken.


 

De echte bikkels onder ons (lees: Clemens en Marc) wandelen weer naar de douches en komen heerlijk fris terug. Anja gaat in de camper onder de douche en heeft het boek al bijna uitgelezen als Clemens en Marc na een lange tijd weer terugkomen. Dan is het tijd om het dagboek weer bij te werken.


 

Weer: zonnig met af en toe een wolkje. Droog,'s ochtends en 's avonds fris, 's middags circa 22 graden.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan