donderdag

Door Familie Volker - 05-07-2008 05:24  

Donderdag 3 juli 2008

Afgelopen nacht zijn de eerste regenbuitjes van deze vakantie gevallen. Als we 's morgens wakker worden is het bewolkt en redelijk fris. We boeken een nachtje bij op de camping en gaan vandaag de omgeving een beetje te verkennen. Althans, dat was de bedoeling maar helaas is onze plek al vergeven aan een andere belangstellende. Andere plekken zijn heel beperkt dus trekken we maar verder. Zo verrassen we onszelf elke keer weer opnieuw.

Voor de verandering douchen we ons eerst nog snel even in de camper en dan gaan we naar het reisdoel voor deze locatie. Het Pacific Rim National Park. Gigantische stranden, regenwoud, indianen trails, talloze eilanden, vergane schepen, een lange afstand wandeltocht welke vroeger door schipbreukelingen werd gebruikt als route naar de bewoonde wereld. Kortom, er is weer van alles te zien. Wij wandelen eerst over longbeach, gaan naar het interpretive center voor een stukje geschiedenis en een kopje koffie/warme chocomelk (de ober stak de fooi alvast in eigen zak, dus daar hebben we hem nog maar even vanaf geholpen).

Daarna nog een hele leuke wandeltocht door een stukje oerbos (het NUU-CHAH-NULTH trail, genoemd naar de oorspronkelijke bewoners van dit gebied). Overigens zijn er vlakbij nog enkele indianen reservaten waar nu nog een stukje van hun oude cultuur in stand gehouden kan worden. Helaas lukt het niet om via het strand terug te keren naar het beginpunt, dus lopen we dezelfde route maar terug. Met een speciale gids, Marc. Ondertussen in het bezit van een speciale stok die klinkt als een rammelaar en een zak vol schelpen.

Vervolgens gaan we op zoek naar een camping. We zijn een beetje laat, dus de eerste die we zien is vol, de tweede niet te betalen, de derde vol en de vierde. Tja, daar gaan we maar slapen. Het is vergane glorie, maar we mogen zelf ons plekkie uitzoeken. En de prijs valt mee (denken we, totdat er nog twee kinderen bij op komen en de tax). Komen we toch nog in de buurt van de te dure camping die er 10 keer beter uitzag. Maar ach, voor een nachtje moet dat kunnen.

Na het gebruikelijke kampvuurtje met marshmallows wordt het tijd om te gaan slapen. Het begint een beetje te motregenen. Een mooi moment om de foto's nog even te bekijken op de laptop en dit verhaaltje af te maken. En nu naar bed, morgen weer een lange rit voor de boeg.


 

Het weer: een frisse start, in de loop van de dag steeds warmer ( 23/24 graden) en zonniger en het eindigt weer een beetje zoals het begint.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan