Chemainus - Miracle Beach 1 mei 2008

Door familie Van der Berg - 01-05-2008 21:20

Vanochtend staan wij na het ontwaken om 7.00 uur op. Heerlijk ontbijten met ons vieren in de camper. Het zonnetje schijnt en het belooft weer een prettige dag te worden. Wij douchen in een douche met zo'n douchegordijn wat de neiging heeft naar je lijf toe te trekken en hier tijdens het douchen heerlijk aan vast te plakken. Als wij gedoucht hebben blijkt dat onze campersleutels weg zijn. Waar zijn de sleutels gebleven. De camper wordt vakkundig doorzocht en wij vinden geen sleutels. Dan gaan wij na wanneer wij deze voor het laatst gebruikt hebben dit is gisteravond geweest. Hielke heeft ze vanochtend nog gevoeld in zijn broekzak. Raadsel, raadsel. Elly neemt even afstand en loopt een stukje om. (Joke en Anke kunnen zich vast invoelen hoe het is als een van der Berg iets niet kan vinden??). De sfeer blijft dus redelijk ontspannen...... En dan blijken de sleutels uiteindelijk in de kledingtas van Hans terecht te zijn gekomen. Hoera, wij kunnen vertrekken naar de prachtige muurschilderingen van Chemainus. Op dit moment zitten wij dus te internetten in het Visitors center van Chemainus. Het is nu exact 12.20 uur en de rest van de dag kijken wij wel wat voor nieuwe ervaringen er op ons liggen te wachten. Camperleven in Canada tot nu toe bevalt het ons uitstekend.

Chemainus is beroemd vanwege zijn murals. In het gehele dorp zijn ruim 35 murals of muurschilderingen te vinden. Prachtige grote schilderijen de meesten zijn geschilderd in de periode van 1988 tot 1995. Wij krijgen uitgebreid uitleg in het visitors center. Dan lopen wij naar het plaatselijke museum. Dit wordt een bijzonder treffen. Anne wordt door een mevrouw achter de balie in het Nederlands aangesproken. Zij verteld 40 jaar geleden van Amsterdam naar Canada te zijn gekomen. Haar ouders beide dik in de tachtig (87 en 83) wonen daar nog steeds. Zo onderhoud zij ook de Nederlandse taal. Het is een prachtig klein plaatselijk museum waar wij lezen over Billy. Hij is 102 jaar oud geworden en leefde met zijn zuster op een farm. Van hem zijn vele bijzondere gebruiksartikelen ten toongesteld.

Na het eten van ijsjes, hotdogs, cheese dogs, besluiten wij het winkeltje te bezoeken waar 30 soorten fudge worden aangekondigd. Dit is natuurlijk niet te passeren voor de specifieke fudgeliefhebbers. Ook hier komen wij een mevrouw tegen behorende tot de tweede generatie Nederlanders. Zij heet van haar meisjesnaam De Vries. Haar ouders zijn naar Canada gekomen met haar grootouders. Het was een groot gezin wat hier terecht kwam. Ook de familie van haar man is op deze manier naar Canada gekomen. Zij spreekt zelf geen Nederlands meer. Wel verteld zij dat haar moeder binnenkort teruggaat voor het eerst naar Nederland. Zij is van Friese komaf. De fudgemevrouw weet niet goed waar Friesland ligt. Zij geeft aan ten zuiden van Amsterdam. Gelukkig weten wij beter....

Met een prachtig zonnetje aan de hemel verlaten wij rond 3 uur Chemainus, is een Indiaans woord en betekent gebroken borst. Een paar bijzondere ervaringen en ontmoetingen rijker. Van de mevrouw van het visitors center hebben wij de tip gekregen om de camperen in Miracle Beach. Dit is een zeer bijzondere campingplaats vertelt zij. Zelf is ze een ervaren campster. 

Langs de coastal route zoals door velen ons is aanbevolen richting Nanaimo. Hier vooral even langs de beach parkeren is ons aanbevolen. Dit doen wij. Een korte wandeling met zicht op een werkelijk gigantisch cruiseschip wat voor anker ligt. Vandaar dat iedereen  ons steeds vraagt of wij op 'cruise'  zijn?

Anne speelt geruime tijd in de speeltuin. Veel toestellen waar je je spierkracht voor nodig hebt en enige souplesse. Ze vermaakt zich uitstekend. Hans is als een volleerd fotograaf aan het knippen en heeft inmiddels 600 foto's gemaakt tijdens deze eerste dagen. Gelukkig allemaal digitaal....

Wij reizen verder en besluiten in Campbell River te stoppen voor de boodschappen en dan inderdaad bij Miracle Beach te camperen. 
Inderdaad een idyllische campsite voor RV. Het ligt midden in de bossen, waar Anne haar 'berenangst' haar weer parten speelt.

Het is zeer rustig. Wij rijden een rondje en zien een tentje met een gezellig kampvuur en 2 kampeerders. Ook staan er een viertal campers. Het merendeel van de campsite is afgesloten en uiteindelijk kiezen wij voor een plekje bij de playground. Anne wil dit erg graag. Wij besluiten nog even van het daglicht te genieten en het avondeten nog wat uit te stellen. Inmiddels is het circa acht uur 's avonds. Dus lopen wij naar het strand. Hans draalt wat om al foto's nemend. Wij komen bij een prachtig strand met ontzettend veel hout. Het besluit om hout te sprokkelen en ook een kampvuur te maken is snel genomen, in de camper zijn immers lucifers. Hans werpt zich op tot 'fikkiestoker' . Hielke ziet het aan en verwacht dat het Hans niet zal lukken. Vaders kunnen dit immers veel beter!. Even later hebben wij een fantastisch kampvuur en eten gezellig macaroni aan de picknicktafel buiten.  Het is hier volledig stil. Een uitzonderlijke avond op een prachtige campsite voor een klein prijsje. Er zijn weinig faciliteiten. Wel gratis warme douches, maar geen hook-ups. Slapen alsw roosjes en bij het krieken van de dag gewekt worden door vogels en spechten. Anne en Elly zien nog een prachtige specht volop in actie met het verspanen van hout. Het is hier fantastisch....

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan