Vancouver - Victoria 29 april 2008

Door familie Van der Berg - 30-04-2008 03:24

Het slapen tot 8 uur in de ochtend is voor de gehele familie nog een probleem. Dus vanochtend om 5 uur wakker en dus om half 6 besluiten wij te gaan fitenessen. Helaas rekenen de Canadezen niet op Hollanders met jetlags en dus is de fitness ruimte gesloten tot 7 uur in de ochtend. Voor ons te laat om onze goede voornemens te realiseren. We worden om 8.45 uur met koffers beneden verwacht voor de transfer naar Tswassem waar de camperverhuurder Cruise Canada zit.

Dus douchen rond 6.15 en uiteindelijk ingepakt en al rond 8.00 uur naar de White Spot. Gisteren had Hielke hier niet de juiste snaar bij de dame van het ontbijt. Ze was chagy. Elly maakte dit enigszins goed. Vanochtend treffen wij haar natuurlijk weer. En ze is super aardig en wil alles voor ons doen. (te veel fooi gegeven???) . In no time hebben wij eten en het ontbijt op. (of wil ze ons snel lozen??).

Rond half negen naar boven en dan ziet Hielke het taxibusje verschijnen. Wij als een speer naar beneden. Ronald verwelkomt ons in het Nederlands. Wij hoeven niet meer af te rekenen en kunnen vertrekken. Elly, Hans en Anne zijn naar buiten gelopen met de koffers. Hielke spreekt Ronald nog even bij de balie en dan gebeurt het....... Een taxi van Vancouver schijft dwars voor ons busje uit Tswassem. Er vindt een ongelooflijk treffen plaats tussen de twee taxichauffeurs. Algehele verwarring maakt zich even van Elly meester. Is dit wel de juiste taxi die ons naar Tswassem gaat brengen?? Hielke en Ronald lopen naar buiten. Ronald bemoeit zich eigenhandig met het gebeuren en verwijst de taxichauffeur van Vancouver naar binnen. Pfff! . Wat een happening op de vroege ochtend op de straat. Wij begrijpen inmiddels dat de 1 zich in het werkgebied van de ander bevindt. Dit wordt duidelijk niet gepikt.

Er volgt een reis door Vancouver naar Tswassem. Het is een belevenis en circa 45 minuten rijden. Hier aangekomen, volgt er een scala aan activiteiten. Eerst allerlei gegevens uitwisselen, video instructie in het Nederlands bekijken en  dan nog rondom de camper en in de camper allerlei zaken bekijken. Intussen sloopt Elly de toilet handel. Het systeem is ook zo on Nederlands....Het duurt tot circa 11.00 uur en dan gaan wij op stap. Het rammelt en doet aan alle kanten want er zijn veel hobbels en bobbels in de weg. Het ding is 3 meter breed en circa 7.50 meter lang. Wij hebben informatie gekregen om nog even langs het visitors centre in Tswassem te gaan. Hier krijgen wij van een oude dame veel informatie en kopen een routemap van BC. Deze dame vertelt dat de fuel in America veel goedkoper is dan in Canada. Aangezien de camper slechts voor een kwart gevuld is, lijkt het ons wel een bijzonder avontuur een klein stukje USA te pakken. Het is namelijk zo dat de grens ooit op een bepaalde breedtegraad getrokken is. Dit betekent dat er een klein stukje USA nog onder Tswassem hangt. Wij bedanken haar hartelijk. Zij vertelt dat het mooi weer gaat worden en Hielke antwoord dan everywhere were we are coming the sun is shining. Lachend stappen wij weer in onze camper.

 Dit heet Point Robson of zoiets .... Dus wij als goedgeaarde zunige Hollanders gaan voor het avontuur. Dit stukje USA is aan te doen via Canada en je kunt ook alleen maar dezelfde weg terug rijden, want rondom is water. Eerst staan wij al in de file voor de grens. Hielke besluit in een andere rij te gaan staan en stuurt Elly op de Douane af. Tsjonge jonge wat een ervaring wordt dit. Elly staat in de rij en er wordt iemand naar buiten gestuurd om te kijken wat the man in the moterhome is doing. Wij moeten achteruit en in de andere rij. Dit is al avontuur op zich. Uiteindelijk lukt het ons. Wij komen bij een strenge douane en krijgen te horen dat wij visa moeten kopen voor 6 dollar per persoon. Dit wordt een prijzig avontuur op weg naar goedkope brandstof.  Anne blijkt niet te beschikken over een paspoort en dus dit betekent PFF excuses om rechtsomkeert te maken. Weer in de file ook aan de Canadese kant moeten wij van alles verklaren en dan eindelijk na ruim 1 uur op weg naar de ferry. Dit gaat supergoed. Wij komen aanrijden en kunnen betalen en direct doorrijden aan boord. Binnen 10 minuten zijn de trossen los en onder het genot van een schitterende zon varen wij tussen de Gulf eilanden door op weg naar Vancouver Island. Wij genieten van de prachtige natuur en de bootjes onderweg. De overtocht duurt circa 1 uur en drie kwartier. Aangekomen rijden wij gelijk door naar Victoria en rijden met de camper de hoofdstad van BC binnen. Hier zetelt het parlement en is een prachtige inner harbour. Wij parkeren de camper en lopen over Johnson bridge naar het hartje van de stad terug. Ondertussen genieten van het landen van diverse watervliegtuigen in de haven. Muziek van een banjo speler met zang. Volgens Anne vals en volgens Hans is dit het soort muziek wat bij de banjo hoort. Wij vinden het Empress hotel uit 1905, waar elke middag om 17.00 uur nog een orginele Englisch high tea wordt geserveerd.

Hielke wordt aangesproken door een fietstaxi meneer. Are you lost? Afijn voor 15 dollar per persoon kunnen wij ons een half uur door de stad laten vervoeren. Dit doen wij dus niet. Wij snappen nu ook waarom al die fietstaxis leeg rondrijden. Ons excuus is om eerst naar het visitors center te gaan. Wij hebben nog geen proviand in de camper en ook geen idee waar wij vannacht gaan slapen. Dus vragen. De meneer regelt een plek voor ons op de West Bay Marina en jullie raden het natuurlijk al. Wij hebben zicht op de bootjes!!. Hielke heeft een reportage gezien over deze bijzondere waterhuizen die naast de bootjes liggen en het klopt dat is hier gefilmd. Heel bijzonder dat wij toevallig hier terecht komen. Wel erg leuke mensen en erg gastvrij. Een domme zet van ons is dat wij geen laptop mee hebben, anders waten wij eenvoudiger in staat te internetten. Nu zit in in de Laundry in Victoria het is inmiddels ronde 10 voor 7 in de avond. Wij gaan een hapje eten en groeten al onze vrienden en familie leden in Holland. Het is hier werkelijk fantastisch.

 

Liefs van Hielke, Elly, Hans, Anne.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan