Wells Gray Provincial Park, Falls Creek Wells Gray Provincial Park, British Columbia

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Wells Gray Provincial Park, Falls Creek
Clearwater Valley Road
V0E Wells Gray Provincial Park
Canada

GPS-locatie:
52.136645478, -120.190459733

Telefoonnummer:
250 320-9305

Website:
bcparks.ca/explore/parkpgs/wells_gry/

E-mailadres:
parkinquiries@telus.net


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Cabins te huur
  • Geen hook-up plaatsen
  • Speeltuin
  • Tenten toegestaan
  • Toiletten
  • Vuilwater dumpen
  • Water bijvullen

Overige faciliteiten

Open van mei tot oktober. Eenvoudige camping.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (14)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 14
Kosten per nacht: Geen actuele kosten beschikbaar.
Bezocht op 14-09-2019 door

Mooie campground in beboste omgeving. De laatste 22 km. is een onverharde weg met wat kuilen, maar een mooie route met li. en re. uitzicht bezienswaardigheden als watervallen. Eenvoudige douche voorziening.

Kosten per nacht: $23

Bezocht op 08-06-2019 door

Als je Wells Gray voor de natuur bezoekt dan moet je deze camping hebben. Je rijdt er wel eerst een aardig stukje op een zeer hobbelige weg voor. Op zich geen probleem als je er je tijd voor neemt. Aangeraden is dan ook om al de stops en hikes onderweg al direct te doen wanneer je heen rijdt. De camping Clearwater bevindt zich vlak aan de lake en is direct het startpunt van meerdere hikes. Er is een mini winkeltje en een café waar je ook kan eten en activiteiten op de lake kan boeken. Je kan een Kano of Kajak huren voor de dag of voor meerdere dagen om dan in de natuur campings verderop te overnachten als je een tentje hebt. Wel veel muggen en enkel WiFi (betalend) tijdens de dag wanneer hun satelliet aan staat.

Bezocht op 19-09-2018 door

laat toegekomen maar vriendelijke verantwoordelijke kwam 's avonds langs, was vooraf betaald, was een eindje off)road rijden maar goed te doen met een RV

Kosten per nacht: $29

Bezocht op 12-09-2018 door

Kleine camping met grote plek voor camper. Picknick bank en firepit aanwezig. Hout voor vuur moet je apart kopen op de camping. Toilet aanwezig, geen douche. Camping ligt midden in Wells Grey provincial park aan rivier/meer. Goeie uitvalsbasis wanneer je Wells Grey wilt bezoeken.

Bezocht op 11-09-2018 door

Erg mooie camping. Laat je inderdaad niet afschrikken door de 25 km onverharde weg, deze is zeer goed te rijden. Op ongeveer de helft kom je bij de wandeling "Bailey's Chute", aan het begin daarvan zit een waterval waar nu al koningszalmen sprongen! De camping heeft 2 rondwegen met plekken eraan: clearwater en falls creek. Aan het begin van clearwater zit een winkeltje (9-5 open) en achter het winkeltje zitten 2 douches (2 dollar munt ingooien = 3 minuten warm water). Aan het begin van het meer zit een cafe waar je ook kunt eten en de tours kunt boeken/een kajak kunt huren.

Kosten per nacht: $29.3

Bezocht op 18-07-2018 door

Schitterende ligging aan clearwater lake. Je kan hier kano's huren. Wel wat afgelegen. De laatste 20 km is over een goed begaanbare onverharde weg. Dry pit toiletten.

Kosten per nacht: $52.3

Bezocht op 06-06-2018 door

self registration. Alleen composttoilet. Wel muggencreme gebruiken. Matig omdat campground zich bevindt na 26 km onverharde weg.

Kosten per nacht: $23

Bezocht op 02-07-2017 door

Een eenvoudige camping in het bos. Met weinig voorzieningen (alleen toilet). Op de naastgelegen camping kan je tegen betaling douchen. Camping Falls creek is alleen aan de rivier. Camping Clearwater is wel aan de rivier en het meer. Om de camping te bereiken moet je 25km. flink off road rijden. Wij vonden het dit persoonlijk niet waard, omdat je die 25km. ook weer moet rijden om bij de bezienswaardigheden te komen. Ondanks dat het wel een mooie camping is. Neem je muggenspray mee, want wij zijn hier flink lek geprikt! Je betaalt 5 dollar voor het dumpstation (cash betalen met munten).

Kosten per nacht: $29

Bezocht op 21-05-2017 door

2 nachten verbleven we op deze geweldige campground. No-Hookups maar mooie ruime plekken, ze hebben ongeveer 50 plekken waarvan de helft aan het water. Het ligt helemaal boven in het Wells Gray PP, de "onverharde weg" was beter te rijden dan sommige verharde wegen in canada! Laat je dit niet afschikken want dan mis je zeker heel wat moois! Wij hebben ook een dagtour gedaan via Clearwater Tours. Naast de campground is een cafetje, waar je super vriendelijk word ontvangen en ze verzorgen een hele dag tour over het Clearwater Lake en Azure Lake, echt een aanrader! Je kan hier ook alleen even wat eten of drinken maar ook een kano/kajak huren. Ze hebben doucheruimtes (1 dames en 1 heren tegen betaling, muntjes (loonies) ingooien, werkte goed) Tip: Als je meerdere dagen verblijft in het park, zorg dat je in het stadje Clearwater boodschappen heb gedaan en getankt want dit kan allemaal niet in het Provincial Park zelf. Er zit een kleine Mall met alle voorzieningen net voor de ingang van het PP. Ook zit er een leuke en behulpzame Vistitors centrum.

Kosten per nacht: $23

Bezocht op 02-06-2014 door

Begin juni 2014 stonden we op Clearwater Campground. Een geweldige camping in de natuur, zonder voorzieningen, alleen een paar bostoiletten. Maar heerlijk rustig in een imposante omgeving. NB. De laatste 21 km van de toegangsweg zijn onverhard!

Kosten per nacht: $16

door op 08-07-2012

Een echte Provinciaal Park camping, geen voorzieningen, alleen 2 douches. In het hoogseizoen een klein winkeltje.

door op 02-10-2009

Alleen te bereiken via 20 km lange steenslagweg, niet geschikt voor campers.

door op 18-08-2009

Prachtige camping midden in the middle of niks! Geweldig. Naast de rivier en een weg (pad) naar de camping die zeker 45 minuten duurt dus van auto's geen last.

door op 08-07-2009

Camping gelegen aan een rivier en meer. Bereikbaar na 25km onverharde weg. Op de camping zijn alleen basisvoorzieningen aanwezig. Door de ligging aan het water zijn er in het seizoen heel veel muggen!

Schrijf een review
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!