McBride, British Columbia

McBride British Columbia McBride ligt in de Robson Valley tussen beschermde natuurgebieden zoals Wells Gray Provincial Park en Mount Robson Provincial Park. De nabijheid van deze parken en de aanwezigheid van de Fraser-rivier maken de omgeving van McBride zeer geschikt voor allerlei buitenactiviteiten.

Omgeving

Mount Robson Provincial Park

Het park ligt op ongeveer drie kwartier rijden van McBride. De top van de Mount Robson is de hoogste van de Canadian Rockies (3.954 meter). In de Valley of the Thousand Falls vind je watervallen die van hoge kliffen vallen. Aan het einde van de vallei ligt Berg Lake, het uiteinde van Berg Glacier op de noordelijke zijde van Mount Robson. De Berg Lake Trail is een van de meest populaire wandelroutes in de hele Rocky Mountains.

Lake Trail, Mount Robson Provincial Park, British Columbia

Willmore Wilderness Park

Aan de andere kant van de Robson Valley ligt het Willmore Wilderness Park. De naam zegt het al: het is een wildernis. Je kunt hier wandelen, mountainbiken en deelnemen aan paardrijdtochten. Daarnaast heb je hier goede vismogelijkheden. Dit gebied wordt al vanaf 1959 beschermd en is vernoemd naar Norman A. Willmore, de toenmalige minster van Natural Resources. Dit park is voor een groot deel nog onberoerd.

Willmore Wilderness Park, British Columbia

Horseshoe Lake Bird Viewing Station

Op korte afstand van McBride ligt het Horseshoe Lake Bird Viewing Station. Hier kun je het hele jaar door vogels zien en fotograferen.

Horseshoe lake Bird, British Columbia

Feiten

Provincie British Columbia
Regio Robson Valley
Hoogte 722 meter
Inwoners 700
Tijdzonde Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Geschiedenis

Voordat de Europeanen met moderne vervoersmiddelen de Yellowhead pas overstaken, gebruikten inheemse bewoners het als een handelsroute. De bergpas ligt op de grens tussen de provincies Alberta en British Columbia, in Jasper National Park en Mount Robson Provincial Park.

In de negentiende eeuw betraden ontdekkingsreizigers en goudzoekers het gebied. Omdat de bestaande routes moeilijk begaanbaar waren en er behoefte was aan sneller transport begon de Grand Trunk Pacific Railway in het begin van de twintigste eeuw met de aanleg van een treinverbinding over de bergpas. Een van de dorpjes die langs de route ontstond was McBride, met vanaf 1912 een eigen station. Het dorp kreeg een standaard indeling, bedacht door de spoormaatschappij, met direct achter het station een park en daarachter een pad naar het dorp. Tot 1913 stond het dorp bekend onder de naam Mile 90 (90 miles van het plaatsje Summit). Daarna werd het omgedoopt tot McBride, naar de premier van British Colombia van dat moment; Richard McBride. Het inwonersaantal groeide en men zette eigen bedrijven op. Het dorpje verviel na de voltooiing van de spoorlijn niet in een spookdorp, zoals bij andere plaatsen het geval was. Houtzagerij en de landbouw werden belangrijke bronnen van inkomsten.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan