Yellowknife, Northwest Territories

Yellowknife Northwest Territories Een van de beste dingen aan Yellowknife, is zijn locatie. Deze hoofdstad van de Northwest Territories met zo'n 20.000 inwoners en talloze voorzieningen is omgeven door ongerepte wildernis. Het ligt aan de noordelijke oevers van Great Slave Lake en op de rand van de Poolcirkel. De bijnaam van Yellowknife is de Northern Lights Capital: het ligt zo noordelijk, dat het in de zomerdagen 24 uur lang licht is en het magische noorderlicht er maar liefst 240 nachten per jaar zichtbaar is. De naam Yellowknife stamt nog uit de tijd waarin de lokale bevolking (de Dene), koperen gereedschap maakte en verhandelde. De Dene noemen Yellowknife zelf 'Somba K'e', wat 'Daar waar het geld is' betekent. Vroeger werd er veel goud gedolven, nu is er een heuse diamant-industrie.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Prince of Wales Northern Heritage Centre (PWNHC)

Hier kom je alles te weten over het land, de mensen en de geschiedenis van de Northwest Territories. De tentoonstellingen bestaan uit foto's, voorwerpen (waaronder mineralen en archeologische vondsten), documenten en zelfs geluidsopnames. Er is speciale aandacht voor het erfgoed van de Dene First Nations. Zeker de moeite waard! Er zijn sightseeing tours mogelijk waarbij je het museum bezoekt en ook meegenomen wordt naar Old Town en het Bush Pilots Monument.

Yellowknife Northwest Territories

Hidden Lake Territorial Park

In dit natuurpark draait alles om de Cameron River en de Cameron Falls. Het park ligt op zo'n 50 kilometer ten oosten van Yellowknife, aan de Ingraham Trail. De route naar Cameron Falls is goed aangegeven en kost je zo'n twintig minuten om te lopen. Vanaf de waterval kun je nog zo'n 8,5 kilometer doorlopen naar de Cameron River Ramparts Waterfalls, langs de rivier.

Yellowknife Northwest Territories
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan