Thermopolis, Wyoming

Hot Springs State Park Thermopolis Thermopolis is vernoemd naar zijn grootste bezienswaardigheid: een van de grootste minerale heetwaterbronnen ter wereld. De bron ligt in Hot Springs State Park, het oudste en meest bezochte staatspark van Wyoming. Relax in het badhuis en geniet van het warme, helende water. Het badhuis is gratis toegankelijk! Thermopolis is een leuke tussenstop tussen Yellowstone National Park en Denver/Rocky Mountain National Park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Hot Springs State Park

Het letterlijke en figuurlijke centrum van Hot Springs State Park is de Big Spring. Per minuut brengt de bron honderden liters water aan de oppervlakte. Het water bevat maar liefst 27 verschillende mineraalsoorten. Native Americans dichtten er lang geleden al helende krachten aan toe. In het badhuis, dat vlakbij staat, dompel je je gratis onder in water van bijna 40 graden. Het staatspark is Yellowstone in het klein. Bekijk bijvoorbeeld de Rainbow Terraces, gevormd door afzettingen uit het water. Ook de moeite waard zijn de Swinging Bridge over de Bighorn River, de gorgelende Black Sulphur Spring en de Buffalo Pasture, waar een tiental bizons graast.

Hot Springs State Park Thermopolis

Hot Springs Museum

In het Hot Springs County Museum kom je meer te weten over Thermopolis, de bronnen en de geschiedenis. Ooit stond hier de Hole in the Wall Saloon, die frequent bezocht werd door Butch Cassidy en the Sundance Kid. Zondags gesloten.

Hot Springs State Park Thermopolis

Wyoming Dinosaur Center

Ook leuk is het Wyoming Dinosaur Center, dat aandacht besteedt aan fossielen en dino's. Je kunt ook naar de Legend Rock State Petroglyph Site, waar veel rotstekeningen te vinden zijn. De oudste zijn van 2.000 jaar geleden. Bij het Hot Springs State Park kun je meer informatie krijgen over een bezoek; je kunt er niet zelf heen rijden omdat de plek vaak is afgesloten d.m.v. een hek. De weg ernaartoe is de laatste kilometers onverhard; laat je dus goed voorlichten.

Hot Springs State Park Petroglyph Site

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan