Casper, Wyoming

Casper, Wyoming Casper is een kleine plaats in de Amerikaanse staat Wyoming. Het ligt ingeklemd tussen de prairies tussen de North Platte River, aan de voet van de Casper Mountain, waar een mooie weg naar de bergtop loopt. Casper is een ideale tussenstop voor reizigers tussen Rocky Mountain National Park en Yellowstone National Park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Rotary Park

In Rotary Park, aan de voet van Casper Mountain, vind je een van de mooiste plekjes van Casper. Hier klatert de heldere Garden Creek-waterval in een bergmeertje. Je kunt een eenvoudige wandeling maken naar de top van de waterval. Een uitdagender wandeling is de Bridle Trail (7,2 km). Je hebt onderweg werkelijk schitterende uitzichten over de stad onder je en de prairies van cowboystaat Wyoming.

Casper Mountain, Wyoming

Casper Mountain

Deze door groen omringde berg zie je vanuit Casper voortdurend opdoemen aan de horizon. Je kunt een prachtige toeristische route rijden naar de 2.478 meter hoge bergtop. Stop onderweg zeker eens bij Lookout Point, waar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de prairies en de 'skyline' van Casper. Eenmaal boven toren je ruim 900 meter boven Casper uit. Casper Mountain biedt een schat aan wandel- en mountainbikepaden, waaronder de korte Braille Trail die speciaal voor blinden is aangelegd. Ook vanaf de Platte River Parkway heb je mooie uitzichten op Casper Mountain.

Casper Mountain, Wyoming

Waterpret

Bij Alcova Lake/Reservoir ben je je in de zomerspeeltuin van Casper. Je kunt er varen, dobberen in een rubberband, waterskiën, vissen, klimmen of neerstrijken op je handdoek op een van de strandjes bij Sandy Beach. Een andere plek voor waterplezier is Fremont Canyon Recreation Area, bij de indrukwekkende Fremont Canyon. Ook leuk is Tate Pumphouse met het Whitewater Park waar je kunt kajakken. Bij de indrukwekkende Fremont Canyon is de gelijknamige Recreation Area, 6.5 kilometer

Casper Mountain, Wyoming

National Historic Trails Interpretive Center

Zo'n 150 jaar geleden trotseerden emigranten stormen, hoosbuien en hitte op lege, dorre vlaktes om het Beloofde Land te bereiken. Via de Oregon Trail, Mormon Trail en California Trail bereikten zij het westen van Amerika. In het National Historic Trails Interpretive Center leer je over deze kilometerslange paden en de zware omstandigheden waarin emigranten dagenlang te voet westwaarts trokken. Er zijn leuke tentoonstellingen, video's en geluidsfragmenten te horen.

Casper Mountain, Wyoming

Shoppen

Heb je na al dat natuurgeweld de behoefte om flink wat souvenirs in te slaan? Dan kun je in Casper op een aantal plekken terecht. In het historische Downtown Casper zijn enkele winkeltjes, waaronder en outdoorwinkel en een boekhandel. Voor meer kledingwinkels en restaurantjes ga je naar Blackmore Marketplace, waar je ook een Kohl's en Gap Factory Store vindt. Grotere winkelcentra vind je in Hilltop Shopping Center (East 2nd Street) en Sunrise Shopping Center (4000 South Poplar Street). De meest bekende, grotere winkels vind je bij Eastridge Mall (601 Southeast Wyoming Boulevard).

Shoppen in Casper, Wyoming

Backwards Distilling Company

Nee, hier geen fruitige biertjes in hoge glazen. Backwards Distilling Company maakt Ringleader Vodka. Je kunt een rondleiding volgen door de productieruimtes en natuurlijk proeven van de huisgemaakte dranken. De grote trots van Backwards is Big Top; een cocktail van dragonsiroop, vodka en grapefruitsap.

Bezienswaardigheden Casper, Wyoming

Oregon Trail

Halverwege de negentiende eeuw trotseerden meer dan een half miljoen emigranten hitte en stormen om via Oregon het westen te bereiken op zoek naar een beter leven. De Oregon Trail, Mormon Trail en California Trail waren handels- en emigratieroutes die dwars over de dorre vlakten en langs het huidige plaatsje Casper voerden, waarvan de Oregon Trail wel de bekendste is. Hoewel de restanten van deze historische routes in de loop van de tijd zijn vervaagd, zie je op sommige plaatsen nog de sporen van de zwaar beladen karren die zijn uitgesleten in het zachte gesteente. Verschillende organisaties bieden tochten aan vanuit Casper waarbij je met de paard en huifkar in de voetsporen treedt van de kolonisten.

Bezienswaardigheden Casper, Wyoming

Edness Kimball Wilkins State ParkMountai

Dit overzichtelijke park is geschikt voor natuurliefhebbers en families op een dagje uit. De North Platte-rivier kabbelt door het landschap. Je kunt er vissen vanaf de pier en een kano of raft huren. Ook zijn er picknicktafels en barbecueplaatsen. In het zwemgebied kun je een frisse duik nemen. In Edness K. Wikins State Park heb je kans om wildlife en vogels als gele grasmussen en donzige spechten te zien.

Omgeving

Yellowstone National Park

Vergis je niet: het is vanuit Casper nog een uur of vier à vijf rijden naar het beloofde landschap van Yellowstone National Park. We adviseren Casper daarom niet als uitvalsbasis, maar als tussenstop tussen bijvoorbeeld Rocky Mountain National Park/Cheyenne en Yellowstone.

Casper, Wyoming

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan