Ephraim, Wisconsin

Kersenbomen, Ephraim Wisconsin Het pittoreske plaatsje Ephraim ligt in het hart van het Door Country Peninsula. Halverwege de 19e eeuw is het door Noorse immigranten gesticht. In het plaatsje zijn meer dan 30 historische plaatsen te vinden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historische plaatsen

De Ephraim stichting is in 1949 opgericht om het karakteristieke uiterlijk van het dorp te behouden. Zodoende zijn er nog enkele ouderwetse historische plaatsen te bezoeken. Er is bijvoorbeeld de oude woning van dominee Iverson. Nog enkele andere historische gebouwen zijn in het kleine centrum te bewonderen.

Ephraim, Highway 42

Museum

Er is in Ephraim slechts 1 museum. Een gebouw van de Ephraim historische stichting is omgebouwd tot museum, waarin de geschiedenis van het dorp en de regio belicht worden.

Uitgaan

Met slechts 235 inwoners is er weinig te beleven op het gebied van uitgaan in Ephraim. Halverwege Juni wordt er wel een groot festival gehouden, Fyr Bal, wat naar de Scandinavische wortels van het dorp een ritueel is om de winter te verjagen. Er branden zodoende grote vuren langs de kustlijn.

Omgeving

De ligging aan het water maakt dat de omgeving van Ephraim zeker de moeite waard is. De uitzichten vanaf het dorp zijn prachtig en is de thuisbasis van vele diersoorten. In de dichte nabijheid zijn er ook enkele staatsparken, waar goed gewandeld en gefietst kan worden.

Vervoer

Ephraim is bereikbaar via een vliegveld. Chartervluchten kunnen geboekt worden naar het 100 kilometer verderop gelegen Green Bay. Vanaf deze stad kan men verder vliegen naar grotere steden in de regio. Verder is het dorp te bereiken door een regionale snelweg die het schiereiland met Green Bay verbind. Vanaf hier zijn er nationale snelwegen naar Madison en Milwaukee.

Feiten

Staat Wisconsin
County Door county
Oppervlakte 10,1 km2
Inwoneraantal 235
Tijdzone GMT -6 (zomer GMT -5)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Ephraim kent een gematigd klimaat, wat resulteert in aangename zomers en koude winters. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot ongeveer 30 graden Celsius, terwijl in de winter het kwik kan dalen tot diep onder het vriespunt. Daarnaast is er dankzij de ligging aan het water een continue wind, welke in de zomer verkoelend werkt en in de winter koud aanvoelt.

Geschiedenis

Het dorp Ephraim werd in 1853 gesticht door de Scandinavische dominee Andreas Iverson. Oospronkelijk was het een gemeenschap van de Moravische broeders. Dit is een afscheiding van het protestantse geloof, die door uitsluiting moest uitwijken naar andere gebieden. Het dorp kent een vrij rustige geschiedenis. Ephraim is de laatste honderd jaar alleen in het nieuws gekomen als enige dorp in Wisconsin dat de verkoop of het maken van alcohol binnen de grenzen verbied. Bij zowel de referenda in 1934 als in 1992 wezen de bewoners opheffing van dit verbod van de hand. Verder werd in 1949 de Ephraim stichting opgericht, die ervoor zorgt dat het dorp haar karakteristieke uiterlijk zal behouden.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan