Ludington, Michigan

Ludington Michigan Ver van de mensenmassa’s, aan de oever van Lake Michigan en aan de monding van de Pere Marquette-rivier ligt het havenstadje Ludington. Het hele jaar door trekt het gemoedelijke plaatsje met haar fijne zandstranden toeristen die hier komen om te varen, te zwemmen, jagen of te vissen op Lake Michigan of het aangrenzende Hamlin Lake. De natuur is nooit ver te zoeken. Zo vind je vlak bij het Ludington State Park, Nordhouse Dunes Wilderness en het Manistee National Forest.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Ludington State Park

Iets ten noorden van Ludington bevindt zich het Ludington State Park. Het park telt vele wandel- en fietspaden, maar ook picknicktafels en kampeerplaatsen. In de winter kun je hier goed langlaufen.

Ludington State Park, Michigan

Big Sable Point Lighthouse

Vanaf de parkeerplaats is het een pittige wandeling van zo’n drie kwartier minuten naar de Big Sable Point Lighthouse. Maar dat is de fotogenieke vuurtoren meer dan waard. Vanaf de vuurtoren heb je een fantastisch uitzicht over het meer en de omgeving. Bovendien kun je hier ‘s avonds genieten van een oogverblindende zonsondergang.

Big Sable Point Lighthouse, Ludington, Michigan

Stearns Park & Ludington North Breakwater Light

Het populairste park van Ludington is ongetwijfeld Stearns Park waar je behalve een speeltuin en skatepark ook een midgetgolfbaan vindt. Het park ligt vlakbij de haven aan de oever van Lake Michigan. Op het eind van de pier staat de Ludington North Breakwater Lighthouse. Vanaf de pier kun je ‘s avonds de S.S. Badger binnen zien varen vanuit Manitowoc. In de vuurtoren is een klein souvenirswinkeltje en in de zomermaanden behoort een rondleiding door de vuurtoren tot de mogelijkheden.

North Breakwater Lighthouse, Ludington, Michigan

S.S. Badger

Deze ferry straalt pure nostalgie uit. In de zomermaanden tussen half mei en half oktober vaart S.S. Badget vanuit Ludington over het smaragdgroene water van Lake Michigan naar Manitowoc aan de overzijde van het meer. De overtocht duurt vier uur.

SS Badger, Ludington, Michigan

Festivals

In de zomermaanden kun je genieten van tal van festivals, zoals het Ludington Jaycees Freedom Festival dat plaatsvindt op 4 juli en de West Shore Art League Art Fair.

Ludington, Michigan

Sport

De inwoners van Ludington zijn sportliefhebbers. Zo vind je hier golfbanen en vinden hier ieder jaar het Gus Macker basketbaltoernooi en de Lakestride Halve Marathon plaats.

Ludington, Michigan

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan