Port Angeles, Washington

Port Angeles Washington De middelgrote stad Port Angeles dankt zijn bekendheid voornamelijk aan het nabijgelegen Olympic National Park. De stad is gelegen op Olympic, een schiereiland in de staat Washington. Port Angeles is genoemd naar de haven, van waaruit veel boten richting het Canadese Victoria vertrekken. Het is dan ook een typisch vissersstadje, waar je bovendien van veel ongerepte natuur kunt genieten.

Bezienswaardigheden & activiteiten

City Pier

In het hart van de stad ligt City Pier, met mooie uitzichten op de haven, de met sneeuw bedekte Olympic Mountains en de stad Victoria, zo'n dertig kilometer verderop aan de andere kant van de Strait of Juan de Fuca. In het centrum vinden elke week markten plaats en in de zomer kun je luisteren naar muziekoptredens. Elk jaar in het tweede weekend van oktober vindt het jaarlijkse Dungeness Crab & Seafood Festival plaats. Andere bezienswaardigheden rond de pier zijn het Fiero Marine Life Center (een tentoonstelling over de bescherming van de rijkdommen van de zee) en het Olympic Coast Discovery Center (in The Landing bij de City Pier). Hier kun je van alles te weten komen over de zee, onderwaterlandschappen, maritieme geschiedenis en zeedieren.

Port Angeles Washington

Heritage Tours

Elke dag (met uitzondering van zondag) worden twee rondleidingen georganiseerd om kennis te maken met de geschiedenis van Port Angeles. Onder leiding van een gids wandel je door het historische stadscentrum en leer je meer over de oorspronkelijke bewoners en de beginjaren als vissersdorp.

Port Angeles Washington

Art on the Town - Outdoor Sculpture Gallery

In het centrum van Port Angeles zijn diverse standbeelden en kunstobjecten te vinden waarlangs een tour is uitgezet. Elke tweede zaterdag van de maand wordt er een rondleiding gegeven door de makers van de beelden zelf, op andere dagen kun je aan de hand van een brochure de tour wandelen. Daarnaast zijn er door de hele stad diverse kleine musea en kunstgaleries te vinden.

Clallam County Historical Society

Deze organisatie houdt de geschiedenis van het schiereiland levend. Ze stellen artefacten tentoon, hebben een onderzoeksbibliotheek en tentoonstellingen in het Museum at the Carnegie. In dat museum is er aandacht voor inwoners die veel voor de gemeenschap betekend hebben, eerste kolonisten, de inheemse volkeren en het Olympic National Park.

Port Angeles Washington

Vervoer

Clallam Transit regelt het openbaar vervoer op het schiereiland en in Clallam County. De bussen rijden dus ook in en om Port Angeles. De plaats heeft busverbindingen met Forks (en verder naar Lake Quinalt en Aberdeen) en Sequim (richting Port Townsend). 

Feiten

Staat Washinghton
County Clallem
Oppervlakte 163 km²
Hoogte 17 meter
Inwoners 19.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

De stad Port Angeles heeft een kustklimaat, waarbij het vele water en de hoge bergen veel invloed hebben. Door de aanwezigheid van de zee worden hevige klimaatwisselingen flink afgezwakt. In de wintermaanden ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 8 à 9 graden, terwijl het ’s zomers overdag ongeveer 21 graden wordt. Door de Olympic Mountains ligt Port Angeles in de zogenaamde ‘regenschaduw’, waardoor er relatief weinig neerslag valt.

Geschiedenis

Toen de Spaanse ontdekkingsreiziger Francisco de Eliza de haven in 1791 ontdekte, doopte hij deze ‘Puerto de Nuestra Señora de los Angeles’. Later zou deze naam verengelst en afgekort worden tot Port Angeles. In 1862 werd Port Angeles officieel als stad uitgeroepen door Abraham Lincoln.Tot 1894 was het grootste deel van Port Angeles militair gebied: hierna werden grote stukken verkocht en werd er flink geïnvesteerd in de stad.

Met name de houtkapindustrie en de visserij zorgden voor veel werkgelegenheid en grote economische groei. Het hout werd onder andere gebruikt voor de bouw van Seattle en San Francisco. Naast een bloeiende handel in zalm werd ook het sportvissen populair. Tegenwoordig is er een rem gezet op de intensieve houtkap en visvangst om vissen en vogels te beschermen. Er zijn verschillende zones gecreëerd waar de dierenpopulatie nauw in de gaten wordt gehouden.

In 1897 werd het Olympic Forest Reserve opgericht, dat in 1938 door president Roosevelt officieel benoemd werd tot National Park. Het park trekt sinds zijn oprichting jaarlijks vele bezoekers, die onder andere afkomen op de mooie bossen en de verschillende warmwaterbronnen.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan