Bowling Green, Kentucky

Mammoth Cave Kentucky Bowling Green begon ooit als een bungalow in de wildernis van Kentucky, maar is ondertussen uitgegroeid tot een levendige stad. Het stadscentrum herbergt nog veel historische plekken en gebouwen. Dé publiekstrekker in de buurt van Bowling Green is het Mammoth Cave National Park. Dit park bevat delen van het grootste grottenstelsel ter wereld.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kentucky Museum

Op de campus van de Western Kentucky University is het Kentucky Museum te vinden, met collecties die de geschiedenis van de staat illustreren. Voor kinderen biedt het Barren River Imaginative Museum of Science, waar de interactieve tentoonstellingen alles leren over wetenschap, een leuk dagje uit.

Bowling Green Kentucky

Mammoth Cave National Park

Ongeveer een half uur rijden van Bowling Green ligt het Mammoth Cave National Park. Hier ligt een enorm grottenstelsel. Sommige grotten zijn middels een tour te bezoeken. De grotten zijn stuk voor stuk bijzonder en hebben elk hun eigen verhaal. Zo zijn er in het verleden woonplaatsen van indianen geweest, diende een grot als tuberculoseziekenhuis en waren er mijnen. Het is aan te raden van te voren een reservering te maken voor de grottours, omdat ze snel uit verkocht zijn.

Mammoth Cave Kentucky

Historische plekken

Er zijn verschillende historische plekken te vinden in de stad, zoals Fort Webb of de Fountain Square, een Victoriaanse fontein en stadsplein in het stadscentrum.

Bowling Green Kentucky

Parken

Bowling Green heeft diverse parken, waarvan de meeste voornamelijk voor sportactiviteiten worden gebruikt. In C. W. Lampkin is er bijvoorbeeld de mogelijkheid tot baseball, voetbal, tennis en volleybal en in Covington Woods is er naast deze zelfde opties ook een grote golfbaan te vinden. Bijna alle parken bieden te mogelijkheid tot picknicken en barbecueën. Riverwalk Park biedt een wandel- en hardlooproute die deels langs de rivier loopt.

Bowling Green Kentucky

Vervoer

Per auto is Bowling Green te bereiken via de Interstate 65 (vanaf Nashville), de William H. Natcher Parkway, U.S. Route 231 (vanaf Morgantown of Scottsville), U.S. Route 31W (vanaf Park City of Franklin), U.S. Route 68/Kentucky State Route 80 (vanaf Russelville of Glasgow) en diverse Kentucky State Routes.

Feiten

Locatie Warren County, Kentucky
Aantal inwoners 58.067
Oppervlakte 92.1 km2
Gesticht in 1798

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Bowling Green kent een vochtig subtropisch klimaat, met milde winters (met temperaturen rond de 5 graden) en hete, vochtige zomers (met temperaturen die kunnen oplopen tot ver in de 30 graden).

Geschiedenis

Een van de eerste ‘vaste’ verblijfplaatsen van rondtrekkende kolonisten in de achttiende eeuw is het McFadden Station, aan de Barren River. Robert Moore verblijft hier even voordat hij rond 1790 met een eigen stuk land aan de slag gaat. Zijn boshut zal later het begin van Bowling Green blijken. In 1797 wordt Warren County opgericht in de staat Kentucky, genoemd naar oorlogsheld Dr. Joseph Warren. Robert Moore en zijn broer doneren een gebied van ongeveer een vierkante kilometer waarop een gevangenis en rechtbank kunnen worden gebouwd. Het jaar erop doneren ze nog eens 15 vierkante kilometer om een stadje rondom deze publieke gebouwen te kunnen oprichten. Het verhaal gaat dat op een van de eerste bijeenkomsten de pioniers samen beslisten dat het stadje de naam ’Bolin Green’ zal dragen, naar de Bowling Green Square in New York City, waar patriotten een standbeeld van koning George III neer hadden gehaald om het lood te gebruiken voor kogels voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Bowling Green groeit uit tot een levendig stadje dat een belangrijk commercieel centrum en transportcentrum wordt voor Kentucky. In 1809 wordt de stad dan ook benoemd als de provinciehoofdstad. Agricultuur is een van de belangrijkste economische factoren van de stad. Door de ontwikkelingen in de rest van Kentucky en de snelle groei van Bowling Green is de stad in 1840 absoluut geen eenzaam stadje in de wildernis meer. Na de Civil War groeit de stad nog verder en ontstaan er nieuwe takken van industrie, waaronder de kledingindustrie. Bowling Green is ondertussen een levendige stad die nauwelijks meer herinnert aan het hutje in de wildernis. General Motors heeft er een grote autofabriek (Bowling Green Assembly Plant), waar onder andere sportwagens en Chevrolet Corvettes worden gemaakt.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan