Glacier View, Alaska

Matanuska Glacier Alaska USA De Matanuska Glacier is Alaska’s grootste gletsjer die zichtbaar is vanaf de weg. Bijkomend voordeel is dat de Matanuska Glacier per auto bereikbaar is. De 42 kilometer lange gletsjer ligt ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de stad Anchorage aan de Glenn Highway National Scenic Byway tussen de plaatsen Palmer en Glenhallen. Het witblauwe ijs van de Matanuska Glacier vindt zijn oorsprong in het Chugach-gebergte. De gletsjer wordt ook wel een 'valleigletsjer' genoemd, omdat het 6 kilometer brede ijs als een rivier door de vallei stroomt. Bijkomend voordeel is dat de koude lucht van de gletsjer de warme lucht omhoog duwt richting de bergtoppen. Hierdoor zie je boven de gletsjer vaak zonnige, heldere luchten.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Mijlpaal 101

Het recreatiegebied Matanuska Glacier State Recreation Area ligt ter hoogte van mijlpaal 101, aan Glenn Highway National Scenic Byway. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de Matanuska-gletsjer. Ook begint hier de Edge Nature Trail; een twintig minuten durende wandeling door het bos waarbij je langs verschillende uitkijkpunten komt waar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de gletsjer. Je kunt vanuit Matanuska State Recreation Area niet óp de gletsjer komen, daarvoor moet je naar Matanuska Glacier park bij mijlpaal 102. Matanuska Glacier State Recreation Area is de veiligste plek om de gletsjer te bewonderen - het park is gesloten als er sneeuw en ijs ligt.

Matanuska Glacier Alaska USA

Mijlpaal 102

Matanuska Glacier Park is het enige toegangspunt tot de gletsjer. Het park ligt ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Anchorage, ter hoogte van mijlpaal 102 aan Glenn Highway. Aan de weg voor mijlpaal 102 zijn al verschillende pull-outs (parkeerplaatsen aan de weg) vanaf waar je de gletsjer kunt fotograferen. Om Matanuska Glacier Park binnen te komen, moet je ongeveer $15 entreegeld betalen. Vervolgens kun je tot vlak naast de gletsjer rijden om daar te parkeren. Je kunt een wandeling van ongeveer vijftien minuten maken om de gletsjer van dichtbij te bekijken - het is een bijzondere ervaring om het ijs te kunnen aanraken! Je kunt ook met een van de gidsen een excursie maken over de gletsjer. Uitgerust met stijgijzers, helmen en speciale wandelstokken laten de gidsen je de mooiste plekjes op de gletsjer zien terwijl ze meer vertellen over het ijs en zijn geschiedenis. Voor de echte avonturiers is het ook mogelijk om te leren klimmen op de gletsjer - je ziet in de zomer regelmatig ijsklimmers voorbij komen.

Matanuska Glacier Alaska USA

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan