Praktische informatie over Escape Campervans

Logo Escape CampervansHier vind je praktische informatie over het huren van een camper in Amerika bij Escape Campervans. Waar kun je de camper ophalen en wat zit er zoal in de inventaris? Let op: de informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Tioga Tours aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van eventuele fouten in deze informatie.

Bij het ophalen van de camper bij Escape Campervans is geen borg verschuldigd. De hoofdbestuurder moet echter wel een creditcard van Visa of Mastercard bij zich hebben en tonen (andere kaarten, waaronder Maestro en Discover Cards en prepaid creditcards worden niet geaccepteerd). Escape gebruikt de creditcard voor het verrekenen van schades en voor inhoudingen wanneer afspraken uit de huurovereenkomst worden geschonden.

In Amerika en Canada is het heel gebruikelijk om per creditcard te betalen. Op veel campings is dit zelfs de enige betaalwijze.

De Mavericks Campervan is het enige model waarmee je naar Burning Man mag (zonder rooftop sleeper!). Je dient vooraf toestemming te verkrijgen van Escape. Geef dit voordat je boekt bij ons aan en wij vragen de toestemming aan. Je betaalt ter plaatse een schoonmaaktoeslag van $1000 (excl. tax). Roadside assistance en verzekeringen zijn niet geldig op de Playa.

Als je geen toestemming hebt van Escape of zonder het te melden naar Burning Man gaat, krijg je een boete van $2000.

Vereisten
De minimumleeftijd voor het besturen van de camper is 21 jaar. Er is geen maximumleeftijd. De hoofdbestuurder dient in het bezit te zijn van een creditcard (Visa of Mastercard) met daarop zijn/haar naam.

Extra bestuurders
Geen extra kosten t/m 4 bestuurders. Geef bij het ophalen van de camper bij de verhuurder aan welke andere personen de camper gaan besturen. Alle bestuurders moeten bij het ophalen van de camper aanwezig zijn en een geldig rijbewijs kunnen tonen. Laat nooit iemand de camper besturen die niet als bestuurder aan de verhuurder is opgegeven. Je bent dan niet verzekerd.

Internationaal rijbewijs Een gewoon B-rijbewijs volstaat voor het rijden in een camper. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht. Maar bij calamiteiten, aanhoudingen of bij inbeslagname is het handig dat je een internationaal rijbewijs kunt overhandigen in plaats van je gewone rijbewijs. Een internationaal rijbewijs kun je bij de ANWB aanschaffen. In België kun je hiervoor terecht bij de gemeente van je woonplaats. Neem een recente pasfoto mee.

De camperverhuurder behoudt zich het recht voor om je bij het ophalen van een Mavericks Campervan een Mesa Campervan (groter model) mee te geven, indien het gereserveerde type niet beschikbaar is. Dit komt sporadisch voor. De upgrade is gratis, maar je hebt geen recht op restituties voor een eventueel hoger brandstofgebruik. De beschrijvingen van de campers op onze website zijn bovendien indicatief. Er kunnen in werkelijkheid afwijkingen en verschillen zijn.

Leeftijd campers

 • Santa Cruz: Los Angeles, Las Vegas, San Francisco (gemiddeld bouwjaar: 2016)
 • Mavericks: Alle locaties in de VS (gemiddeld bouwjaar: 2012)
 • Mesa (voorheen Big Sur): Alle locaties (gemiddeld bouwjaar: 2017)
 • Del Mar: Alle locaties behalve Chicago, New York en Orlando. (gemiddeld bouwjaar: 2017, inrichting 2018-2020)

Artwork
Escape campers heeft meer dan 500 campers, die elk voorzien zijn van een unieke beschildering. Bij de boeking kun je een voorkeur opgeven voor Comic, Nature, Scenic of Abstract. Escape doet dan zijn best om je verzoek in te willigen.

Bij Escape Campervans kun je verschillende dingen bijboeken. Dit moet je bij je boeking aangeven.
Mijlen: je bent verplicht 100 mijl (160 kilometer) per dag vooraf te betalen. Het verschil wordt ter plaatse na inleveren als toeslag of korting verrekend.

Items
De volgende items kun je bij boeken:

 • rooftop sleeper (alleen bij Mavericks en Mesa, gehele jaar te huur)
 • solar shower: een draagbare douche met waterzak van 20 liter. Warmt op gedurende de dag, zodat je ’s avonds kunt douchen. Deze huur je niet, maar schaf je aan.
 • campingtafel
 • campingstoelen (één prijs voor max. 5 stoelen)
 • tweepersoons tent (met matrassen, zonder beddengoed; huur er een persoonlijke inventaris bij!)
 • beddengoed, prijs per 2 personen (2 pers.bed)
 • sneeuwkettingen
 • zonnescherm (partytent, op te bergen in bijgeleverde tas)
 • baby-, kinderzitje of zitverhoger (booster seat), te bevestigen met driepuntsgordel, niet met een heupgordel. Zitjes zijn verplicht voor kinderen van 8 en jonger of korter dan 145cm.
 • horren (2 horren, een voor het raam bij de passagiers- en een voor bij de bijrijdersstoel)
 • zitverhoger (booster seat)

Electric kit
De campervans (Mesa, Mavericks, Santa Cruz en Del Mar) hebben geen stopcontacten en dus ook geen hook-upfaciliteiten. Wil je graag een elektrische verwarming/ventilator gebruiken, of apparaten zoals een laptop opladen, dan kun je de Electric Kit huren. Je krijgt dan een elektriciteitskabel die je kunt inpluggen bij de camperplaats (dus een campingplek met hook-up is dan vereist). Hieraan koppel je de stekkerdoos, waar je de apparaten in kunt pluggen. De airco's in de camper werken alleen wanneer de motor loopt.

De kit bevat:

 • 110v power cord (elektriciteitssnoer)
 • Campground power adapter (adapter voor campgroud hook-up)
 • Multi-plug surge protector (stekkerdoos)
 • Electric space heater/fan (elektrische verwarming/ventilator)

Vehicle License Fee
Dit is een overheidstoeslag die door Escape aan de huurder wordt doorbelast voor de kosten die zij maken voor kentekenregistratie. Dit is een vast bedrag per huurdag (excl. lokale tax). Deze toeslag geldt op alle verhuurlocaties, behalve in Phoenix en New York.

De volgende drie soorten inventarissen zijn bij te boeken:

Camperinventaris

Geschikt voor max. 5 personen:

 • borden en kommen
 • bekers/mokken
 • 2 pannen en 1 koekenpan
 • bestek, keukenmes
 • kookgerei
 • vaatdoek en borstel
 • blik- en flesopener
 • koffiedruppelzak
 • lucifers/aansteker

Persoonlijke inventaris

 • kussens en kussenslopen
 • dekbed en dekbedhoes
 • hoeslaken

Handdoeken zijn niet inbegrepen bij de inventaris van Escape! Deze moet je zelf meebrengen of ter plekke aanschaffen.

Deze lijst is onder voorbehoud en kan aan wijzigingen onderhevig zijn.

De minimale huurperiode is bij Escape Campervans 7 nachten. Voor one-ways tussen oost-west is dit 14 en voor New York-Orlando is dit 10. Er is geen maximale huurperiode.

Je betaalt ons bij boeking een vast bedrag per dag voor 100 mijl per dag. De daadwerkelijk gereden mijlen worden na inleveren bekeken en door Escape met jou verrekend. Heb je gemiddeld meer dan 100 mijl per dag gereden, dan betaal je extra ($0,33 per mijl, exclusief tax), heb je minder gereden ontvang je geld terug.

Als de camper op een andere plaats wordt ingeleverd dan de ophaalplaats, worden er one way-kosten berekend. Deze betaal je vooraf. One-ways zijn alleen mogelijk tussen de locaties waar de campers beschikbaar zijn: met de Santa Cruz Campervan kun je dus alleen one-ways maken tussen San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. One-ways zijn niet toegestaan van en naar Canada. Er geldt een minimum huurperiode van 14 nachten bij een One-way.

Als je de voucher (bij de reispapieren) van ons hebt ontvangen, mail dan z.s.m. zelf naar bookings@escapecampervans.com onder vermelding van het reserveringsnummer, om de ophaaltijd van de camper af te spreken. Bel één of twee werkdagen voor het ophalen nogmaals naar het verhuurstation om je komst te bevestigen. Het telefoonnummer staat ook op je voucher. Camperverhuurders sturen GEEN bevestigingsmail als je de online check-in hebt ingevuld.

In de Escape Campervans is relatief weinig opbergruimte vergeleken met andere Amerikaanse campers. We raden je daarom aan om je bagage in opvouwbare weekendtassen mee te nemen in plaats van in een hardcase koffer.

Ophalen
Ophalen kan tussen 13:00 en 16:00. De campers van Escape mogen gelijk worden opgehaald na een intercontinentale vlucht. Lees ook de info over het kopje 'Online inchecken'.

Mocht je onverhoopt verhinderd zijn op de ophaaldatum, neem dan contact op met de verhuurder. Anders loop je het risico dat de camper wordt geannuleerd.

Escape Campervans bepaalt wanneer je camper beschikbaar is. Als het druk is op de ophaallocatie, kan het dus zijn dat je pas later op de dag weg kunt rijden. Plan dus geen lange ritten of ferry-overtochten op de eerste dag. Het is niet mogelijk om de camper eerder op te halen. Alle bestuurders moeten bij het ophalen aanwezig zijn en zich legitimeren met een rijbewijs en paspoort. Escape raadt alle bestuurders aan een internationaal rijbewijs mee te nemen. Bij het ophalen van de camper toon je de voucher die je van ons hebt ontvangen bij de reispapieren.

Inleveren
Je levert de camper in voor 10:00 op de afgesproken inleverdag. Lever je de camper te laat in, dan worden er een extra huurdag en eventuele andere extra kosten in rekening gebracht. Het is soms mogelijk om tegen betaling van een extra huurdag de camper na 10:00 in te leveren. Dit moet je het liefst z.s.m. kenbaar maken en dit is uiteraard op basis van beschikbaarheid.

De campers van Escape Campervans worden niet gewinterized. Ze hebben in vergelijking met C-klasse campers een kleine watertank, waarbij bevriezing niet snel gebeurt en ook niet veel kwaad kan. Mocht dit toch gebeuren, dan is de huurder niet aansprakelijk voor eventuele ontstane schade.

Camperverhuurders kunnen sommige regio's altijd of voor een bepaalde periode tot verboden gebied verklaren:

 • Mexico: altijd verboden
 • Niet-verharde wegen, trails en tracks: altijd verboden
 • Off-road: altijd verboden (duinen, stranden, rivierbeddingen, zandwegen, bospaden, dirt roads)
 • Zoutvlaktes: altijd verboden
 • Burning Man Festival: verboden, tenzij van tevoren toestemming is gegeven. Zie kopje 'Burning Man Festival'.
 • Death Valley: Verboden vanwege de extreme hitte tussen 1 mei en 30 september. Besluit je toch door Death Valley te reizen in deze periode, dan is dit op eigen risico.

Escape Campervans hanteert een verplichte dagelijkse service fee.

In de VS en Canada heffen elke staat/provincie een state tax. De hoogte hiervan verschilt per staat. Deze belasting is vergelijkbaar met onze btw. Bij Tioga Tours is de huursom inclusief deze tax. Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden zonder tax vermeld, deze betaal je ter plaatse en komt dus nog bovenop het bedrag dat we vermelden. Bij de verhuurlocaties vind je per locatie de lokale tax.

Het kan voorkomen dat je onderweg een tolpoort (turnpike, tollpike) passeert of een boete krijgt. Indien je dit niet ter plaatse direct kunt afrekenen, zal Escape je creditcard hiervoor belasten en afhandelingskosten in rekening brengen. Gebruik van tolwegen als bijvoorbeeld Fastrack en EZ Pass kunnen resulteren in een boete bovenop de tolkosten. Gebruik deze dus niet, tenzij je een SunPass koopt.

Golden Gate Bridge

Alle voertuigen die over de Golden Gate Bridge rijden moeten tol betalen. Dit kan niet ter plaatse. Je kunt vooraf betalen (al vanaf 30 dagen) of achteraf: tot 48 uur na het oversteken van de brug. Je regelt de betaling online via www.bayareafastrak.org/tolls bij One-Time Payment. Je kunt ook bellen naar 1-877-BAY-TOLL (1-877-229-8655).

Er zijn bij Escape Campervans geen transfers mogelijk. Je gaat op eigen gelegenheid naar de verhuurlocatie. Op de luchthaven staan altijd taxi’s klaar. Overnacht je eerst in een hotel? Vraag dan een dag van tevoren bij de receptie of men een taxi voor je wil bestellen. Houd er rekening mee dat de afstanden van luchthaven of stad naar de verhuurder groot kunnen zijn. Soms is het voordeliger om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Als je je Escape-camper hebt ingeleverd, ga je weer op eigen gelegenheid van de verhuurder naar het vliegveld of je hotel. Je kunt gebruikmaken van een taxi of het openbaar vervoer. Vraag bij het inleveren of de verhuurder een taxi voor je wil bellen.

Escape Campervans heeft verhuurlocaties in San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, Phoenix, Denver, Salt Lake City, Seattle, Portland, Chicago, New York en Orlando. De Mavericks Campervan en Mesa zijn op alle locaties beschikbaar. De Santa Cruz huur je alleen in Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. De Del Mar op alle locaties behalve Chicago, New York en Orlando.

In New York en Orlando kun je enkel terecht op afspraak. Ook betaal je bij deze locaties een extra toeslag per huurdag. Bij Denver geldt ook een extra toeslag. Kijk bij Verhuurlocaties voor adressen en openingstijden.

De camperhuur is inclusief de verplichte CDW-verzekering, wij boeken voor jou altijd de verzekering No Worries on the Van, inclusief Tire & Glass. Er geldt geen eigen risico indien deze verzekering is bijgeboekt. Om die reden bieden wij deze verzekering altijd aan in onze offertes. Escape biedt ter plaatse ook en SLI-verzekering aan (WA-verzekering). Wij raden je echter aan om voor de verzekering van a.s.r. te kiezen. Informeer bij Tioga Tours naar de voorwaarden voor de extra af te sluiten aansprakelijkheidsverzekering van a.s.r.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan