Toeristisch

Door Yvonne van Sluis - 24-09-2019 05:03

Zaterdag hebben we Portland verlaten, een korte rit die dag, we rijden de Columbia river Gorge. Een prachtige, smalle en kronkelende weg omhoog langs de rivier. Onderweg zijn diverse watervallen te bewonderen, waaronder de bekende Multnomah falls. De eerste stop is Vista house, vanwaar je een geweldig overzicht hebt op de rivier. Ik had gelezen dat er langs de route weinig parkeermogelijkheden zijn en je dus het best vroeg kunt zijn. Nou iedereen heeft dat zeker gelezen want alleen bij de eerste waterval konden we parkeren. We besloten om door te rijden naar de Bonneville dam en sluizen. Deze bleken gesloten aan de kant van Oregon. De viskwekerij was echter wel geopend. Deze kwekerij kweekt zalm om de visstand van Oregon op peil te houden. Was erg interessant. De dam bleek wel open aan de Washington kant, dus de brug over en naar die kant van de dam. We waren precies op tijd voor een rondleiding door de energiecentrale. 

Daarna de weg weer teruggereden, inmiddels was het wat later en konden we bij meer watervallen terecht. Alleen weer niet bij de Multnomah. Via de snelweg weer terug, op de snelweg is bij de Multnomah ook een parkeerplaats. Daar was nog een plekje. Je weet niet wat je ziet. Het is een mooie waterval maar mijn inziens is de aandacht voor deze waterval sterk overdreven. Je kon er over de koppen lopen. Hoezo toeristisch.

Zondag was een relatief lange rit, met slecht een uitstapje: de Painted Hills. Heel bijzonder de heuvels die allerlei kleuren hebben, van lavendel, tot geel, groen en rood. Alle kleuren hebben hun oorsprong in een bepaalde periode van droogte of juist heel nat. We hebben diverse trails gelopen.

Maandag van Bend naar Klamath Falls. De eerste stop was Newberry Vulcanic national monument. De laatste uitbarsting van deze vulkaan was 1400 jaar geleden. Het hele gebied is zwart van de lavabrokken. De natuur herstelt zich erg langzaam maar de eerste boompjes en struiken hebben zich weer gevormd. Er was een zeer informatieve wandeling uitgezet. Ook kon je tot aan de krater rijden. 

De volgende attractie was Crater lake, een enorm meer ontstaan na wederom een enorme vulkaanuitbarsting. Bij deze uitbarsting is de top ingestort en werd het bekken dat ontstond gevuld door regenwater en smeltwater van de sneeuw. Het water is verschrikkelijk blauw, het is adembenemend mooi! Verschillende stops gemaakt en een wandeling gemaakt naar een waterval. Het was vandaag heerlijk zonnig, maar een jas was zeker niet overbodig.

 

Reacties

JP 24-09-2019 16:00 {{button-60670}}

Mooi!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan