15 April. - Joshua Tree.

Door Etty en Ben - 08-05-2019 21:44

Na het douchen in het hoofdgebouw, eten we buiten. Nog even een gesprekje met een mede kampeerder en we gaan op pad. Het starten gaat steeds slechter en we moeten vaker gebruik maken van de accu uit het woongedeelte (apart knopje). Onderweg moeten we stoppen voor de wegwerkzaamheden. Er is maar 1 rijbaan beschikbaar en ombeurten word deze vrijgegeven dmv een man met bord Stop/Slow en een auto met knipperlichten welke voorop rijdt. Tijdens het wachten weer een amusant gesprek. Natuurlijk waar we vandaan komen en wat we allemaal bezocht hebben. Hij had met zijn vrouw ook al een paar parken bezocht maar zij overnachten zonder te reserveren in hotels. Eind van de maand moest hij weer terug zijn want dan werd hij “grandfather for the first time”. In Blythe besluiten we om de service lijn te bellen van Cruise America. Ren hoort ons verhaal aan en de conclusie: een dead batterie. Hij gaat actie ondernemen en na een half uur heeft hij een reparateur geregeld in de buurt van de supermarkt waar we staan. We gaan er heen en binnen het uur is het gefikst. We hoeven niets te betalen dat wordt rechtstreeks geregeld met de verhuurder. Van de benzine prijzen krijg je geen hoogte. Hier in Californië maken ze het wel heel bont: meer dan 4 dollar per gallon! In Arizona was het bijna 4, maar we hebben in Utah 2,66 betaald. Vandaag voor 140 dollar getankt en beide keren was de tank niet geheel vol. Het is nog een uur naar Joshua Tree. Er zijn campgrounds welke je moet reserveren en welke het systeem hebben First come, First served. En Full is ook echt vol en moet je niet komen zeuren of er toch nog een plaatsje is., zo lezen we. Met die gedachte, het is bijna 4 uur, vrees ik het ergste. We gaan naar de eerste First Come Campground het is: White Tank. Het is een State park Campground en nu niet eens in het bos, maar tussen de rotsen. En we hebben weer geluk, een stel is aan het inpakken en we kunnen dus wel op hun plek staan. De RV past en wat is het hier bijzonder! Overal rotsen welke wel lijken op de menhirs uit Asterisk en Obelisk.

Het betalen gaat als volgt. Men neme een gele enveloppe uit het bakje aan het begin van de Campground en vult deze volledig in. Ook het strookje aan de bovenkant. De kosten, 15 dollar, gaan in het envelopje, het bovenste strookje scheur je eraf. Het gevulde envelopje gaat via de gleuf in het bakje en het strookje bevestig je aan het paaltje met het nummer van je plaats. De Park Ranger komt vast wel een keer langs om het te controleren. We genieten van deze plek en willen wel een nacht extra staan. Dat zoeken we morgen maar eens uit.

Tip. Loop de Campground op en controleer de strookjes op de paaltjes bij de lege plaatsen naar de juiste datum. Het kan zijn dat men het strookje vergeten is of niet heeft betaald voor de komende nacht. Als dit zo is is de plaats vrij. Bewaar het strookje als bewijs mocht de kampeerder terug komen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan