Dag 4 Sequoia NP

Door Familie van Eerde - 14-08-2018 08:03

Vandaag een lange maar leuke dag voor de boeg. Als we wakker worden is de wind gaan liggen, maar is het behoorlijk mistig. Dus de temperatuur is nog erg laag. Toch ontbijten we buiten aan de picknick tafel bij onze plek. We rijden rond 9 uur weg. Vandaag gaan we naar Sequoia NP. We hebben op internet gelezen dat er in het park aan de weg gewerkt wordt en dat daardoor voertuigen langer dan 22 feet niet door kunnen rijden naar het Giant Forest. We hebben bedacht om in Visalia, 50 km voor Sequoia, een gewone personenauto te huren en de camper daar te laten staan. Nadat we het park bezocht hebben rijden we weer terug naar Visalia en wisselen de voertuigen weer om. Om daarna wederom dezelfde route te rijden om naar het RV park te gaan. Wel een beetje omslachtig en wat extra kilometers, maar we hebben wel de mogelijkheid om de gigantische bomen te zien. 


Dus zo gezegd zo gedaan. We rijden 's ochtends door een heel verlaten landschap, met prachtige uitzichten. ZIen een soort eekhoorntjes met holletjes in de grond en genieten van het prachtige uitzicht en vooral van de lange lege wegen met een gele streep in het midden.

Halverwege de ochtend rijden we door een dorpje waar we stoppen bij de McDonalds voor Ice Coffee en andere dranken en we nemen er pancakes bij. Lijken een beetje op onze poffertjes maar dan groter. Lekker met boter en sirup. Daarna weer verder. Ongeveer half 1 zijn we bij de autoverhuur. We huren een mooie Jeep. Vooral Jens vindt dit helemaal geweldig. 


Met de Jeep rijden we naar Sequoia. Vlak voor Sequoia kopen we sandwiches voor de lunch bij een types Amerikaans klein shopje gerund door 2 oude dametjes die vol liefde de sandwiches bereiden en uiteraard hoort bij de sandwiches een zakje chips. We eten de sandwiches in het park op. In Sequoia wordt inderdaad flink aan de weggewerkt en staan we een tijd stil omdat er  maar 1 baan beschikbaar is. Hier hadden we inderdaad met de camper niet door gekund. Het park is wel heel indrukwekkend. De bomen zijn echt mega. Zo bijzonder! We zien in het park ook nog een eekhoorntje en een aantal reëen, 1 langs de weg en 2 vlakbij General Sherman Tree. Vanaf de parkeerplaats wandelen we naar General Sherman Tree, best een flinke tippel, dat was heel anders dan toen Arjen en Mirjam er 13 jaar geleden in de winter waren, toen hoefde je maar een klein stukje te lopen. Maar tijdens de wandeling zien we ook al mega bomen. En uiteraard gaan we bij de General Sherman Tree op de foto. We lopen ook nog een klein stukje naar een omgevallen boom waar een tunneltje doorheen gemaakt is. Daarna weer terug naar de auto. Door de wegwerkzaamheden heeft de tocht veel langer geduurd dan gepland, dus we besluiten om nu rechtstreeks terug te rijden naar de auto verhuur. 


Daar zijn we uiteindelijk rond 7 uur. We gooien de sleutels in de brievenbus en stappen weer in de camper. We gaan eerst eten bij de Taco Bell in Visalia voordat we naar de camping in Three Rivers rijden. De Taco Bell is eigenlijk best lekker, allemaal aan de Taco's en Burrito's. 


Na het eten is het al helemaal donker als we naar het RV park rijden. Niet fijn ondanks dat we deze weg vandaag al voor de derde keer rijden, zeker niet omdat er ook nog aan de weg gewerkt wordt. Van straatverlichting hebben ze hier ook nog nooit gehoord, dus het is echt pikkedonker op de weg. Erg vermoeiend rijden. Gelukkig rijden we wel in 1 keer goed naar het RV park, ook daar is het helemaal donker. Bij het informatiebord zien we keurig onze naam staan en rijden we zo naar onze plek. De sterrehemel is hier erg indrukwekkend. 
De kinderen gaan meteen slapen. Wij werken ons dagverslag nog even bij en gaan dan ook naar bed. Morgen weer een lange rit voor de boeg.

Reacties

Melanie 14-08-2018 11:24 {{button-54706}}

Heel leuk om zo op de hoogte te blijven! Net een beetje of we meerijden in de camper hahaha!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan