Dag 18: Decanso

Door Paul & Chrissy - 01-07-2018 20:06

We werden heerlijk wakker, beiden goed geslapen. Althans, ik werd vroeg gewekt door Paul die professorisch een kop koffie stond te maken zonder elektra (water koken en laten druipen door een filter), tja tis de rimboe hier. Dikke truien aan want jaja, het was aardig fris buiten. We deden rustig aan, planden onze route voor de aankomende dagen en ontbeten aan de picknicktafel omringd door vogels, eekhoorntjes en hagedissen. 


We hadden nog wat oud brood, dus dat gooiden we neer en hadden vervolgens 2 uur plezier van 2 eekhoorns die er heel blij mee waren. Zo divers als mensen zijn, zijn eekhoorns dat blijkbaar ook. De ene, een dikke, vrat alles direct op. Je zag hem met de minuut dikker worden en zn wangen puilden bijna uit. De ander maakte kleine stukjes van het brood en ging die op tactische plekken begraven. Toen we even gingen afwassen en vervolgens terug kwamen was al het brood op tafel weg. Denk dat we een eekhoorn colonie heel blij hebben gemaakt. 


Kort ritje vandaag richting Alpine, een stukje zuidelijker, voorstadje van San Diego. Nog even in de bergen slapen, laatste keer. Zou een ritje moeten zijn van een uurtje, maar waren ruim 3 uur onderweg. Wel incl. boodschappen doen en het zoeken naar een campground, vooral dat laatste viel niet mee. Ene indianenreservaat in, andere uit. Op de radio hier voornamelijk mexicaanse heertjes op een tokkelgitaartje, het heeft wel wat. 


Uiteindelijk bij een campground aangekomen waar ik nog de naam niet van uit kan spreken, ben het dus maar voor het gemak vergeten. Aardige kon-er-net-zo-een-zijn-van-de-ANWB ranger vertelde ons dat ze eigenlijk barstensvol stonden, maar hij ging kijken wat hij kon doen. Nog een plekje ‘dry camping’ hoe ze dat hier noemen, dus een standplaats zonder iets. Welja, kunnen het trucje nog wel een keer. Eenmaal aangekomen bleek er toch wel elektra te zijn, de beste man kende zijn eigen campground blijkbaar niet zo goed. Wel goed onderhandeld over de prijs, dus we stonden redelijk goedkoop. 


Plek vol in de zon, naast een viertal paddocks voor paarden. Helaas wel leeg, anders had ik de avond het gekke paardenmeisje kunnen uithangen. Geen picknicktafel en de vaste BBQ zag eruit alsof het een toilet was. We hebben gelukkig onze eigen spullen (danku Franse meneer uit Las Vegas).


Campground doet typisch amerikaans aan, kan het niet uitleggen maar bijna een beetje summercamp idee. We zaten even bij het zwembad en genoten van het zonnetje. Paul had het koud, ik had het warm/lekker…wat een omgekeerde wereld hier. 


We aten spiesjes met vlees en groenten, jalapenos pepers met roomkaas en bacon en onze eigen geitenkaassalade. Geen eekhoorns hier, of in elk geval niet gezien, wel heel veel vogels. Van fel blauw met een kuif, tot spechten, tot kolibri’s, tot de buurman zijn eenden (serieus, waarom neem je je eenden mee kamperen)…alles vloog voorbij. 

 

Reacties

Pascale de Kock 04-07-2018 17:52 {{button-52803}}

Ha Chris en Paul,

Wat een leuk bericht zeg! Ik ga ze zo even allemaal lezen .

Groetjes xxx
Pascale
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan