7 juni Grizzly bear tour Topper!

Door W.P. Gravesteijn - 09-06-2018 06:14

Om 6 uur werden we wreed gewekt door de wekkers. Het was nog half donker. Vlug alle lagen kleding aan, geen luchtjes op want we mochten hooguit als een beer ruiken. Een klein kwartiertje lopen naar de Grzizzly bear tour operator (Tide rip). Het was gelukkig droog en nagenoeg windstil. Stipt om zeven uur vertrokken we met twee (speed-) bootjes naar de Knight Inlet aan de overkant van de St George strait. Aan boord kregen we ontbijt en later lunch.

Het water was zeer rustig en na een half uurtje varen stopten we, een flinke kudde dolfijnen gaven een schitterende show weg rond de boot. Een werkelijk prachtig gezicht. Daarna dieper de inlet in. Het weer sloeg om en het begon fors te regenen. Balen. Maar na een kwartiertje hield het op en trok de hemel open en kregen we prachtig uitzicht op de inlet (een soort fjord) met rondom besneeuwde bergen. Opeens rechts een grizzly bear met twee jongen (cubs).  De boot ging voor de club voor anker en we kregen uitgebreid de tijd om foto’s te maken en van dichtbij van de dieren te genieten.  Een magnifiek gezicht.

Vervolgens wisselden we van boot, van een overdekte boot moesten we overstappen op een open vlet, die in ondiep water met een fluistermoter de beren dicht kon benaderen. Dat lukte diverse keren. De eerste beer was niet onder de indruk, hij heeft een half uur bijna onbewogen lekker plat op zijn buik naar ons liggene staren en wij naar hem. Het leek Dude wel, maar deze was toch een echte beer.  In totaal hebben we zo’n 7 beren gezien, waaronder twee moeders met jongen. De dieren waren ongestoord aan het eten, een speciaal soort gras en toen het wat meer eb werd gingen de dieren aan de waterkant stenen omdraaien op zoek naar krabbetjes, etc. Een prachtig gezicht hoe die reusachtige beesten met speels gemak enorme keien verplaatsten. Tussendoor lekker buiten geluncht, want het was tegen elke voorspelling in droog gebleven. Wat een geluk (de crew was overigens de regenkleding vergeten dus dat zou een mooie natte bende geworden zijn).

Voor de rest alleen maar positiefs over de bemanning. Een tweetal jonge biologen die uiterst enthousiast en met de nodige humor ons veel hebben verteld over walvissen en uiteraard de grizzly beer.

Na een paar uur waar we op het gemak van de dieren konden genieten zijn we met de vlet weer naar de andere boot gevaren. Gelukkig weer even binnen zitten, het was weliswaar droog gebleven maar een hittegolf hebben we niet kunnen vaststellen. Terug naar de haven zagen we nog een paar verrassingen. Eerst een humpback whale die op een tiental meters naast me op dook. Schitterend. We hebben het dier even gevolgd. Ontzettende leuk.

Daarna nog een gevecht gezien tussen een zeeleeuw en -meeuw. De leeuw had een iets te grote octopus veroverd en probeerde deze op de golven stuk te meppen. De meeuw hoopte hiervan te kunnen gaan profiteren. Maar uiteindelijk won de leeuw. Tot slot zagen we nog een grizzly beer met twee cubs. De dag kon niet mooier eindigen. Deze tocht, geweldig een aanrader en wat een mazzel met het weer, terug naar de haven betrok de lucht en begon het weer te regenen.

In Telegraph cove zijn we Old saltery pub ingedoken voor iets warms. Hot chocolate (2x) en echte Canadees/Amerikaanse koffie. Minstens twee dagen trekken op een kookplaatje. Men kwam de menukaart brengen, maar daar stond niet veel soeps op. Dus we zeiden dat we alleen maar iets kwamen drinken. We hadden er vlakbij een restaurant gezien, dus naar binnen in de tent  die de “Killer whale café” heette. We stapten er binnen en verrek…hetzelfde personeel als daarnet. Bleek het hetzelfde tentje te zijn. Toch de menukaart maar gevraagd aan de niet eens verbouwereerde serveerster. De menukaart bleek iets uitgebreider dan aan de andere kant van de deur. Het eten was niet beroerd en redelijk geprijsd. Er kon zelfs nog een toetje vanaf, een lekker stukkie carrot cake.

Na deze heerlijke afsluiting terug naar de camping, alweer droog inmiddels!. Nog even een stukje schrijven en dan is een werkelijk geweldige dag ten einde. Morgen naar Nanaimo!

Reacties

Marijke Veerkamp 11-06-2018 23:36 {{button-51944}}

Wat een geweldig verslag, van een fantastische ervaring! Hier beloven ze ons ook beren, nou, oublie le mais! Prachtige foto's, vooral ook prettig dat je, hoewel in het wild, toch veilig buiten bereik bent.. ;-) Je weet maar nooit! Wat fijn dat we op deze manier mogen meegenieten. Wij komen niet verder dan af en toe een fotootje naar het thuisfront! Chapeau!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan