Hell's Canyon scenic byway 1 en 2

Door Rob en Linda - 25-06-2018 06:40

Zondag 24 juni een start gemaakt met de scenic byway Hell's Canyon; van la Grande naar Joseph gereden.

Het eerste stuk ging voornamelijk langs landbouwgrond.  Daarna gingen we de bergen in, de Wallowa's. Na een paar mooie uitzichtpunten, kwamen we aan bij de rivier de Minam. Hier gingen een hele groep mensen de rivier op met hun raft (sommige voor een meerdaagse tocht). Zelfs honden gingen mee, wel met zwemvest, want de rivier stroomt snel. 

Gepicknicked bij het Walloha meer, met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Daarna de tramway naar 2700 m gepakt. In een antiek Zwitsers 4 persoon gondeltje, heel langzaam naar boven. Boven een rondwandeling gemaakt met weer erg mooi uitzicht. Was de temperatuur beneden een graad of 30, boven was het een aangenaam 20 graden. 

Stonden we gisteren op een camping in de stad in de buurt van de snelweg en de trein (die toeteren hier dag en nacht door), nu staan we midden in het bos aan een riviertje ( maakt overigens ook lawaai). Tijdens onze avondwandeling kwamen we hertjes tegen. 

Maandag 25 juni Vandaag  de Hell's Canyon scenic byway afgemaakt: van Joseph naar Baker City. Het eerste stuk ging via een bochtige weg door het woud. We zijn naar het uitkijkpunt over de Hell's Canyon gereden. Dat viel eigenlijk een beetje tegen. Je had wel een mooi uitzicht over de omgeving, maar de eigenlijke kloof en rivier was niet  te zien.(Dat hadden we wel verwacht) De canyon lag nog een eind verder. Toen besloten om de weg door de kloof te volgen naar de dam. Was een hele omweg, maar zoek de moeite waard. Hoe verder we door reden hoe smaller en hoger de kloof werd. In Baker City gegeten en overnacht.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan