Woensdag 6 juni Yellowstone

Door John&Tineke - 01-08-2018 09:22

Onze derde en laatste nacht in Yellowstone. Vroeg richting Grand Teton via de Upper Geyser Basin naar de Old Faithful Geysers, de meest bekende vulkanische plek van het park. We stoppen niet meer zo lang bij de vlaktes met bisons. De rookpluimen van de geysers zie je al van verre opstijgen. Hier was het druk met vooral Amerikaanse en Aziatische toeristen maar vooral zeer indrukwekkend, qua landschap, kleurrijke opborrelende vulkanische activiteit. De verkoopster van de winkel bleek onlangs de marathon in Rotterdam te hebben gelopen. Verder richting zuiden door het park stopten we nog even bij het Yellowstone meer. Ook hier werd je via plankieren wandelend over het vulkanische oppervlak geleid.

Picknikken tussen de smeltende sneeuw bleek geen succes. Het smeltwater vormde overal poeltjes waar de muggen welig tierden. Grand Teton (vertaling 'grote tepel') doet zijn naam eer aan. Aan het eind van een vlakke route doemen ineens enorme bergen op. In de namiddag komen we bij de Togwottee Mountain Lodge aan een eindje buiten het park, aan de oostkant vlak achter Moran. Het is een houten complex met huisjes en een hotel midden in het bosrijke heuvelachtige landschap. De hotelkamer is vergeleken met die van de andere bezochte hotels wat aan de kleine kant. Het hotel ligt vrij afgelegen, zodat je verplicht bent ’s avonds in het hotel te eten. De aardige jonge vrouw die ons bediende was Bulgaarse afkomst, haar man een Amerikaan stond in de keuken. Aan de kwaliteit viel niets af te dingen, met zorg bereid en zeer smakelijk.

Reacties

Jessica 05-08-2018 19:06 {{button-54135}}

Wij verbleven hier ook, maar dan in een cabin. Deze waren heel ruim. Wij vonden het alleen wel wat ver van het park af liggen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan