Zion, Bryce Canyon en Capitol Reef

Door Wil - 22-05-2018 02:07

Zion 

's Ochtends in Flamingo Hotel twee yoghurtjes met muësli voor onderweg gekocht en via een 'automaat' uitgecheckt. (Jippie, gelukt!) Moesten nog wel 2 x 34 dollar 'Resort Fee' betalen frown . Binnendoor naar de garage en parkeergarage betaald (2x12 dollar...dat viel mee).  Auto gevonden en op weg via I-State 15 North. Net voorbij Las Vegas zagen wij een hele rij motoragenten  - 12 of meer - achter elkaar met flashing lights die bonnen stonden uit te delen voor te snel rijden. Dus rustig aan maar.... Op weg naar Zion verandert het landschap weer. De bergen worden roder. Springdale is een leuk verzorgd plaatsje en rustig kronkelen we de bergen weer in. De eerste lodge is ons onderkomen: Majestic View. Ziet er schitterend uit. Inchecken, auto voor de deur, koffers naar binnen en op pad. Het shuttle systeem in Zion is super geregeld. Buiten het park rijdt een bus (oranje) die ongeveer om de 14 minuten rijdt naar ingang van het park. Daar loop je via de ingang (even met Annual Pas zwaaien) naar Visitors Centre waar je zo op kunt stappen op de groene shuttle bussen die in het park rijden en om de 4 a 5 minuten komen. Eerste halte waar wij uitstapten was Zions Lodge en daar de Grotto trail gelopen (volgende stop van de shuttle). Een trail met smalle paadjes omhoog en behoorlijk warm. Bij Grotto kan je de trail naar Angel's Landing lopen, maar die was vrij steil (en het was warm) en 6.7 km dus dat hebben wij maar niet gedaan. De bus weer gepakt en die kwam al snel en weer verder. Landschap en bergen zijn prachtig. Stappen uit bij Wheeping Rock en wandelen (!) (= klimmen) daar naar toe over het af en toe behoorlijk steile pad. Wheeping Rock dankt zijn naam aan het water dat naar beneden stroomt. Dankzij het water is dit een vruchtbare plek; de rots is begroeid met hangende tuinen. Heel bijzonder dat gedruppel van de rots. Terug naar de busstop en door naar het laatste punt: de Temple of Sinawava, een indrukwekkende rondte van bergen. Je blijft fotograferen. Ons water is inmiddels behoorlijk warm geworden en wij tappen fris water (wel met een chloor luchtje) bij het tappunt. Terug naar de Lodge en daar in het restaurant gegeten onder het genot van een fles wijn en een 'majestic view' op de bergen rond ons. 

 

Bryce Canyon 

Koffers in de auto, uitchecken ('eggie') en kopen in een klein supermarktje een doos mini apfelstrudels als ontbijt. Rijden dwars door Zion park, onderweg nog de nodige foto's gemaakt, richting Bryce National Park. Zijn vroeg in Bryce en kunnen nog niet inchecken en gaan gelijk door het park in. Zoals aanbevolen rijden wij gelijk door naar het verste punt, Yovimpa point. Daar is het winderig en behoorlijk fris. Vanaf hier rijden wij terug langs alle Vista Point en fotograferen ons te pletter. Wij blijven ons verbazen over de prachtige rotsformaties. Wij zien het hele rijtje: Rainbow Point - Natural Bridge - Farview Point - Swamp Canyon - Bryce Point - Inspiration Point (kunnen wij niet parkeren want vol en rijden maar door onder het motto: genoeg inspiratie van onszelf) - Sunset Point en lopen vandaar naar Sunrise Point. Het miezert af en toe een beetje maar dat deert ons niet. Hans is op zoek naar zijn 'poedel' -rots (een hoodoo in de vorm van een poedel) die hij 35 jaar geleden gefotografeerd heeft. Naarstig gezocht maar niet gevonden. Rotsformaties veranderen....zeker in 35 jaar!. Poedel is verdwenen. Terug naar Lodge om in te checken maar daar horen wij dat wij een upgrade hebben gekregen naar Best Western Hotel aan de overkant waar we net daarvoor een kopje koffie hadden gedronken. Dus wij weer terug. Spullen op de kamer, even tv gekeken en naar het restaurant. Soort buffet maar je kunt ook gewoon bestellen. Dat deden wij dan maar. De salade mochten wij - met een schaaltje - zelf samenstellen bij het buffet.  Tegen 11 uur naar bed, maar toen deed opeens het badkamerlicht het niet meer. Lamp eruit gedraaid en een van de vier wastafel erin gedraaid. Ik draai de lamp erin maar raak met mijn vinger de ventilator en laat van schrik de lamp vallen. In splinters op de grond. Alles aan de kant geveegd en de volgende dag de scherven in een papier zak gedaan en later weggegooid. Uit de staande schemerlamp de lamp gedraaid en die weer bij de wastafels er in gedraaid. Bij het verlaten van de kamer waren medewerkers knipperende lampen aan het vervangen en die hebben wij op de hoogte gebracht (en laten zien) van het niet werkende douchelicht. (Over de staande schemerlamp maar niets gezegd devil.

 

Capitol Reef 

We nemen de Scenic Byway 12Weer door prachtige natuurlandschappen gereden: bijzondere rotsformaties, kleurrijke tafelbergen, verborgen kloven en rotswanden.  Deze dag begeleid door regen. Bij heel leuk klein dorpje Escalante (het hart van de Scenic Byway) , koffie met oatmeal cookie gedaan en door. Onderweg foto's gemaakt bij hoogste punt (9600 feet) en koudste punt in de bergen ( 47 Fahrenheit). Onderweg komen wij merkwaardige boompjes tegen: lijken op berkenbomen maar met hele lichtgroene blaadjes. En ook van die berkenbomen zonder blaadjes; die lijken wel op spookbomen.  Die boompjes hebben wij 'heermoesboompjes' gedoopt omdat de stam heel erg lijkt op het stammetje van de heermoes. Weer prachtige vergezichten onderweg. Bij het dorpje Torrey een broodje Subway en koffie gedaan (smaakte prima) en naar Capitol Reef Resort waar we gelijk in konden checken. Koffers de kamer in en door naar het park. Langs Chimney  Rock en ook hier weer te veel geweldige plekken om te fotograferen.  Hebben Petrofglyfen (rotstekeningen van hele vroege bewoners) gezien Wij besloten de Hickman Bridge trail te lopen, maar toen begon het net te regenen en zijn wij maar doorgereden. Voorbij de laatste oversteek met Fremont River omgedraaid en even aan de kant gestaan want het begon heel hard te regenen. Na 10 minuutjes werd het minder en reden wij rustig terug naar parkeerplaats bij Hickman Bridge Trail. Daar geparkeerd, onze bergschoenen aangetrokken en de behoorlijke steile trail gelopen. Deze trail (1.4 km one-way) leidt door een smalle ravijn naar de imposante Hickman Bridge, een veertig meter hoge natuurlijke brug in de rotsen. Onder de brug door en dezelfde weg weer terug. Onderweg weer prachtige plaatjes van capitool-vormige rotsen. Was weer behoorlijk warm deze trail. Op de terugweg nog langs (de voormalige Mormoonse nederzetting ) Fruita gereden met een paar historische gebouwen (schoolgebouwtje, boerderij, enkele schuren en de blacksmith.) . 's Avonds bij het resort gegeten: mwah, was niet om over naar huis te schrijven. Morgen naar Arches. 

Reacties

Marco 23-05-2018 07:49 {{button-51253}}

Jullie worden al echte berggeiten 😉.
Ik heb overigens wel het idee dat het overal vele malen drukker is geworden. Tja... we zijn nu eenmaal met teveel mensen op deze aardkloot 😝😉

Marieke 29-05-2018 09:12 {{button-51366}}

Hebben jullie ook al veel van die kleine eekhoorntjes gezien?
En welk park vinden jullie tot nu toe het mooiste? Wij vonden Bryce het mooiste, al die kristalletjes in de rotsen: prachtig.
jammer dat de Poedel weg is voor Hans, maar gelukkig heeft hij de foto's nog?

Geniet er nog van!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan