Dag 8 Banff National Park

Door onze vakantie door West Canada - 22-09-2017 02:13

Het was opnieuw koud vannacht, het heeft gevroren want op gras en daken ligt de rijp. Een prachtig gezicht want de zon schijnt ook vol op.

We gaan vandaag al vroeg naar Lake Louis. We nemen de camper en parkeren op het overflow terrein. Vandaar kunnen we met de shuttlebus, een echte gele schoolbus, naar Lake Louis en Morain Lake.

We starten bij lake Louis een prachtig   meer met melkwit water. We besluiten om te gaan wandelen naar Mirror Lake. Een wandeling van 4 km, we rekenen er alleen  niet op dat deze 4 km stijl omhoog gaan, dus flink bezweet komen we aan.

Ook dit meer is een plaatje! Lake Agnes ligt nog 800 m verderop ook daar besluiten we naartoe te wandelen. Opnieuw flink klimmen, maar het blijkt wederom de moeite meer dan waard. Het nieuwe fototoestel maakt overuren. Vooral de panoramastand komt nu goed van pas.

 

Dan gaan we terug naar de shuttlebus. We hebben best trek gekregen, dus terug op de parkeerplaats gaan we eerst lekker lunchen in de camper. Hier kunnen we wel aan gewend raken, de luxe van een camper.

 

Na de lunch gaan we in de rij voor de bus naar Morain lake. Dat is een stukje verder maar de route er naar toe is ook weer erg mooi.

Het meer is ook ongelofelijk mooi, maar de wind erg fris. Weer maken we flink wat foto's en gaan terug naar de shuttlebus.

 

Terug op het parkeerterrein gaan we via het plaatsje Lake Louise, de Bow valley parkway terug naar Banff nemen. Een prachtige route waar we meerdere keren uitstappen voor foto's.

Dan nog even tanken in Banff en terug naar de camping. We hebben zin in koffie en zijn moe van alle indrukken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan