10 juli 2017 Vancouver-Seattle-Vancouver

Door B. Belder - 13-08-2017 12:28

Vandaag worden we wakker van de wekker. We gaan vandaag met de auto naar Seattle rijden. We moeten dus de grens over. 

Eerst even ontbijten en daarna gaan we op pad. We kunnen in het hotel bij een automaat inchecken voor de vlucht van morgen maar daar is het nog te vroeg voor, dus dat doen we vanavond wel. 

Na het ontbijt vertrekken we. We stellen dus TomTom in op de USA en we gaan. Na ongeveer 20 minuten zijn we al bij de grens. Als we in de rij staan, merken we dat het bij onze douanier allemaal wat langer duurt. En ja hoor, ook wij zijn aan de beurt. Auto uit, sleutel afgeven en de kofferbak gaat al open. We hebben niks in de kofferbak en hij vindt het maar een raar verhaal dat we voor een dagje naar Seattle gaan. We krijgen een oranje briefje op de auto geplakt en we moeten ergens naar binnen voor een stempel. Hier worden we verder geholpen. Omdat Robin nog geen nieuw paspoort heeft staan er veel stempels in. Ben je in het Midden Oosten geweest? Ja, in Dubai. Heb je een Esta? Ja, gelukkig nog van de vorige keer. Hierdoor gaat het allemaal wat sneller. We krijgen een extra briefje in ons paspoort met stempel. Daarna nog even 6 dollar per persoon aftikken voor administratie en we kunnen door. Maar gaan nu wel echt op weg naar Seattle. 

Nog zo'n 2 uur en dan zijn we er. We zetten de auto in de parkeergarage naast de Public Market. We lopen hier wat rond. De gumwall, waar al jaren door iedereen kauwgom opgeplakt wordt, het vis gooien op de markt, de eerste 

Starbucks en gewoon lekker rondkijken. Bij de eerste Starbucks is het super druk en je kunt slecht foto's maken van de voorkant. Er staat een auto voor en bloembakken voor de naam. Jammer hoor, maar toch geweest. Dan maar even naar een andere voor een lekkere frappuccino s'mores. En een mok met het originele logo erop. 

Nog wat winkelen en eten. Daarna rijden we door naar de space needle. Hier gaan we lekker in de buurt op het gras zitten om wat foto's te maken. We hoeven er niet in, hij is niet zo hoog. Rond een uur of 5 gaan we terug richting Vancouver. Onderweg komen we de Applebee's tegen en gaan hier lekker eten. Daarna terug naar de grens, hopelijk gaat dit nu wat soepeler. 

Ook deze douanier lijkt niet zo gezellig maar als we zeggen dat we naar de Yukon en Alaska gaan ontdooit hij. Hij is er in de winter geweest als douane beambte bij de grens met Alaska en het was super. Een collega van hem zit er nu en zet foto's op Facebook. "Bears everywhere", nou we zullen zien. 

Dan nog een klein stukje maar het hotel. We checken nog even in voor de vlucht van morgen. Laatste spullen in de koffer en lekker slapen. De wekker gaat morgen weer vroeg. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan