16 juni 2017 Tofino

Door Berbstra - 17-06-2017 02:14

Vandaag vroeg uit de veren omdat we om 08.15uur bij de boot van Jamies Whales watching moeten zijn.

Zo gezegd zo gedaan, camper inpakken en naar de boot. Om 08.30 uur vertrok de boot. Met life vesten aan mochten we gaan en staan op de boot waar we wilden. Het was een oude vissersboot omgebouwd tot toeristenboot.

Om een lang verhaal kort te maken: we hebben precies 1 stukje rug van een walvis gezien en meerdere keren het spuitgat met water wat de walvis omhoog spoot. Daar bleef het bij dus een beetje teleurstellend vonden wij het.

Een zeeotter gezien, een zeehond en een zeearend, maar geen zeewalvis. Daarentegen knapt het weer wel op en dat is ook wel wat waard na gisteren. Er is zo'n 40mm regen gevallen gisteren. Op de weg hiernaar toe is een vrachtauto met benzine gekanteld. De weg blijft tot vanavond 22.00 uur afgesloten. Daar hebben we gelukkig geen last van. Ik zit nu in het zonnetje dit te typen. Daarna hebben wij op long beach een strandwandeling gemaakt. Erg mooi strand met heftige zee. Daarna de rainforresttrail gelopen. Op houten loopplanken dwars door een stuk oerregenwoud heen, indrukwekkend met zeer oude (800) jaar bomen. Zitten we even een bakkie te doen bij de camper langs de weg zien we bij het wegrijden plotseling een zwarte beer een wandelingetje maken. Prachtig zo'n beer. Zo is er er en zo is ie weer weg. Weer geen goede foto's kunnen maken omdat het allemaal heel snel gaat. Uitstappen en hem achterna lopen wordt hier afgeraden. Dus dat maar niet gedaan.

Vanavond uiteten in een restaurant in de buurt aan zee. Dat belooft wat.

tot morgen 

Reacties

Je vreemde broer 19-06-2017 12:36 {{button-45710}}

dank voor je verhaal. Ik ben weer beren bij.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan