Yellowstone NP, 17 juni 2017

Door Rob en Mar - 20-07-2017 11:24

Het landschap op Marja haar benen, wat door de muggen in Teton aangelegd is, is uitgebreid door de muggen hier in Yellowstone. Ze prikken zelfs door sokken en broeken heen de ........

Vandaag naar een andere camping in Yellowstone: Mammoth Campground. In Hayden Valley zien wij op deze ochtend kuddes van bizons met kalfjes. Bij Norris wordt aan de weg gewerkt, maar wij kunnen er, in tegenstelling tot een aantal dagen geleden, wel door. Wij passeren Roaring Mountain een aantal viewpoints en Golden Gate, waar wij een kleine kudde Big Horns zien. 

Op Mammoth campground (ook een first come first serve) is op het moment dat wij aankomen nog genoeg plek. Na het parkeren van de RV op onze campingplek, gaan wij via de trail, waar wij een Elk tegenkomen met nog een heel klein kalfje, naar het visitor center. Daar is het op dat moment zo druk, dat wij besluiten eerst de Mammoth Hot Springs te bezoeken en later wel terug te gaan. 

Na Mammoth Hot Springs en een heerlijk in de zon genoten ijsje, terug naar het visitor center. Daar gevraagd om een suggestie voor een leuke wandeling en verteld van het door ons aangetroffen karkas bij Lost Lake. De ranger schrok ervan en ging het direct doorgeven. 

Onderweg naar Slough Creek komen wij eerst een groep mensen tegen met telescopen die staren naar een beer boven op de berg en daarna een groep die naar een wolvennest staren.

Wij zien Elks en een coyote die geplaagd wordt door een ekster. Inmiddels is het boven de 20 graden en zijn wij bij de Slough Creek Trail. Wat een mooie wandeling, de omgeving lijkt wel een ansichtkaart. De wandeling zou een loop zijn, maar we kunnen nergens een afslag vinden. Navraag bij een tegen een boomstam lezende vrouw, blijkt deze er ook niet te zijn. Nog een klein stukje verder lopen en daarna maar weer dezelfde weg terug. Rustend op een grote steen, zien wij dat wij nietsvermoedend een bizon gepasseerd zijn. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan